Skocz do zawartości

Zabezpieczenie Motocykla Przed Kradzieżą - Disc Locki

kefirek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nic mi o tym nie wiadomo znaczy się jest ok. masz parę sekund na zdjęcie blokady -wtedy pika ostrzegawczo .Jest to dobre nawet jak ktoś próbuję fotkę sobie walnąć :usmiech:  i oprze się o moto :zeby: to wtedy suprise się włączy.

No przestań... Fotkę przy bandziorze :takaemotka:

Posiadam takiego Oxforda:http://allegro.pl/blokada-tarczy-hamulcowej-oxford-screamer-hit-i4037815450.html trzpień wchodzi na styk w otwory tarczy , z tym że można wsunąć głębiej i też zamknąć lecz wtedy trzpień jest widoczny.Zakładana w 1250 .

Mam to ustrojstwo,na przedniej tarczy nie wcisnalem trzpienia w te male otwory na tarczy. Na tyl wchodzi bez problemu. Jest dosyc czuly, kazda proba ruszenia konczyla sie sygnalem.

Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2

Siema,chce kupic Xenne ale nie 6 bo ten bolec jakis lichy tylko xx10-ma chyba tez podwojne ryglowanie?. Czy wie ktos czy pasuje do 1250?

Nie patrz na błędy, to tylko Sony Solniczka

Siema,chce kupic Xenne ale nie 6 bo ten bolec jakis lichy tylko xx10-ma chyba tez podwojne ryglowanie?. Czy wie ktos czy pasuje do 1250?

Nie patrz na błędy, to tylko Sony Solniczkam 

xx14 pasuje na 100% i mega mocarnie wygląda. 

xx14 pasuje na 100% i mega mocarnie wygląda. 

to chyba 10 tez powinna pasować? 14 to juz duza i w transporcie nieporeczna

to chyba 10 tez powinna pasować? 14 to juz duza i w transporcie nieporeczna

Z xx10 nie wiem, trzeba by sprawdzic, wiem ze sie roznia od siebie wymiarami.

tamta 14ke na zywo widzialem, w sumie duzo wieksza pewnie nie jest.

To chyba nie ma znaczenia, xx6 już przez swój ciężar i rozmiar nie nada się do tego żeby wrzucić ją luzem pod kanapę czy do kieszeni, chyba, że z jakimś super specjalnym patentem/mocowaniem.

Widziałem kiedyś gościa który z materiału ze starego plecaka zrobił sobie pokrowiec na set pasażera i tam przewoził disclocka. 

To chyba nie ma znaczenia, xx6 już przez swój ciężar i rozmiar nie nada się do tego żeby wrzucić ją luzem pod kanapę czy do kieszeni, chyba, że z jakimś super specjalnym patentem/mocowaniem.

Widziałem kiedyś gościa który z materiału ze starego plecaka zrobił sobie pokrowiec na set pasażera i tam przewoził disclocka. 

Ja mam dużo gadżetów pod kanapą, owijam starodawną metodą w szmatki, żeby nie latało, ilośc szmatek zależy od ilości towaru pod kanapą  :zeby:

wożę: 2x dbkiller, najpotrzebniejsze klucze: do kół, do hebli, uniwersalny z X końcówek, kombinerki, + 2x świece, izolację, bezpieczniki.

Podejrzewam, że discklocka bym jeszcze do tego wcisnął, jego kształt ułatwia zadanie.

Jak to mówią jak się popieści to się zmieści   :zeby:  chociaż pianki do awaryjnego pompowania kół już nie udało mi się zmieścić :/

Czasami zapominam, jaki był schowek w bandicie (w sv jest mniejszy) tak czy siak wożenie takiego klamota pod dupą to chyba nic przyjemnego, chyba, że faktycznie owiniesz go w kilogram szmat, dla mnie wygodniej wrzucić go do plecaka. I szybciej. 

Ja mam stety lub niestety ermaxsa i tam nie ma przegrodek,schowkow tylko plaska powierzchnia.Komputer musialem zamocowac do ramy zeby nie latal.Magpie bardzo ciekawe jest to co mowisz o tym schowku na secie i musze to opracować jak bede pod wplywem substancji rozjaśniajacych umysl hehe chyba,ze macie jakies kreatywne rozwiazania.Jesli zapiol bym to na jakiejś blaszce ala tarcza to sie uzbroi i zacznie wyć i kolebotać?

Zależy jak zamocujesz, nie możesz przeciąć wiązki i będzie ok.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

• 1 year later...

Minął ponad rok od napisania ostatniego postu w tym temacie. Co się zmieniło czyli który disc lock (z alarmem) jest polecany a który nie jest polecany.Planuje kupić coś takiego do dużego bandyty, ale po lekturze mam mętlik w głowie i nie wiem co wybrać.  

W innym temacie " Zabezpeczenie motocykla - jakie?" użytkownicy wypowiadaja się o różnych disclockach

• 9 months later...

Minął ponad rok od napisania ostatniego postu w tym temacie. Co się zmieniło czyli który disc lock (z alarmem) jest polecany a który nie jest polecany.Planuje kupić coś takiego do dużego bandyty, ale po lekturze mam mętlik w głowie i nie wiem co wybrać.  

Witam, no właśnie i już od napisania przez arbibara minął kolejny, już wszystko prawie przeczytałem i dalej nie wiem. Jakieś doświadczenia czy rady.Muszę coś kupić...

Zaraz będzie z tego wątek jak o oleju :) Nie zastanawiaj się długo tylko podjedź do jakiegoś sklepu przymierz, żeby w tarczę wszedł i już. Amatora prawie każdy zniechęci, a na zawodowca żaden nie pomoże. Jak dla mnie ważne, żeby miał widoczny kolor (przestroga na amatora) i linkę na kierownicę do przypominania :) Ja używam jakiegoś Oxforda - ciężkie to i nieporęczne - bez fajerwerków typu alarm. Póki co Bandyty nie ukradli więc albo jest zbyt brzydki albo dobrze działa :)