Skocz do zawartości

Stawianie Na Stopkę Centralną

Gość krzyk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie schodzę z niego tylko stawiam go mając dziora pod sobą. Czuję się pewniej, ze mi nie fiknie na którąś stronę; lewa stopa mocno na centralną stopkę, lewa ręka ciągnie w tył za chwytak pod zadupkiem, prawą ręką tylko podtrzymuje kierownicę i sam nie wiem kiedy jest po robocie ;]

Ja piernicze 20 postów w stylu "ja też". Da się dziora jeszcze w jakiś inny sposób postawić na centralce?

O spychaniu z centralki tylko 3. To może dla podkreślenia ja też napiszę, że spychanie lepiej siedząc na moto, raz mi się udało zepchnąć stojąc obok, a raz mi się nie udało i poleciał jak długi, od tamtej pory spycham siedząc.

Ja też :D

No i ja, ale z stawianiem na centralke też miałem na poczatku małe problemy, ale teraz juz easy.

tylko jak staniesz na stopce to nie ciągnij za kierę tylko właśnie za uchwyt pasażera ten z tyłu i powinno udać się bez problemu. Ludzie kiedyś jak stawiali rometa na centralnej to trzeba było za kiere szarpnać i już a bandyta za wielki i ciężki na takie numery, stanij całym ciężarem na tym wysięgniku przy centralu i ciągnij w górę z rączkę pasażera

Jeśli chodzi ci o seta pasarzera to sie zgadzam w 100% bo sam mialem z tym wielki problem a kiedys podpatrzyłem jak na warsztacie to zrobił i było mi tak głupio że odrazu po wyjezdzie zacząłem cwiczyć to co zobaczyłem i teraz to pestka.

Po mojemu to by brzmiało tak dajesz noge na stopke rusz delikatnie motorem żeby sie upewnić czy oparł sie równo na stopce centralnej lewa ręke miej na kierownicy ale to tylko tak asekuracyjnie a prawą chwyc za prawego seta dociś prawą noge i w tym samym czasie delikatni prawa ręka do góry i stoi. Klucz do sukcesu to żeby moto stało prosto bo inaczej stracisz równowage i nic z tego nie będzie.

Ja też :D

a ja nie :P ja stoje obok wciskam przedni hebel i pcham do przodu a potem pulsując przednią klamką troszku podjeżdza do przodu centralka się sklada i po robocie :P

Dziś popróbowałem stawiać bandziora na centralny. Chłopaki mieliście racje, jest to bardzo łatwe.

Tak jak pisaliście :

np:

[...]Lewa ręka na kierownice prawa za uchwyt dla pasażera jeśli jest i teraz najważniejsze stajesz prawą albo lewą nogą jak Ci wygodniej na tej podpórce dla stopy która jest na przedłużce po lewej stronie centralnej stopki druga noga w górę tak żeby stanąć na tym całym ciężarem[...}

Tylko nie posiadałem tego dolnego uchwytu :blink:zrzutekranu79.png Czy to jest w standardzie ?

Spychanie z centralki również jest bardzo proste. Niezależnie czy siedzimy, czy stoję obok motoru.

Jak ja się nauczyłem tego w 10min, to każdy początkujący da sobie radę.

Dziękuje wszystkim za szybką odpowiedz.

Te zdjęcie to zrzut z instrukcji obsługi mojego, ale w B6 też to widziałem. Widać w nowszych modelach zrezygnowali z tego bajeru ;}

Te zdjęcie to zrzut z instrukcji obsługi mojego, ale w B6 też to widziałem. Widać w nowszych modelach zrezygnowali z tego bajeru ;}

No nie wiem. Ja mam z 2003 i jest ta rączka. Chyba, że ostro w zad dostał i tył mam dospawany ze starszego modelu :)

No nie wiem. Ja mam z 2003 i jest ta rączka. Chyba, że ostro w zad dostał i tył mam dospawany ze starszego modelu :)

Nowsze w znaczeniu B6 > 6,5; B12 -> B12,5

Przyznam że przydała by się ta rączka. Ułatwiła by sprawę. Modre głowy które projektowały B6,5; B12,5 Wiedzą lepiej. :lol:

Bandit lekko i stabilnie wchodzi na centralkę. GS500 robił to o wiele ciężej i trzeba było się trochę napocić. Za to ten uchwyt w bandziorze to super sprawa! Ciekawe czemu z niego zrezygnowali?

... Za to ten uchwyt w bandziorze to super sprawa! Ciekawe czemu z niego zrezygnowali?

Bo był już za ciężki :P

A na poważnie w 650 plastiki "zadupka" są tak filigranowe że za ramę można złapać przed setem pasażera.

Jak jest stelaż pod kufry boczne to też znacznie łatwiej na centrala wrzucić :-)

"Ja też" miałem problem kiedyś z centralnym, bo nie wiedziałem jak. Pociłem się, męczyłem... i dupa. Do czasu jak ktoś pokazał "how to".

Zrzucam z centrala zawsze siedząc. Raz próbowałem stojąc obok moto, zakończyłoby się to nieszczęściem, gdyby nie stojący obok znajomy.

Muszę potrenować zrzucanie z centralki stojąc z boku motocykla, ale razem z asekuracją kogoś obok :-)

oż. Trzy strony o stawianiu na centralkę. No proszę proszę jaki ciekawy temat ;]

Nie wyobrażam sobie moto bez centralki. To takie fajne rozwiązanie.

Spodobał mi się sposób "na Pudziana". Ciekawe czy zadziała przy wzroście 170cm i wadze 62kg :lol:

Centralka w normalnej eksplowatacji jest zasadniczo potrzebna do smarowania łańcucha i tankowania (to moje zdanie - można się nie zgadzać), a ja niedawno odkryłem amerykę, że BMW GS ma wlew do baku nie na środku tylko po przeciwnej stronie niż stopka, więc centralka tylko do smarowania, jak założyć olejarkę, to nie potrzebna :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.