Skocz do zawartości

Ubezpieczenie Oc I Inne.

Tribord
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Skontaktowałem się z przedstawicielem Alianz w celu wyliczenia skłądki AC

I oto co mi Pan wyliczył :

Suzuki GSF1200 rok 2004 - wycenił na 10500 zł : ubezpieczenie bez zniżek 980 zł

Suzuki GSF1200 rok 2001 - wycenił na UWAGA 4500 zł he he he he

Ciekawe na ile wyceniają Bandziorki 600-tki rocznik powiedzmy 1996 - pewnie na 1500 zł

ŻENADA

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tribord

3

• Cielak

7

• Konrad

4

Skontaktowałem się z przedstawicielem Alianz w celu wyliczenia skłądki AC

I oto co mi Pan wyliczył :

Suzuki GSF1200 rok 2004 - wycenił na 10500 zł : ubezpieczenie bez zniżek 980 zł

Suzuki GSF1200 rok 2001 - wycenił na UWAGA 4500 zł he he he he

Ciekawe na ile wyceniają Bandziorki 600-tki rocznik powiedzmy 1996 - pewnie na 1500 zł

ŻENADA

To ja od razu 2 poproszę ;)

Ja za swoje ubezpieczenie 600 w PZU płacę 56zł na rok czasu :rolleyes: (bez NW).Nw na pół roku wynosi 24zł. ;)

W Allianzie OC+AC+NW itp wycenili mi na 1480 zł. Pełne zniżki 60%. Wartość moto to według nich 23500 zł. Wydaje mi się że w zeszłym roku mieli niższe ceny.

Sprawdzę jeszcze w PZU czy przypadkiem nie jest taniej

Edytowane przez Blink

A u mnie dupa. Moto skończyło 10 lat i nie kupię AC, a byłoby ok 600-700 zł. Pierwsza rejestracja styczeń 2000. A co gorsze w sezonie nie będę miał garażu.

na stronie scigacz.pl jest taka reklama. Szykuje się konkurencja dla PZU i Allianza

http://www.axadirect...ampaign=201003p

dzisiaj się dowiedziałem o nowych zasadach w Allianz dotyczących zniżek. Zniżki na AC i OC z samochodu nie można przenieść na motocykl. Czyli cena na AC robi się zaporowa. :(

Edytowane przez Blink

• 1 month later...

Zaintrygowany wielką reklamą AXA w nowym numerze motocykla postanowiłem zadzwonić, żeby zobaczyć co oferuje ten "super" pakiet dla motocyklistów. Po rozmowie takie są zasady:

1. Pakiet dostępny jest dla motocykli nie starszych niż 5 lat!!??

2. Zniżki posiadane za ubezpieczanie samochodu nie przechodzą na motocykl - jeżeli mam 60% zniżki za auto a motocykl zarejestrowany mam w 2006 to liczy mi się tylko za motocykl!!??

3. W pakiet wliczany jest 15% udział własny (AC).

Poprosiłem więc o wyliczenie samego OC. I tak dla mnie: mężczyzna po 30, Bandit 600 rok 2003 (rejestracja w kraju 2006), Katowice - 256 PLN!! (rozbój). W zeszłym roku w PZU mnie skasowali 115 PLN - więc wniosek jest prosty ;)

Taki to jest ten: "...pierwszyna polskim rynkukompletny pakiet ubezpieczeniowy motocyklisty"

Będąc ostatnio w biurze ubezpieczeniowym pytałem się o ten pakiet AXA, ale nic o nim nie wiedzieli. Podobno Polski Związek Motorowy ma jakiś pakiet dla motocyklistów, ale samo OC (co mnie interesowało) jest droższe niż w PZU.

Szukając jakiś informacji na ten temat w necie natrafiłem na Ubezpieczenia Komunikacyjne Po robocie podjadę, dowiem się co i jak i dam znać :)

Jeśli mowa o AC, to polecam też sprawdzenie oferty AXA Direct (www.axadirect.pl) - jeśli ktoś pasuje do targetu, to powinien mieć atrakcyjną stawkę. Jest też możliwość ubezpieczenia wyposażenia dodatkowego.

Ale to pasowanie do targetu jest ważne - mi niestety wyszła kilka razy większa składka OC, niż w PZU.

Edytowane przez Wojtyr

mnie za nowke B1250 w Allianzie wyszlo ~2300, na kwote brutto i bez udzialu wlasnego - "pakiet".

pozdro

Daniel

Więc byłem i się dowiedziałem..

..nie chodziło o PZM tylko o Polskie Towarzystwo Ubezpieczeniowe

Można u nich ubezpieczyć motocykle, które należą do kategorii:

* turystyczne,

* naked bike,

* choppery,

* cruiser,

* Harley-Davidson,

* classic.

Byłem pewny, że Bandit zalicza się to turystycznych.., ale niestety nie..

Bandit zaliczany jest do motocykli Sportowych i nie można skorzystać z ubezpieczenia.. :(

Wielka szkoda, bo przykładowo za mojego GSF 600 S z 2001 roku wycenionego na około 9 tys. pełen pakiet AC, OC i NW bez zniżek kosztowałby w granicach 800zł !! :beksa:

Wiec i ja o swoich doświadczeniach z ubezpieczycielami z wczoraj:

PZU

- przy AC zniażona wartość moto 10.500 pln (K5 Nka)

- z moimi 50% zniżkami AC 970 pln

- OC konkurenbcyjnie tanio przy 50 % zniżkach 65 pln.

ALIANZ

- OC przy tych samych warunkach 250 pln ??!!??

- AC z kolei od wartości jaką podam (13.000) - 850pln i nie ma konieczności posiadania u nich OC by mieć zniżkę pakietową.

PZU oferuje ciekawy pakiet asisstance - dodatkowo płatny 59 z AC i 89 bez AC.

Będąc ostatnio w biurze ubezpieczeniowym pytałem się o ten pakiet AXA, ale nic o nim nie wiedzieli. Podobno Polski Związek Motorowy ma jakiś pakiet dla motocyklistów, ale samo OC (co mnie interesowało) jest droższe niż w PZU.

Szukając jakiś informacji na ten temat w necie natrafiłem na Ubezpieczenia Komunikacyjne Po robocie podjadę, dowiem się co i jak i dam znać :)

ale strony ktore podales to dwie rozne...zaintrygowalo mnie to oc za 110 minus znizki...

Ubezpieczenia Komunikacyjne okazała się stroną agencji ubezpieczeniowej. Jak to każda agencja współpracują z kilkoma firmami ubezpieczeniowymi. W ofercie dla motocyklistów mają Polskie Towarzystwo Ubezpieczeniowe i PZU. Informacje na ich stronie tycza się zapewne PTU, bo PZU koleś mi wyliczył na prawie 2 tys.. :blink: Samo OC w PZU na 116zł (10% zniżki)

Drugą stronę podałem jak by ktoś był zainteresowany warunkami ubezpieczenia motocykla w PTU i ewentualnie znalezieniem placówki w swojej okolicy :P ..a nuż gdzie indziej Bandit będzie motocyklem turystycznym ;)

Edytowane przez Konrad

Bandit zaliczany jest do motocykli Sportowych i nie można skorzystać z ubezpieczenia.. :(

Czyli że niby S-ka jest sportowa, a N-ka nie sportowa tylko naked? Kurna, jak bym wiedział brałbym z owiewką i mówił, że na sporcie jeżdżę... Tak to jest jak się banda laików bierze za kategoryzowanie (nie tylko w temacie moto)... :/ A ja np mam w dowodzie (dzięki kompetencji pań z urzędu) Suzuki model GN77B - ile się natłumaczyłem w US przy opłacaniu podatku, że to GSF600 jest...

Czyli że niby S-ka jest sportowa, a N-ka nie sportowa tylko naked?

Nie wiem o N-kę nie pytałem. Wydaje mi się, ze chyba ogólnie Dziorka wrzucili do Sportowych motocykli. Trzeba było by to sprawdzić.

OC 50zł

NW 20zł na 5000zł

W sumie 70zł wraz ze wzwyszką za wiek(30%)

TUW ( towarzystwo ubezpieczeń wzajemnych)

Więc byłem i się dowiedziałem..

..nie chodziło o PZM tylko o Polskie Towarzystwo Ubezpieczeniowe

Można u nich ubezpieczyć motocykle, które należą do kategorii:

* turystyczne,

* naked bike,

* choppery,

* cruiser,

* Harley-Davidson,

* classic.

Wielka szkoda, bo przykładowo za mojego GSF 600 S z 2001 roku wycenionego na około 9 tys. pełen pakiet AC, OC i NW bez zniżek kosztowałby w granicach 800zł !! :beksa:

a Bandit N to też motocykl sportowy, to co oni zaliczają do naked'ów, hmm..., może WSK 125 (bez owiewki oczywiście) ;]

OC 50zł

NW 20zł na 5000zł

W sumie 70zł wraz ze wzwyszką za wiek(30%)

TUW ( towarzystwo ubezpieczeń wzajemnych)

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

jak to korwa mozliwe??

:blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

o w mordę jak tanio :blink: , szkoda że wykupiłem w PZU 91 zł OC i NNW - do 5000 zł przy max zniżkach, to tam chyba by mi wyszło ze 20 zł :lol: za OC i NNW :blink::lol:

ale o co chodzi z tym czlonkiem?bo tam trzeba sie najpierw zapisac do jakiegos stowarzyszenia...oplacac jakies skladki itd...wiec pytam czy napewno sie oplaca?no i jak w przypadku szkod jest?daje rady ta ubezpieczalnia?pozdrawiam

TUWy są tańsze niż zwykłe ubezpieczalnie. Tylko że zapisujemy się jako członek i w razie niewypłacalności ubezpieczyciela członkowie muszą własnym majątkiem go wspomagać :-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.