Skocz do zawartości

Dzwon Frontem- Zawieszenie

Gość Paul
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Możliwe! Muszę sprawdzić jak to tam wygląda, bo teraz się zastanawiam ;]

edit: Dzięki za podpowiedź, ale podkładka jest na swoim miejscu. Mimo to półka mogła się obracać. może nie tak luźno ręką, ale zapierając o ogranicznik dolną i ciągnąc kierę dało się ją przestawić na boki.

Oczywiście po włożeniu lag wszystko trzyma

Edytowane przez MetalBeast

może masz za niskie łożyska, albo już tak wyjechane. Ściągnij półkę i obadaj czy tam wszystko jest. Półka górna nie powinna się kręcić względem dolnej.

Sprawdzę to jak tylko uda mi się zdobyć nasadkę 30 bo może faktycznie wina tego szajskiego klucza, że nie udało się dociągnąć.

Bo hipotezę o kręcącej się sztycy na dolnej półce wkładam między bajki - raczej niemożliwe?

Nie wiem na ile to wszystko może mieć związek z problemem we wpasowaniu się lag w górną półkę. Musiałem solidnie potarmosić lagami, żeby wlazły ;/ Może dolna jest krzywa, ale nie wiem jak to sprawdzić, bo moto jezdzi prosto. A może za mocno szukam dziury w całym.

Swoją drogą wymiana oleju załatwiła wszystkie moje problemy. Cholera, że wcześniej tego nie zrobiłem. Zniknęło pływanie po zakrętach, zniknęło walenie się przy prędkościach 10km/h po najechaniu na byle dziurę, zniknęło targanie kierą przy małych prędkościach i odzyskałem zaufanie do motocykla. Dziś było zbyt wietrznie, ale winklowałem aż miło i pewnie da się jeszcze dużo więcej! Ale o tym napiszę w innym temacie.

to tak jest w banditach przyzwyczaisz się też myślałem ze coś jest nie tak, miałem wrażenie ze przy zawracaniu przeważa i musiałem podpierać się nogą wcześniej na Lce jeździłem GSem

Szoter - nie ma się do czego przyzwyczajać. może i bandzior jest duży i przyciężki a zawieszenie ma proste jak cep, ale jeśli masz takie objawy jak ja wcześniej, zmieniaj olej i zobaczysz jak się czucie moto poprawi!

Cholera, coś mi się jednak nie zgadza przy składaniu.

Mercy - w moim roczniku nie ma rozpórki nad błotnikiem. Są półki i oś.

No i po skręceniu dolnej półki coś nie ma ochoty górna się spasować, póki ktoś nie zrobi jak w rowerze :] Wtedy wskakują na miejsce i wtedy dopiero jest wszystko proste. Kierownica na oko też jest w osi. Ale jak się skręci dolną półkę, to nie idzie górnej założyć :angry:

Trochę się wkurzyłem, ale za to lagi proste - bo pierwsze podejrzenie na nie padło. Nie wiem na ile się mylę, ale normalnie po skręceniu dolnej powinna górna bez problemu wpasować się, a tu takie kwiatki :angry:

Tym samym chyba będę zmuszony kupić dobrą dolną półkę i załatwić problem raz na zawsze. Z jakich roczników by podpasowała?