Skocz do zawartości

Narzędzia

Gość Marqs
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Z grzechotek to polecam Proxxona.

Do 200 akurat się wyrabiasz http://moto.allegro.pl/proxxon-23000-zestaw-kluczy-nasadowych-1-2-i1472596089.html

Proxxon ma bardzo fajna jakość, tylko zestaw trochę ubogi. Ja polecam jednak zestaw pełen 1/2" + 1/4" + wszystkie nasadki torx, ampul itp. Jeśli chcesz tylko 1/2" to wybierałbym w tej kwocie między proxxonem a jonnesway, z nastawieniem raczej na to drugie

http://allegro.pl/zestaw-kluczy-nasadowych-25szt-1-2-jonnesway-i1462798756.html

Ja jednak myślę, że 8 i 9 przydają się częściej niż 20 i 23. Plus dla Jonneswaya za długą przedłużkę, ale brak 8 jest niewybaczalny.

z 9 chyba jeszcze nie korzystałem. Jedną 8 to zawsze można dokupić. Ja i tak proponuję kupić większy zestaw. Niedawno sam kupiłem stanleya coś takiego http://allegro.pl/stanley-zestaw-75-cze-komplet-klucze-nasadki-hit-i1454759616.html

Grzechotki same w sobie może nie zachwycają, ale do domowego grzebania w zupełności wystarczą. Można zobaczyć sobie taki zestaw w LM lub casto, ocenic jakość. Cena marketowa niecałe 240.

Edytowane przez krakus

a ja polecam covala to co pokazałeś

mam taki sam grzechotka baardzo mocna ale 17 mi pękła

Znajomy ostatnio kupił 3x taki zestaw http://allegro.pl/klucze-nasadowe-108-el-zestaw-kluczy-torx-i1471437702.html dla siebie, do zakładu w którym robi [AGD] i dla znajomego. Przetestował je dość ostro i mówi że dają radę więc ja będę pewnie w niedalekiej przyszłości skłaniał się na ten zestaw. Używa tych kluczy na co dzień w zakładzie, robił też nimi swoje autko.

Proxxon mówi sam za siebie, solidne wykonanie oraz wytrzymałość. Trochę ubogi zestaw, jednak jeżeli kupisz, to będziesz zadowolony. Ja polecam zestaw pierwszy, gdzie będziesz miał większość potrzebnych kluczy i końcówek. Mam identyczny (einhell-a) i sprawuje się już 3 lata. Dodam, że przy remoncie bandita bardzo się przydał :)

ja używam do 30NM jonneswaya - większy Ci nie potrzebny

Marqs, myślę że wystarczy ten ostatni zestaw. Jeszcze zostanie na flaszkę :) Ja od roku mam taki: http://moto.allegro.pl/zestaw-kluczy-94szt-klucze-nasadowe-torx-geko-i1465585858.html nie używam codziennie, no ale często się przydaje. A klucze są solidne do własnego użytku w 100% wystarczające. Ostatnio małą grzechotką odkręcałem mocno trzymającą się śrubę i ciągnąłem z całej siły na chama i nic się nie stało. Serio nie spodziewałem się, że to wytrzyma a jednak dało radę. Polecam ten zestaw, przetestowany ;)

co do zestawów to zestaw jak ostatni katuje w warunkach warsztatowych już teraz 3-4 rok się zacznie- elastyczna przedłóżka się skończyła, ale za to grzechotka taka że innej nie chce - 2m rura czy napierniczanie 2kg młotkiem i wciąż żyje. Wymieniam tylko te nasadki które wygubię

Ja mam zestaw Beast (troche inny niż ten pierwszy w linku co dałeś) - dodatkowo klucze płaskie zamiast takiej ilości bitów. Do tej pory sprawują się bardzo dobrze - 0 problemów (jakiś rok może 1,5 użytkowania).

Moim zdaniem godny polecenia jest jak twierdzą przedmówcy PROXXON ale dość drogi a środek między jakością a ceną to YATO. Sam używam zestawu 94 el. i nic mi w nim nie brakuje. A kupiłem go bo polecił mi te klucze znajomy mechanik, który z powodzeniem używa je w swoim warsztacie ;)

Moim zdaniem godny polecenia jest jak twierdzą przedmówcy PROXXON ale dość drogi a środek między jakością a ceną to YATO. Sam używam zestawu 94 el. i nic mi w nim nie brakuje. A kupiłem go bo polecił mi te klucze znajomy mechanik, który z powodzeniem używa je w swoim warsztacie ;)

Ja posiadam nie za duzy zestaw Yato. Co prawda malenka grzechotke szlag trafil ale wytrzymala i tak niesamowicie duzo. Dopiero gdy odkrecalem wal w skuterze 2m rura + 2kg mlot sprawila ze 1/4" kwadratowa koncowka grzechotki pekla. 1/2" pewnie bylaby nie do zabicia w jakikolwiek sposob, w zwiazku z czym domyslam sie ze takie zestawy Yato sluzylyby niesamowicie dlugo.

Jeśli chodzi o grzechotki i klucze nasadowe z czystym sumieniem polecam Stanleya. W warsztacie mojego ojca ( gdzie klucze naprawdę lekko nie mają) stanleye sprawują się wyśmienicie. Grzechotka skapitulowała dopiero po tym gdy super ogarnięty pracownik założył na nią 1,5 m rurę. Nasadki po kilku latach oprócz zadrapań nie wykazują zużycia.

ja od kilku już lat mam zestaw Beast. Dwie rzeczy w tym czasie wymieniłem - dużą grzechotkę i pokrętło do małych nasadek. Poza tymi mankamentami uważam to za bardzo udany zakup. Teraz dużą grzechotkę mam PowerBosch i jest super, choc myślałem, że to będzie szajs. Za tą kasę polecam :)

Ja w zeszlym roku za oko 200pln kupilem yato chyba 94elementy z bitami itd, w zblizonej cenie byl jeszcze stanley ale potrzebowalem na biegu kupic i yato bylo na miejscu.

stanley do kupa - przereklamowane

Stanley w Polsce jest czeski - gniot. Stanley z UK to inna liga.

Co do zestawu paluch-a grzechotka 1/4 i 1/2 są przydatne. Nie wszędzie się podejdzie dużą. Ale kupować do tego jeszcze 3/8 to już nadmiar.

Polecam szukać:

-proxxon

-jonnesway

-honiton

Covala nasadowych nie używałem to się nie wypowiadam.

Beta za droga w stosunku do jakości. King Tony, Facom, S&R to już nie ta liga cenowa.

Lepszy mniejszy zestaw dobrej jakości niż wiadro złomu. Co jest Ci potrzebne? 1/2 są wytrzymałe, 1/4 są poręczne, 3/8 nie lubię (subiektywnie).

Potrzebne Ci imbusy i torxy w nasadowych? Za 30-40 zł kupuje się komplet giętych.

Co do śrubokrętów - lepiej kupić dobry zestaw oddzielnie, w nasadowych też się średnio przydają. Calowe Ci potrzebne (chyba nie)?

Marqs podjedź sobie do castoramy i obejrzyj zestaw Stahlsona - stal CRV, bardzo fajne zestawy w dobrych cenach i co najważniejsze producent daje 25 lat gwarancji (warto bo nawet jak coś uszkodzisz to zabierasz nowy zestaw i też jest git ;) - mi jeszcze się nie udało uszkodzić nic a mam taki już 4 rok i pracuje nim zarówno przy aucie jak i motocyklu. Jeśli obejrzysz ten zestaw (a mają kilka modeli) i Ci się spodoba to daj znać - zobaczymy co się zrobić ;)

Z wymienionych wcześniej firm polecam Proxona - ma dożywotnią gwarancję, Stanley nie jest nawet czeski a głównie PRC (POŁUDNIOWA REPUBLIKA CHIN :lol: :lol: )

pozdrawiam

Edytowane przez kosmal

witam

ja od dwóch lat wyginam taki zestaw

http://allegro.pl/proxxon-23040-zestaw-kluczy-nasadowych-car-check-i1453158385.html

i z czystym sumieniem moge śmiało polecić, troche ponad 2paki ale warto

podrawiam

witam

ja od dwóch lat wyginam taki zestaw

http://allegro.pl/proxxon-23040-zestaw-kluczy-nasadowych-car-check-i1453158385.html

i z czystym sumieniem moge śmiało polecić, troche ponad 2paki ale warto

podrawiam

to prawda świetny, poręczny i cholernie trwały produkt - a propos tymi grzechotkami to nawet ostro zapieczone śruby można odkręcać i one wytrzymują

panowie takie laickie pytanie o co chodzi z tym 1/2, 1/4, cale itp.