Skocz do zawartości

Naprawy I Wymiany - Moje Wątpliwości

Gość lepko
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Te na imbus, z prawej strony silnika

nietypowa bo to 7-mka

a) kpl helicoil kosztuje około 100'ki - gwintownik i bodaj 10 sprezynek

b ) nagwintuj na 8-kę, naspawaj gwint na śrubie i też ją zrób na 8-kę

Edytowane przez Dalon

gwintowałeś kiedyś spraw? chciałem zaznaczyć że jest ku*ewsko twardy

gwintowałeś kiedyś spraw? chciałem zaznaczyć że jest ku*ewsko twardy

jedną z tych śrub własnie tak zrobiłem w zeszłym sezonie

To radzicie, żeby odkręcić tą pokrywę i sprawdzić co się zdupczyło - fajnie bo mi się ciepło robi na myśl o tym.

To radzicie, żeby odkręcić tą pokrywę i sprawdzić co się zdupczyło - fajnie bo mi się ciepło robi na myśl o tym.

teraz zgłupiałem czy aby na pewno o tej samej śrubie mowimy,

gdy pisałem o rozmiarze 7 i wystarczającej ilości materiału by rozgwintować gniazdo na 8 miałem na mysli śrubę imbusową od pokrywy zaworów

No to mówimy o tym samym. Udzielam się teraz w dwóch wątkach w tej sprawie, a to bez sensu trochę - sprawę gwintów kontynuuję w http://polishbanditcrew.pl/topic/5829-wyrobiony-gwint-sruby-trzymajacej-pokrywe-zaworow/ więc prosiłbym o rady tam.

Wyciągnąłem napinacz

Zdj%C4%99cie0254.jpg

Zostało jeszcze 7 ząbków, można jeździć śmiało?

Edytowane przez lepko

• 3 weeks later...

Mój temat więc się mogę pożalić do komputera - kuźwa coraz mniej motywacji mam do robienia, ciężko się robi samemu bez żadnego doświadczenia <_< hamulce po wymianie miękkie, odkręcić mostki od wałków trzeba i nagwintować, c**j by wyczuł jeszcze co a pewnie suma sumarum i tak nie odpali. Ciężko patrzeć jak już większość sobie śmiga :(

Nie opłaca się samemu grzebać. Ja zostawiam tą kwestię fachowcom bo później wychodzi j/w.

PS: Życzę dużo cierpliwości w naprawach :)

Nie jesteś sam :] ja mam sprzęta do połowy rozebranego i na chwilę obecną nie zapowiada się, żebym szybko ruszył. Zachciało mi się sprawdzać łożyska kołyski amortyzatora i wahacza.. teraz zamawiam z UK, bo w Polsce to sobie jaja robią z cenami...

Mobilizacja była wcześniej, teraz już powoli zaczynam się irytować... bo oprócz tego mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia w bajku... może w czerwcu ruszę na drogę :/

Podłączam się o pytanie z napinaczem, bo również mi niewiele zostało może z 5 ząbków. Pojeździ jeszcze trochę?

Dziś zaczynam ponowną rozbiórkę gaźników po tym jak zalało mi 1/3 airboxa paliwem i nie chodzi na 4 cylinder :angry:

Mam nadzieję, że pomożecie w razie czego.

Edytowane przez Bangout

• 2 weeks later...

Dziś udało mi się złożyć definitywnie całego bandziora do kupy, po kilkunastu dłuuuugich zakręceniach w końcu do mnie przemówił :) Choć po chwili zgasł z niesmacznym zgrzytem i jak sprawdziłem poziom oleju, to nie było go w ogóle widać w okienku. Zrobiło mi się ciepło w majtkach :o myślałem, że go zatarłem, dolałem oleju i normalnie wystartował ufff. Zrobiłem synchro home made wakuometrami i zobaczymy - trochę dziwne bo udało mi się wypozycjonować praktycznie równo, ale jak poruszałem pokrętłem od obrotów to się rozjechały.

Tak czy siak jest mile zaskoczony, że wszystko działa :)Składam hołd wszystkim, którzy mi doradzali i pomagali w szczególności panom specom mechanikom :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.