Skocz do zawartości

Stojaki

Gość eÅ‚ek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem dorobić stojaki do Bandziora. Koszt w moim przypadku, to równe 0 zł (pracuję w hurtowni stali) W garażu znalazłem starą deskorolkę i łyżworolki, a spawarki się nie boję :) Mój Bandzior jest z 95r i nie ma nóżki centralnej, więc takie stojaczki to dla mnie świetna sprawa. Posiadają regulacje szer. i wys. W przyszłym tyg. skończę dorabiać crasch pady i wrzucę fotki.

Gratulacje za pomysłowość i wykonanie (każdy orze jak może :D )

eeeee no panoczku:) to se je pikne:D do tego zazdroszcze takiego garazu-jakkolwiek cos za czysto na polkach;P

Też muszę coś wykombinować albo kupić centralkę ... :huh: Dobra robota !

Też muszę coś wykombinować albo kupić centralkę ... :huh: Dobra robota !

Też myślałem o zakupie centralki, ale zrobienie czegoś do dziorka daje tyle radości... :rolleyes:

• 2 months later...

A ja zrobiłem sobie coś takiego ... wiem że nie ma podpórek ale myśle że tak szybko nie siądzie ;)

post-548-1268121090,1569_thumb.jpg

hmm łukasz a wstawiałeś już na to moto? to może nie być takie proste jeżeli a)podpórki są na sztywno pod jednym kątem i b ) będziesz musiał cały ciężar oprzeć na ostrym kącie łączenia podstawy z pionowymi rurami

Edytowane przez Michail

Łukasz ja bym pomyślał nad jakimiś kółkami, bo według mnie to podpórka powinna się "wsuwać" pod wahacz jednocześnie unosząc tył moto, a w Twoim przypadku moto trzeba będzie naciągnąć na podpórkę, czyli szarpnąć ponad 200 kg i samemu może być trudno, poza tym bez pomocy drugiej osoby moto może glebnąć na bok jak nie równo podstawisz.

Edytowane przez dzvonec

Koszt w moim przypadku, to równe 0 zł (pracuję w hurtowni stali)..........

Chcesz powiedzieć że doszło do kradzieży stali ?? :D

Motorek stał cały sezon zimowy na tym stojaczku i ani drgnął jeżeli chodzi o hmm( siadanie), dodatkowo był poddany testom !!!czyli siadałem na moto jak stał na stojaku i nawet mój plecaczek ze mną ;) .I nic się nie stało . Faktycznie przy wkładaniu moto na stojak trzeba 2 osoby do pomocy i oczywiście do bezpieczeństwa jesli chodzi aby nie porysowac naszego bandyty. Ale czy robimy to bardzo często, ja wkładam go na stojak ; (naprawy ,smarowanie łańcucha,sen zimowy) i czy mieszkamy na bezludnej wyspie :P Najważniejsze że to supełnie nic mnie nie kosztowało :D

PAnowie wasza "tworczosc " potwierdza to co anglicy mowia o polakach.

Angol jak nie ma narzedzi to nie zrobi a polak jak nie ma narzedzi to butem wbije gwozdz w sciane jak potrzebuje.

Angole zaczynaja od ubrania wlasciwego do pracy, pozniej zestawu wlasciwych narzedzi, podnosnikow itd.

Polak zrobi to samo tka jak stoi z polowa tego co oni :)

Jedneym slowem polak potrafi - gratuluje

Taki szybki off top potwierdzajacy to co powiedzial Viggen.\jak w pracy poprosilismy kolesia co sie zajmuje naprawami w clubie ze mamy podloge krzywa w biurze bo deski sprochnialy i trzeba by to naprawic,to on mowi ze nie ma ludzi , to my z kumplem na to ze mu pomozemy,A on na to zeby sie wykpic od roboty mowi : BHP mu nie pozwala mu pracowac z nieprzeszkolonymi ludzmi. i po robocie ;) podloga wciaz dziurawa

Edytowane przez jacekrysiek