Skocz do zawartości

Ezekiel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tej formie "działalności motocyklowej" zamierzam pomęczyć w ten sposób swojego Bandka jak już wymienię napęd i wiosna przyjdzie.

Parking pod Tesco albo innym markietem kilka znaków kredą i można ćwiczyć.

Początki pewnie będą trudne i niezgrabne ale myślę że warto spróbować, jedyny problem który widzę to chłodzenia olejo Bandziora przy wolnej jeździe.

Widziałem filmiki z zzr 1400 zrx 1200 lub FZ1000 Bandek spokojnie da rade ba nawet Japońscy policjanci na molochu ST1300 dawali radę. To co jest najpiękniejsze w tym sporcie jest to że każdy motocykl się do tego nadaje.

ZRX 1100

Edytowane przez Ezekiel

No faktycznie Bandzior się nadaje.Ci na tych Hondach ST1300 gimnastykują się jakby ich maszyny ważyły tyle co nic.Czyli trening i jeszcze raz trening czyni mistrza.

Ile gleb trzeba zaliczyć by tak się nauczyć jeździć ??

Fajnie by było mieć takie umiejętności.

Chłopaki zróbcie zdjęcia waszych bandziorów przed i po :D

super sprawa!

na pewno przyjadę do Kato pooglądać na żywo :vroom:

fantastycznie operują maszynami, ciezkie krowy wychylaja jak piórka... zastanawia mnie jakie tam zawieszenie montują, bo poza oponami to chyba najwazniejsze w tego rodzaju manewrach... tak czy siak, trzeba bedzie zaopatrzyc sie w kilka pacholkow i pomeczyc jakis plac jak sie ziemia u nas ładnie nagrzeje

Witam.

zajebisty zółtek...

pozdrawiam

nezka

• 1 month later...

Dziś odbyłem pierwszy trening, głównie ciasne ósemki na 1 i trochę szybszych na 2 łapy bolą jak diabli, myślałem że to Bandek pierwszy wymięknie i będę musiał robić postoje by schłodzić silnik, ale okazało się że sam muszę odpoczywać odkryłem też że dużo ułatwia odchylenie się w wolnych nawrotach w stronę przeciwną do zakrętu (łatwiej zachować równowagę) na początku cały czas wysunięta noga i częste podpórki pod koniec treningu gmole szorowąły po asfalcie (dodam że ani razu nie wyglebiłem) ;)

Ciekaw jestem czy ktoś z Was też próbował i jakie są Jego odczucia?

A oto info w sprawie zawodów Gymkhana w Polsce .

Edytowane przez Ezekiel

z kosmalem mamy plan cos w tym kierunku cwiczyc, ale co wyjdzie nam to nie wiem:)

z kosmalem mamy plan cos w tym kierunku cwiczyc, ale co wyjdzie nam to nie wiem:)

Wujo tylko ręka wróci Ci do dawnej sprawności ;) i próbujemy .....

Dodam jeszcze a propo techniki że bardzo dużo pomaga patrzenie tam gdzie mamy skręcić a nie tuż pod koło podczas ćwiczeń miałem czasem wrażenie że gdybym spojrzał za siebie to motocykl byłby w stanie wykonać zwrot o 180 skok jakościowy moich skrętów uległ znacznej poprawie a jedyne co zmieniłem to sposób spoglądanie z resztą wystarczy spojrzeć jak jeżdżą ci zawodnicy z filmików każdy patrzy daleko przed siebie a nie pod koło.

Ezekiel na suzi moto szkole też zwracają mocno uwagę na to żeby patrzeć daleko np. w slalomie 2-3 słupki do przodu lub przy zawracaniu czy skręcaniu żeby patrzeć mocno przez ramię. Przy ćwiczeniu wąskich kółek czy mocnych skrętach instruowali żeby mocno stawać na przeciwległym podnóżku do kierunku skrętu i zsuwać się też na przeciwległą stronę.

Ezekiel na suzi moto szkole też zwracają mocno uwagę na to żeby patrzeć daleko np. w slalomie 2-3 słupki do przodu lub przy zawracaniu czy skręcaniu żeby patrzeć mocno przez ramię. Przy ćwiczeniu wąskich kółek czy mocnych skrętach instruowali żeby mocno stawać na przeciwległym podnóżku do kierunku skrętu i zsuwać się też na przeciwległą stronę.

dokladnie... sam bardzo dlugo mialem obawy przed takim skretem -

01.jpg

a i teraz jeszcze czesto zawracanie biore metoda - "na krosa" - kulos do przodu :)

Wujo tylko ręka wróci Ci do dawnej sprawności ;) i próbujemy .....

goi sie goi. max do konca maja bede wpelni sprawny:)

goi sie goi. max do konca maja bede wpelni sprawny:)

no to gitarrrraa :D :D :D

więc pod koniec maja demontuje pług i montuje gmole.....

Wujo nie badz kutwa poczekaj na Wodza !! :lol::vroom: :vroom: :vroom:

Wujo nie badz kutwa poczekaj na Wodza !! :lol::vroom: :vroom: :vroom:

na kiedy przewidujesz wielki powrót ?