Skocz do zawartości

Czyszczenie Gaźników

Gość Bangout
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ok zacząłem wyjmowanie czyszczenie rozwiercanie itp. przy okazji obiadku opisze pare szczegółow, może przyda sie dla potomnych

generalnie wkur. robota. Największy problem przy wyjmowaniu robi linka "odbiajajaca" gaz która jest w takim miejscu że chyba tylko mały skośnooki za miske ryżu by tam wsadził ręke, no ale jakoś poszło długim śrubokrętem płaskim, nawet nie chce myśleć jak bedzie wyglądało założenie :angry: , przy okazji wyjmowania ukazał mi sie taki widok - sa to łaczniki gaźników, nie wiem co sie z nimi stale ale wygląda jak by były pojedzone przez jakiegoś gryzonia :P

dsc02440bz.th.jpg

no i jak już pacjent leżał na stole to zrobiłem błąd i wziałem do ręki krzyżaka i próbowałem coś zdziałać, śruby oczywiscie jednorazówki wszystkie jak lecą i trzeba od razu rozwiercać.

dsc02438o.th.jpg

po rozwierceniu dwóch komór zobaczyłem takie o to "cuś"

dsc02437r.th.jpg

dsc02436f.th.jpg

czeka mnie jeszcze sporo roboty z czyszczeniem ale po rozwierceniu już zostają same "przyjemności" B)

przy okazji koledzy podpowiedzcie mi które to dysze mam przedmuchać sprężarką bo tam co centymetr jest jakis otwór :lol: i cięzko zlokalizowac te " własciwe"

Edytowane przez Cirus

no nic, nie dostałem odpowiedzi wiec postanowiłem rozkręcić wszystko w cholere, do zabawy użyłem benzyny ekstrakcyjnej + sprężarki. Chyba zostawie składanie na jutro bo nie moge patrzeć już na gaźniki :P

kilka fot z końcowych prac:

świeże śrubki i rozdzielacz do gaźników ( użyłem rozdzialacza spryskiwaczy od jakiejś renówki )

dsc02441d.th.jpg

dsc02442rf.th.jpg

dsc02445n.th.jpg

dsc02447k.th.jpg

dsc02448s.th.jpg

Edytowane przez Cirus

no świetna robota ale czy ty to złożysz ,ja jak czyściłem to sprężonym powietrzem i sprajem do czyszczenia gaziorów ,rozkręcałem pojedynczo nie chciałem czegoś potem pomylić ,po złożeniu nie było żadnych problemów z odpaleniem aaaaaaa wymieniłem przy okazji zaworki iglicowe :)

już dawno złożone ;) w sumie prosta operacja gdyby nie linka gazu i rozwiercanie ( no ale przynajmniej mam świeże śrubki :D ) to można powiedzieć całkiem przyjemna operacja :D u mnie są do wymiany 4 zaworki iglicowe - w sumie nie ma sie czemu dziwić jak nikt nigdy nie zaglądał do tych gaźniorów. Wie ktoś gdzie tanio dostane zaworki iglicowe ?

Ponizej foto po robocie :)

dsc02449dh.jpg

Edytowane przez Cirus