Skocz do zawartości

Nowy Użytkownik I Pare Pytan

Gość emiloss19
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

witam , to moj drugi post ,pierwszy byl w przywitalni. wiec tak mam pytanie .

1. wynienilem olej na motul 7100 przebieg 27kk ,dobry wybór ?

2. grzechocze od strony sprzegla, po wcisnieciu klamki grzechotanie ustaje ale nie do konca , na zinmym silniku jedynka grzechocze bardzo, obiawy i koszta?

3. jak zapale bandziora to ABS sie swieci , po przejechaniu paru metrow gasnie

4. ma jakby za wysokie obroty , da sie wyrególowac?

5. jaki plyn do sprzegla i hamowania

na razie to tyle, dziekuje z gory za pomoc

1. Nie najgorszy

2. Wybity kosz sprzęgłowy - normalka. Co znaczy że grzechocze jedynka? Chodzi Ci o klik przy wrzucaniu?

3. Normalka

4. CO znaczy jakby? Ile masz? I czy czytałeś instrukcje do swojego motocykla? Obroty regulujemy pokrętłem od regulacji wolnych obrotów

5. Pisze na dekielkach - raczej DOT 4,. a do sprzęgła może być inny - ponownie odsyłam do instrukcji

1. Nie najgorszy

2. Wybity kosz sprzęgłowy - normalka. Co znaczy że grzechocze jedynka? Chodzi Ci o klik przy wrzucaniu?

3. Normalka

4. CO znaczy jakby? Ile masz? I czy czytałeś instrukcje do swojego motocykla? Obroty regulujemy pokrętłem od regulacji wolnych obrotów

5. Pisze na dekielkach - raczej DOT 4,. a do sprzęgła może być inny - ponownie odsyłam do instrukcji

nie mam instrukcji , jak mozna to prosze o wersje elektroniczna.

2. klik jest , ale czasami jest grzechotanie i dopiero klik. w oczku od sprzegla widac ze jest ciemny plyn

4. obroty mam tak ok 1200 , wersja na wtrysku

obroty powinny być ok - to nie samochód, co zaś do kliku to norma, zgrzyt może byc jak masz sprzęgło sklejone.

Co zaś do instrukcji to masz dział download

N górze na pasku masz dział PLIKI

W tym dziale masz podział na modele

Klikasz na swoją wersję i twoim oczom ukazuje się service manual i 2 instrukcje obsługi 2007 i 2008 .Wchodzisz dalej i jesteś TU

Tym razem za rączkę.Ale na przyszłość zapytaj czy jest na forum albo sam poszukaj :)

N górze na pasku masz dział PLIKI

W tym dziale masz podział na modele

Klikasz na swoją wersję i twoim oczom ukazuje się service manual i 2 instrukcje obsługi 2007 i 2008 .Wchodzisz dalej i jesteś TU

Tym razem za rączkę.Ale na przyszłość zapytaj czy jest na forum albo sam poszukaj :)

wielkie dzieki , pozdrawiam, dzisiaj troche zimno ale wyjechalem bandziorem na droge. ladnie ciagnie od samego dolu

I się cieszyć.Ja jutro test drogowy po zimowych demontażach :)

Dzisiaj tylko z 800 metrów czy się kupy trzyma ;)

I się cieszyć.Ja jutro test drogowy po zimowych demontażach :)

Dzisiaj tylko z 800 metrów czy się kupy trzyma ;)

jak rano odpalna mi wrzucam jedynke , zgrzyta i dopiero klik , jest na to jakis patent , wymiana tarcz ?

ja lubie jak w mojej maszynie jest wszystko tak jak powinno byc

Dobrze jest - tarcze mają prawo być sklejone.

Możesz zmienić olej na Castrola - ponoć mniej się sklejają. Ponoć

Edytowane przez mmmarcin

doradzili mi motula 7100 i takiego wlalem . generalnie jestem zadowolony z olejów Valvoline , potem sie zmieni na wlasnie taki . co ile zmieniacie olej ?

co sezon bądź 6 tysi. Zależy co pierwsze wypadnie

sprzeglo mi ciagnie , czeka mnie wymiana . Jakiej firmy tarcze polecacie? czy przy wymianie tarczy cos jeszcze sie wymienia ? na co zwrócić uwage ,zeby nie rozkrecac dwa razy?? kosz zostaje???

Edytowane przez emiloss19

Ciągnie czy się ślizga ? Może masz źle wyregulowaną linkę , za duży luz na klamce ,i obejdzie się bez wymiany ?

ciagnie , sprzeglo jest hydrauliczne , klamke ustawialem we wszystkie sposoby. nawet kontrolne odpowietrzylem . jedynka zgrzyta przy wlaczaniu, .

Na zgaszonym silniku ,nacisne sprzeglo jedynka i dopiero zapalam motor to ciagnie go do przodu.

motor z angli troche styrany...... przebieg 27,500

Ciagnie, bo jest dalej zimno.

Zapalasz, rozgrzewasz troche olej i dopiero wciskasz jedynke.

Sprzego mokre zawsze troche ciagnie, taka jego natura.

Z zimnym olejem ciagnie 2x mocniej.

Latem to bedzie niewyczuwalne.

jak jest olej cieply tez potrafi zgrzytnac. nie wiem czy ten motul 7100 to byl dobry wybór . przed zmiana oleju bylo okej

jak jest olej cieply tez potrafi zgrzytnac. nie wiem czy ten motul 7100 to byl dobry wybór . przed zmiana oleju bylo okej

Mi zgrzyta od nowości i też mam motula tyle, że pełen syntetyk.

Parę osób odradzało motula, włącznie z serwisem Suzuki (Piaseczno). Następnym razem zaleję syntetykiem Shell'a, zobaczę czy się poprawi.

Mi zgrzyta od nowości i też mam motula tyle, że pełen syntetyk.

Parę osób odradzało motula, włącznie z serwisem Suzuki (Piaseczno). Następnym razem zaleję syntetykiem Shell'a, zobaczę czy się poprawi.

ten 7100 to tez ful syntetyk . moze wpadne do ciebie po niedzieli to zobaczysz jak tam u mnie z tym sprzeglem?

Jak odpalisz sprzęta, to wciśnij przed wbiciem biegu ze dwa razy sprzęgło, tarcze powinny się trochę rozkleić i będzie bardziej gładko wchodziła jedynka.

ten 7100 to tez ful syntetyk . moze wpadne do ciebie po niedzieli to zobaczysz jak tam u mnie z tym sprzeglem?

Zapraszam do siebie, ale niestety nie znam się na mechanice. Komarki i motorynki rozbierałem na częsci pierwsze, ale nie zajmowałem się tym od 18-tu lat.

Niemniej będziemy mogli porównać, jak wchodzą biegi, zwłaszcza jedynka/dwójka.

U mnie przy wbiciu jedynki zgrzyta dość mocno, niezależnie czy moto jest zimne czy rozgrzane. W nowych banditach to norma, podobnie jak "charkot" silnika na luzie. Brzmiał tak już przy odbiorze z salonu.

Jak się objawia u Ciebie ciągnięcie?

Wrzucasz bieg i na wciśniętym sprzęgle moto toczy się powoli do przodu? Na zimnym i ciepłym jest tak samo?

AD. 3 Kontrolka ABS pali się aby pokazać,

że działa konieczne jest przejechanie

kilkunastu metrów.

Wtedy gaśnie potwierdzając działanie ABSu.

Edytowane przez Ar2r

AD. 3 Kontrolka ABS pali się aby pokazać,

że działa konieczne jest przejechanie

kilkunastu metrów.

Wtedy gaśnie potwierdzając działanie ABSu.

Drobna poprawka.

Jeśli kontrolka się świeci, to oznacza, że ABS w danej chwili nie działa.

Gaśnie po przekroczeniu określonej prędkości (10km/h). Tako rzecze instrukcja.

Zapraszam do siebie, ale niestety nie znam się na mechanice. Komarki i motorynki rozbierałem na częsci pierwsze, ale nie zajmowałem się tym od 18-tu lat.

Niemniej będziemy mogli porównać, jak wchodzą biegi, zwłaszcza jedynka/dwójka.

U mnie przy wbiciu jedynki zgrzyta dość mocno, niezależnie czy moto jest zimne czy rozgrzane. W nowych banditach to norma, podobnie jak "charkot" silnika na luzie. Brzmiał tak już przy odbiorze z salonu.

Jak się objawia u Ciebie ciągnięcie?

Wrzucasz bieg i na wciśniętym sprzęgle moto toczy się powoli do przodu? Na zimnym i ciepłym jest tak samo?

tak moto toczy sie troche do przodu na wcisnietym sprzegle z wrzucona jedynka. zgrzyta na zimnym i jedynka i dwójka , na cieplym troche jest lepiej . i ten ''charkot'' takie grzechotanie dochodzi od sprzegla , na wcisnietym troche grzechotanie cichnie

Mors jak jest u ciebie ?

Edytowane przez Tomek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.