Skocz do zawartości

Rzeźba W Instalacji

Cielak
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

co na to nasi elektrycy ? jest ok ? czyli rozumiem ze 2x przekaznik i 2x oczko na aku nie damy rady uniknac?

Jakieś konektory też by się pewnie przydały. Jakie te bezpieczniki, 10A ?

no może ktoś coś doradzi jeszcze, można zmienić jak wygodnie, ogólnie potrzebne będą 2 gniazda bezpiecznikowe na przewodzie najlepiej takie:

92bce07f1de0a599.jpg

2 przekaźniki jeden już masz ;) czerwony to dokupić taki sam, kabel oczko więcej niż 2 bo jeszcze masę gdzieś pod śrubę przykręcić bo nie ma sensu do aku ciągnąć, i konektorów rzeńskich też w zapasie lepiej rzeby zostalo męskie chyba nie będą potrzebne, no i koszuli termokurczliwe a co do średnicy przewodów to ja bym dał od aku 2,5mm5

i bezpieczniki ~20A

Edytowane przez baldhead

moze glupie pytanie ale czy sa jakies zlaczki co dziela przewod na 2? chodzi mi o miejsce rozdwojenia kabla z przekaznika na minety i zapalniczke

nie mam pojęcia najlepiej polutować i walnąć większą koszulkę ;)

moze glupie pytanie ale czy sa jakies zlaczki co dziela przewod na 2? chodzi mi o miejsce rozdwojenia kabla z przekaznika na minety i zapalniczke

Pewnie ,że są takie złodziejki, ale nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa :) Dostałem takie w zestawie motooilera, leży w szufladzie, nie przekonało mnie to to :lol:

Edytowane przez Hubson

Nazywa się to szybko-złączka a wygląda to tak Allegro

szybko zlączke to znam :D ale nie lubie tego dziadostwa;P myslalem o lepciejszym trojniku;)

No dobra czekam na klakson, manetki ;o gniazdo zapalary w sklepie u pana Staszka - Cielak też będę rzeźbił ... - zamiast ubywać kilogramów w dziorze to mu dokładam dobrze że ma biedaczek czym to pociągnąć :)

Cielaku pochwal się które konkretnie zakupiłeś manety ...

oxfordy - ale ja sie boje ze te rzezby mi sie pod owiewka nie zmieszcza;) k**wa:D jeszcze do tego xen samochdowy z duza przetowrnica i wogole ;/ masakre bede miec pod owiewkami :D:D:D

oxfordy - ale ja sie boje ze te rzezby mi sie pod owiewka nie zmieszcza;) k**wa:D jeszcze do tego xen samochdowy z duza przetowrnica i wogole ;/ masakre bede miec pod owiewkami :D:D:D

ta masakra swoją drogą ale,

ale które konkretnie masz, jedne maja inny profil/rzeźbę na manetce

są np chropowate inne gładkie

hehe na gumie

jaka jest kierownica 22mm czy 24mm ?

doczytałem 22mm

Edytowane przez lukaszgeo

oxford orginal

Edytowane przez Cielak

spoko powinieneś się zmieścić sam mam ksenona tylko slim klakson i manetki, ale spróbuje jeszcze zmienić klakson na inny bo ten nautilus jakoś mi nie leży chodzi o dzwięk;)

zniescic sie zmiescilem ... tylko jeszcze musze obczaic czemu nie dziala xen i bedzie git. instalke zrobilem wg wzoru baldheada i smiga :) dzieki za checi!!

spoko nie ma problemu tylko zawsze czasu brakuje :)

A ja też chciałem przerobić instalację według pomysłu baldheada i przy teście walnął jeden bezpiecznik 15A w puszsce <_< Jako ,że miałem tylko jeden zapasowy zaniechałem dalszych prac, 2 razy sprawdzałem czy połączenia są ok. Jutro sprawdzę czy przekaźnik jest sprawny, miałem tylko 12V 30 / 40A w domu, chyba może być ? Aha jeszcze takie pytanie, przekaźnik nie musi być obciążony prawda ? bo sprawdzałem przy 87 niepodłączonym.

jak sterowanie przekaźnikami podpięte to powinno śmigać obciążenie nie ma żadnego wpływu, chyba że np. dasz 5A na gniazdo zapalniczki i podepniesz coś co pobiera więcej to wtedy musi walnąć ;)

Kuźwa już sam nie wiem, dorwałem jakiś zasilacz od routera 12V i przekaźnik ewidentnie przełącza. Ale wiem co mogłem odwalić, + od sterowania podłączyłem na zasadzie wetknięcia kabla do kostki od tylnych świateł (brązowy kabel) i chyba nie było wystarczającego styku. Masę sterowania dokręciłem do budy więc tu nie mogło być fuckupu. Trzy kable nie byłem w stanie podłączyć, jestem z siebie dumny ;)

Edytowane przez Hubson

a który Ci bezpiecznik wywalił od czego ?

czy schemat podlaczenia przekaznika pod manetki i gniazo jest na pewno ok? bo kurde jak przykladam mase (wszystkie inne wtyczki podlaczone z tym ze zamiast +12v po stacyjce - daje + na aku chwilowo ) to przekaznik cyka i iskrzy na klemie;/ manetki nie wlaczone i gniazdo tez. po za tym pozniej odlaczylem 86 z aku i co dziwne probuje zalaczyc manetki - nie reaguja - ale poruszalem przekaznikiem i nagle cyk i manetki sie zalaczaja;/i za chwile wylaczaja...czy cos jest nie ten teges czy mi sie wydaje?

no coś nie tak powinno działać. podłączenie manetek jest przecież takie samo jak horna tylko sterowanie przekaźnika jest wzięte z innego miejsca jak podłączyłeś horna jak na schemacie i działa to drugi obwód tez powinien trzeba szukać może coś nie łączy :/

iskry niewielkie mogą się pojawić przy dotykaniu + do aku.

nie rozumie tej części :

po za tym pozniej odlaczylem 86 z aku i co dziwne probuje zalaczyc manetki - nie reaguja - ale poruszalem przekaznikiem i nagle cyk i manetki sie zalaczaja;/i za chwile wylaczaja...czy cos jest nie ten teges czy mi sie wydaje?

jak odłączyłeś plusa aku-przekaźnik to nie ma bata że go poruszasz i się załączy( no chyba że p*****lniesz :) )

Edytowane przez baldhead

a który Ci bezpiecznik wywalił od czego ?

Wywaliło 15A bezpiecznik czyli od swiateł przednich ?

Wywaliło 15A bezpiecznik czyli od swiateł przednich ?

a wpinałeś się do światel do ster. przekaźnika?

Tu jest schemat przekaźnika styki 85 i 86 nie ma znaczenie czy tu + a tam - może być dowolnie

10lxxz2qr519a2b.jpg

Edytowane przez baldhead

nie rozumie tej części :

po za tym pozniej odlaczylem 86 z aku i co dziwne probuje zalaczyc manetki - nie reaguja - ale poruszalem przekaznikiem i nagle cyk i manetki sie zalaczaja;/i za chwile wylaczaja...czy cos jest nie ten teges czy mi sie wydaje?

jak odłączyłeś plusa aku-przekaźnik to nie ma bata że go poruszasz i się załączy( no chyba że p*****lniesz :) )

nie no plus z aku do przekaznika jest zalaczone - tylko ze ja nie mialem ze soba schematu instalki i nie wiedzialem gdzie sie wpiac zeby dzialalo dopiero po przekrecniu stacyjki - wiec ten kabelek z przekaznika (86) ktory mial byc do stacyjki to dawalem na plus aku zeby sprawdzic czy dziala. no i wtedy cykalo i iskierki szly - pozniej ten kabelek sciagnelem z + aku no i nic sie nie dzialo - w sensie ze manety nie dzialaly - ale ruszylem przekaznikiem a ten skik i zaskoczyl - manety sie wlaczyly - tak powinno byc? tak jakby przekaznik nie spelnial roli swojej :D bo po co dawac kabel na +po stacyjce jak i tak pogemrajac przy przekazniku zalaczy manetki nawet bez tego kabla:D hehe k**wa jednak nie bede elektrykiem;)

po podłączeni 86 do + powinno być jedno cyk a nie cykać co chwile :/ dziwne chyba że źle rozumuje,

jak go odłączyłeś to przekaźnik jest otwarty więc nie ma szans żeby manetki działały

Jak 86 nie jest nigdzie podłączony to przekaźnik nie ma prawa się załączyć no bo do cewki przekaźnika nie dochodzi napiecie aby styk zmienił pozycje

coś pomieszałeś

horn działa ??

to przypatrz się jak to zrobiłeś i robisz podobnie i powinno śmigać nie ma cudów :)

po podłączeni 86 do + powinno być jedno cyk a nie cykać co chwile :/ dziwne chyba że źle rozumuje,

jak go odłączyłeś to przekaźnik jest otwarty więc nie ma szans żeby manetki działały

Jak 86 nie jest nigdzie podłączony to przekaźnik nie ma prawa się załączyć no bo do cewki przekaźnika nie dochodzi napiecie aby styk zmienił pozycje

coś pomieszałeś

horn działa ??

to przypatrz się jak to zrobiłeś i robisz podobnie i powinno śmigać nie ma cudów :)

ty no zrobilem doklaanie jak na schemacie od ciebie go mialem go ze sobą - a ze cos sie kaszanilo to stwierdzilem ze zrobie tak jak na hornie - tylko + i - byly odwrotnie wiec chyba bez roznicy - ale uklad zachowywal sie tak samo - a pozniej zdziwilo mnie wlasnie to ze po odpuszczeniu 86 z klemy i ruszeniu przekaznika cykalo sobie co chwila w zaleznosci od tego jak ruszylem przekaznikiem - no i do tego te zalaczajace sie manetki:D przekaznik nowy ale chyba potrzebny drugi:D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.