Skocz do zawartości

Ubezpieczenie Oc I Inne.

Tribord
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

TUWy są tańsze niż zwykłe ubezpieczalnie. Tylko że zapisujemy się jako członek i w razie niewypłacalności ubezpieczyciela członkowie muszą własnym majątkiem go wspomagać :-)

ja wszystko kumam tylko chodzi mi o to jak to sie przeklada na zwyklego szarego czlowieczka. bo tam pewnie trzeba sie zapisac wykupic jakas ilosc akcji i przez to byc odpowiedzialnym w razie W -ale czy np ubezpieczenie kosztuje 70zl i rocznie np trzeba dolozyc do interesu 400zl to jak to by byl pakiet oc+ac to sie oplaca jak nic...(mowie o 100%placenia-bez znizek). chyba ze rocznie moze sie okazac ze trzeba dolozyc do interesu 100000zl to wiadamo-po za tym chyba dlatego jest tak mala popularnosc czego takiego? zachecam do dyskuty bo temat ciekawy:)

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tribord

3

• Cielak

7

• Konrad

4

Nie ubezpieczajcie się ponad konieczne minimum. To jest zwykły hazard!

Średnio na tym tracimy bo średnio ubezpieczyciel musi zarabiać.

Motocykl to tylko jedna z rzeczy które się ubezpiecza przez całe życie:

przedłużanie gwarancji na pralki, lodówki, domy, zdrowie, pojazdy, wycieczki.

Przy takiej ilości prób prawie nikt nie wychodzi łącznie "na plus"

(to tak jakby liczyć na łączną wygraną po wielu grach na jednorękim bandycie).

To jest jak z lotto, tyle, że zamiast losować 6 kulek, losujesz czy zdarzy Ci się wypadek.

Co prawda szansa na wygraną większa, ale stawka o którą gramy mniejsza. No i jak już "trafisz" raczej nie podskoczysz z radości :)

Rada: odkładać i inwestować zaoszczędzone na kolejnych ubezpieczeniach pieniądze.

Edytowane przez Pawel

• 2 weeks later...

tak wiec dzisiaj zanabylem oc w pzu . zaplacilem 195zl w tym 40 NNW wiec samo oc 155 wiec w stosunku do zeszlorocznych 122zl wychodzi ponad 25% podwyzki;// do tego zalapalem sie na rok ze tak powiek przestepny w pzu czyli nie dodajacy znizek (pzu robi kolejno 10,20,20,30,40,50,50,60% znizek ) wiec za soba mam 10,20,i tegoroczne 20% - w przyszlym roku juz bedzie 30% znizki. moze to niektorym wyjasni dlaczego placi sie wiecej a nie mniej;/ pozdro

OC w allianz, ubezpieczenie w zeszlym roku 80 cos tam pln w tym roku 220pln, znizki 60%, w zeszlym sezonie jedna szkoda zmniejszajaca znizki o 10%... czy ktoś z forumowiczow już ubezpieczał się w tym roku w allianzie ?

Ja miałem w allianz jak kupiłem i było do kwietnia. Jakbym chciał przedłużyć to 320zł, w PZU zapłaciłem 163zł i jest git. Przy takich zniżkach w PZU wyjdą za OC jakieś śmieszne pieniądze.

proste rachunki panoczki:

moje OC: 155zl w tym 20% znizek i 5% za kontynuacje

wiec podstawa wynosi ok 205zl

wiec jak ktos ma 60% znizek to 0,4*205 daje magiczne 82zl...

lokalizacja zach-pom male miasto do 15-20tysi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.