Skocz do zawartości

Wakuometr

Gość kadela
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czy warto wydawać kaskę akurat na ten który pokazałeś tego nie wiem, Ja na przykład kupiłem 4 wakuometry z WIKI, trochę wężyka do podciśnienia, zaworki dławiące skleciłem wszystko do kupy i jest super. Ponoć najlepsze tj. najdokładniejsze są CARBTUNE II za 350 pln może z kimś na spółę ? Pomaga w ten sposób ze mierzy podciśnienie na każdym z gażników, dzięki temu możesz te podciśnienia wyrównać co spowoduje równomierne napełnianie cylindrów mieszanką paliwowo-powietrzną a co za tym idzie równą pracę silnika na wolnych obrotach, jak coś pomerdałem to proszę by mnie ktoś sprostował. Jak to zrobić? Zacytuję jednego z kolegów. (Zdejmujemy bak paliwa, podłączamy wężyki pod króćce przy gardzielach (dwa zaślepione, dwa używane trzeba zdjąć wężyki), następnie robimy z jakiejś butelki nasz tymczasowy zbiornik paliwa wpinając się bezpośrednio do filtra paliwa, odpalamy dziorka, pokrętłem od obrotów kręcimy żeby było mniej więcej 1750rpm moto się szybciej zagrzeje. Następnie dławikami (u mnie akwarystyczne) zmniejszamy przepływ, żeby nam wskazówka nie "tańczyła" po całej skali (żeby jak najmniej drgała). I dokonujemy korekt za pomocą śrubek przy przepustnicach tak, aby wskazania byłe jednakowe na każdym manometrów. (U mnie w B6 przy 1750rpm podciśnienie wynosiło około 0,26-029 , przy jałowych 1200rpm około 0,23-0,25). Odłączamy waku, podłączamy wypięte wężyki i zaślepki, montujemy bak i jazda) Moim zdaniem warto i życzę powodzenia ;)

• Upvote 1

Ja waku sobie sam składałem na kupionych zegarach - te z aukcji w moim odczuciu są za mało dokładne.

ja kupiłem polskie zegary KFM z Włocławka.. zostały zsynchronizowanie i jest oki..

cena ok 100zł z wężykami zaworkami itd..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.