Skocz do zawartości

Kinomaniak Bandyty

Matis
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Troche ucichlo o filmach wiec moze zaczne z racji ze zimowa pora niedlugo nastanie ,wiec tlumy do kin pewnie wylegną.

Toteż chcialbym wszystkich przestrzec przed ''komedia wszechczasow''- jak glosil plakat, pod tytulem ''śluby panieńskie''

Akurat jak bylem w Ciechanowie w miniony weekend to myslimy z żoną : komedia wszechczasow ,Szyc, mlody Sztuhr, Wieckiewicz itp- powinno byc milo i przyjemnie.

Nic bardziej mylnego panowie i panie - żenada na calej linii .

Ja rozumiem ze Fredro moze i dowcipasem nie byl ,ale chociaz te teksty ktore powinny wydawac sie dowcipne -jakos w grze aktorskiej mialy kiespski wydzwiek .Ponadto nie wiadomo po co rezyser umiescil w tym obrazku niektore sceny wogole nie zwiazane z watkiem. O mieszaniu epok juz nie wspomnę. Szczegolow nie bede zdradzal jesli ktos chce sie pokusic i przekonac ,ale nie namawiam - wprost przeciwnie lepiej uciac sobie półtorej godzinną drrzemke jak moja zona.

Końcowy monolog w wykonaniu Zmudy -Trzebiatowskiej sorki ale jest po prostu żałosny ,wogole moze nie jestem krytykiem ale gra tej kobity w tym filmie jest na poziomie liceum .

Przy wyjsciu z kina mialem taki żal widzac tych ludzi ,ktorzy czekali na kolejny seans - jak te owce idące na rzeź .

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• jacekrysiek

6

• Tribord

6

• Matis

9

a właśnie że nie ucichł temat filmów tylko niechcący zapodałem nowy temat:

http://polishbanditcrew.pl/index.php?/topic/3930-filmoteka/

idzie o film MOTóR w reż.Wiesława Palucha

i Wasze wspomnienia z czasami w nim przedstawionymi :D

pzdr :bicycleaccident:

p.s. i polecam jako podróż sentymentalną hihi ;)

Edytowane przez mario

no to ja tez dołożę coś od siebie.

w weekend wybrałem się z dziewczyną, jej bratem i jego żoną na "Jedz, módl się, kochaj".

nie wiem ile Julia Roberts dostała za tę rolę, ale film jest porażką po całości... przespałem 40 minut, Artur chyba z godzinę i nadal wiedzieliśmy o co tam chodzi... Dziewczyny stwierdziły że wychodzimy po 90 minutach bo one tez zasną. Nuda jak flaki z olejem, niczym "Smierć Wenecji :D "

Dodam tylko, że nie byliśmy pierwszymi, którzy wyszli z seansu. Jeżeli wychodzi się z filmu w kinie, to znaczy, że jest megac****wy .

Ja nawet nie pamiętam, kiedy ostatni raz w kinie byłem...

A mam kartę stałego klienta :D

Tylko ostatnio częściej na DVD wypożyczałem, bo żadna z nowości nie wyglądała na tyle zachęcająco...

Ostatni raz w kinie to była chyba 'Incepcja'...

Świetny film z Leonardo DiCaprio :serduszka:

Wartka akcja, dobre efekty i nawet ciekawa fabuła :)

Sie szczelają i takie tam.

Ale teraz to już staroć jest i pewnie wszyscy już widzieli :D

Niemniej POLECAM! :)

A, a jakoś wcześniej w tym roku byłem na 'Dobre serce' - ale to już smutny dramat, to przecież Bandziorom go polecać nie będę...

Ale film bardzo dobry ;)

Jedyny film o pasji motocyklowej to Prawdziwa historia / World's Fastest Indian polecam :)

Jedyny film o pasji motocyklowej to Prawdziwa historia / World's Fastest Indian polecam :)

Powiedziałbym bardziej, że takim filmem jest polski "Motór" hehe, a widzieliście ten serial z Ewanem McGregorem Long way round / down - trochę reżyserowane ale całkiem niezłe :)

Jedyny film o pasji motocyklowej  to Prawdziwa historia / World's Fastest Indian Long Way Round

:D

Właśnie jestem świeżo po Long Way Round :) Nie ma co porównywać do Fastest Indian'a czy Motóra, bo to inna klasa, ale jest świetny :good: Jutro wieczorem funduje sobie Long Way Down :vroom:

Long Way Round - ze 4 razy widzialem, trasa w planach na przyszlość :)

Long Way Down - też dobry, szkoda tylko że się tak "śpieszą", dzisiaj jemy śniadanie TU a jutro MUSIMY być tam, tysiąc kilometrow stąd. Ale i tak zazdroszczę chłopakom (i kobitce :) ) podróży.

A ja może coś o kinie z kraju Kwitnącej Wiśni...

- Battle Royale I oraz II - ciekawy filmik, mi sie bardzo podobał. Bezludna wyspa, banda rozwydrzonych bachorów - tylko jedna osoba może wygrać główną nagrodę - życie. Filmweb

- Azumi I oraz II - to moje klimaty :) Osierocone dzieci szkolone przez mistrza na najlepszych fachowców w swojej branży - na morderców. Filmweb

- Infernal Affairs - Piekielna Gra - oryginał "Infiltracji" jak dla mnie o wiele ciekawszy i lepiej zrobiony, no i są 3 części. Filmweb

- A moment to remember - romansidło ale w dobrym wydaniu, w sam raz na wieczór z dziewczyną/koleżanką/żoną czy co tam kto lubi :DFilmweb

- Ichi the killer - psychnięty klimat, sceny rownież ale warto zobaczyć żeby wiedziec, co tam w głowach Japończyków siedzi :)Filmweb

- ICHI - Moja ulubiona aktorka Haruka Ayase w roli niewidomej kobiety, która wędruje w poszukiwaniu... Świetnie gra na ichniej gitarce a poza tym nieźle macha mieczem. Filmweb

Insza inszość:

- C'est arrivé près de chez vous. (Po polskiemu: Człowiek pogryzł psa, ang. A man bites dog) - film dokumentalizowany o seryjnym mordercy, widzimy jego życie "codzienne", jego "pracę" - zniesiony z ekranów kin w wielu krajach. Jak dla mnie bardzo dobry film. Filmweb

- Martyrs - Skazani na strach. - ocena na filmwebie nie jest zachęcająca, ale wg mnie film warty uwagi. Do czego może się posunąć człowiek żyjący w ciągłym strachu? Filmweb

To tak na szybko :) Znajdę więcej czasu to wrzucę kolejne.

Long Way Round - ze 4 razy widzialem, trasa w planach na przyszlość :)

Long Way Down - też dobry, szkoda tylko że się tak "śpieszą", dzisiaj jemy śniadanie TU a jutro MUSIMY być tam, tysiąc kilometrow stąd. Ale i tak zazdroszczę chłopakom (i kobitce :) ) podróży.

odnosnie Long Way Down spotkalem kiedys jednego z bohaterow- Ewan McGregor - spoko koles - duzo sie z nim nie nagadalem :) ,ale razem z nim i jego grupą teatralną imprezowałem kiedyś w takim malym klubie w londynie.

Edytowane przez jacekrysiek

• 2 weeks later...

Widzę że zabrakło najważniejszego filmu dla Bandyty :P Indie w 2004 wypuściło ciekawy film. O policjantach i złodziejach :} W roli głównej policjant na Bandit 1200. Ściga się on z gangiem złodziei którzy uciekają po napadach na bank: 3x GSXR + Hayabusa. Jak widać Suzuki pełną gębą + sporo ładnych laseczek ;) Można oglądać śmiało z plecaczkiem, bo są tam sceny które i one lubią

Tytuł filmu "Dhoom" w 2007 wyszła wersja 2, jeszcze nie oglądałem, ale już mam zassaną

poznajecie po lewej? ;)

7179247.3.jpg?l=1196410539000

Edytowane przez obiezyswiat

Mi Indie kojarzą się tylko z motocyklami typu Hiro Honda. Jak to cacko na zdjęciu: http://picasaweb.google.com/piotr.ciereszynski/Indie2009#5400020400469921442

Ale przyznam, że hindusi potrafią jeździć (zdjęcie z dedykacją dla Takeshiego): http://picasaweb.google.com/piotr.ciereszynski/Indie2009#5400021163345898130

Mi Indie kojarzą się tylko z motocyklami typu Hiro Honda. Jak to cacko na zdjęciu: http://picasaweb.google.com/piotr.ciereszynski/Indie2009#5400020400469921442

Ale przyznam, że hindusi potrafią jeździć (zdjęcie z dedykacją dla Takeshiego): http://picasaweb.google.com/piotr.ciereszynski/Indie2009#5400021163345898130

Ja kiedyś też tak kogoś holowałem 10km. Ręce po tym bolą strasznie ;)

• 2 months later...

dzisiaj byłem w kinie na "tron" całkiem spoko film tym bardziej że przypomina mi ten z dzieciństwa...

Znacie może jakieś dobre filmy o tematyce motocyklowej ? Dawno dawno temu oglądałem "Miłość w rytmie rap"

W te zimne wieczory można byłoby przy piwku coś dobrego obejrzeć . :vroom:

pozdrawiam

Dawno dawno temu oglądałem "Miłość w rytmie rap"

m.in. przez ten filmik chciałem mieć motór :D

Co do filmów z motocyklami w tle lub w roli głównej to chyba był już taki temat.

a co z nieśmiertelnym "Easy Rider" ?

Nie oglądałem ale zamierzam "The Wild Angels" (podobno niezły)

http://forum.scigacz.pl/about3807.html&highlight= tu jest dużo tytułów.

(mam nadziej że nie dostane warna z ten link do innego forum :D )

Edytowane przez HlbH

moglibyscie jednak nie pisac dalej w tym watku tylko poprosic moda o przeniesienie tego watku do kinomaniaka . bo po co powielac

moglibyscie jednak nie pisac dalej w tym watku tylko poprosic moda o przeniesienie tego watku do kinomaniaka . bo po co powielac

Chcieć znaczy mieć :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.