Skocz do zawartości

Podstawka Centralna - Pytania I Porady

Rafał S.
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Odbojnik kupiłem w ASO Suzuki w Rzeszowie; oczywiście możesz z czegoś "wyrzeźbić" bo zasadniczo to tylko kawałek gumki. Cena 30zł. Hm..... ogólnie nie zwala z nóg, ale patrząc że to tylko kawałek gumy to najtaniej nie jest   :wacko:

Wydech mam nieoryginalny dlatego nie mam tego mocowania. Zrobiłem prowizorkę i przymocowałem do uchwytu od tylnego zacisku, ale nie zdaje egzaminu ( słychać drgania podczas jazdy) co mnie strasznie wkurza. Ma ktoś jakiś inny patent na to? Na pewno ktoś z nieoryginalnym wydechem ma stopkę centralną. 

Ja nie mam odbojnika ale jakos centralka mi nie przeszkadza, czasami jak wjade w naprawde duza dziurę to czuc jak sie odbije o lewa piete, ale poza tym niema zadnych stukow podczas jazdy.

• 2 months later...

Witam. ostatnio mechanik zwrocil mi uwage ze mojego bandziora ciezko sie stawia na centralke. Ponoc niedawno mial porownanie z innym i stawial go zupelnie bezproblemowo. Sam mam problem z tym aczkolwiem myslalem ze to kwestia mojej niewystarczajacej sily. Moto kupilem bez centralki, ktora potem dokupem na allegro.
Zastanawiam sie czy moze problem lezy w samej stopce? Czy maly i duzy bandzior maja inne?

Edytowane przez Krzysztof
Dlaczego nowy temat, skoro taki już jest?

Do postawienia na centralce nie potrzeba dużej siły tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić.  W necie masz filmy instruktażowe :spoko: . Moto masz obniżone czy na normalnych kościach ?

Wiem, ze nie trzeba duzej zily,dlatego mnie to martwi. Obnizonego raczej nie mam,nie widze zadnych kosci itp

na jakiej wysokosci macie kolo gdy stoi centralnie?

Edytowane przez belfer

Ciężko się stawia na przykład jak jest stopka krzywa.

Mam porównanie, bo Bandziora stawiam bez problemu, a z małą CB (ponad 100kg lżejsza) się męczę, bo jest krzywa stopka.

Może miał glebę i się mocowanie stopki poprzestawiało, dlatego na sprzedaż poszedł bez zamontowanej centralki.

Ciężko się stawia na przykład jak jest stopka krzywa.

Mam porównanie, bo Bandziora stawiam bez problemu, a z małą CB (ponad 100kg lżejsza) się męczę, bo jest krzywa stopka.

Może miał glebę i się mocowanie stopki poprzestawiało, dlatego na sprzedaż poszedł bez zamontowanej centralki.

To mechanik ktory ja montowal nie zauwazylby tego? Dziwne ðŸ˜

Lukne od spodu,aczkolwiek jak ogladalem maszyne nic tam niepokojacego nie zauwazylem.

Chyba ze sama stopka jest jeb**ta

Edytowane przez belfer

Ja sobie ręki za to uciąć bym nie dał...

Ale skoro mają tę samą ramę i tę samą masę, to chyba i stopki mają te same :)

Niech lepiej ktoś, kto się zna potwierdzi... Ja jestem tylko kurczakiem :D 

• 2 weeks later...

Witam!

Jestem swieży, wiec prosze o wyrozumialośc.

Kupilem niedawno Bandita GSF `95 rocznik pojemnosc 600

Nie ma stopki cenrtalnej. Na zime chciałbym ja zamontowac.

Na Alle... znalazłem centralke z Suzuki Bandit 600 N rok prod: 2004

Widze wiele postów, wszyscy pisza, ze powinny pasowac,nawet od 1200, ale nikt pewnosci nie daje...

Witam!

Jestem swieży, wiec prosze o wyrozumialośc.

No i wyrozumiali będziemy :) Kolego kliknij linka i nadrabiaj zaległości, zdolny jestes szukac umiesz to widac :driving_moto:

http://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-sie-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

P.S. Postaraj się przywitalnia to bardzo ważny dział na tym forum :vampire:

No i wyrozumiali będziemy :) Kolego kliknij linka i nadrabiaj zaległości, zdolny jestes szukac umiesz to widac :driving_moto:

http://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-sie-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

P.S. Postaraj się przywitalnia to bardzo ważny dział na tym forum :vampire:

Witam ponownie juz sie ładnie przywitałem , a wiec ponawiam pytanie:

Kupilem niedawno Bandita GSF `95 rocznik pojemnosc 600

Nie ma stopki cenrtalnej. Na zime chciałbym ja zamontowac.

Na Alle... znalazłem centralke z Suzuki Bandit 600 N rok prod: 2004

Widze wiele postów, wszyscy pisza, ze powinny pasowac,nawet od 1200, ale nikt pewnosci nie daje...

• 2 years later...

To może przesmaruj? ;)

Mam pytanie - centralna stopka ostatnio nie wraca po zestawieniu z niej moto, albo tylko do połowy. Trzeba jej delikatnie pomóc, żeby się złożyła. I teraz - myślałem, żeby tam pod spodem dokładnie ją całą umyć karcherem na myjni, te sprężyny itd. i czymś popryskać. WD 40 to dobry pomysł, czy taki sobie? No i w które miejsca pryskać?

Lepiej rozbierz, weź naftę albo ropę i przemyj pędzlem. Przy okazji skontroluj stan sprężyn. Może się okazać, że nie wraca, bo sprężyna jest już zbyt słaba, albo rzeczywiście zaciera się na zawiasie. 

WD40 to bym lepiej zostawił na inne okazje, a zamiast tego przesmarował odrobiną smaru. Nadmiar usuń, bo jak na kapeć kapnie to jest zonk.  

Przy pryskaniu sprejami zabezpiecz oponę, bo tył wyjedzie spod Ciebie szybciej niż się spodziewasz. 

warto czasem rzucic okiem wlasnie na ta srube mocujace centralke. Kiedys spotkalem sie z wykrtecona prawie do polowy ,ale wciaz trzymala wszystko na mijescu - do czasu....

Czy ktoś orientuje się gdzie mógłbym zregenerować centralkę w motocyklu, najlepiej w okolicach Poznania? Chodzi o Hondę CBF125, na centralce on już prawie nie stoi, mocno się przegięła i z każdym użyciem jest coraz gorzej :/ Dwa dni temu pękł spaw nóżki na której opiera się nogę podczas stawiania moto, ale już pospawane. Martwi mnie to, że pewnego ranka zobaczę swój motocykl na glebie, a nie na centralce :( Tylne koło w tym modelu winno zwisać nad ziemią tak z 10cm, a nie ledwo 2cm.

post-11997-0-31060500-1497511009_thumb.jpg

Jak byś chciał to u mnie jest taka firma Weldingpasion zobacz na Facebooku polecam robili mi lusterko do xx a było roztrzaskane w mak