Skocz do zawartości

Krzywa Kierownica

Gość Czajnik166
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszystkim !

Zwiężle i na temat mam problem jak w temacie. Moto z dość dużym impetem sie położył z nogi centralnej i mam krzywą kierownice.

I teraz moje pytanie do Was: Czy są jakieś serwisy zajmujące sie naprostowaniem kiery? czy trzeba to raczej robic samemu?

A jeśli w ogóle odradzacie prostowanie to czy pomożecie w sprawie zakupu, na alle jest tylko 2 sprzedających wiec troszke za mało .

Jeśli punkt z prostowaniem to najlepiej we Wrocławiu.

Kierownica jest akcesoryjna chyba:Speedfighter chyba aluminowa

Pozdrawiam

Czarek

raz: przywitalnia czeka

dwa: niskobudżetowo - kierownica od MZ-tki

trzy: dobrze - aluminiowa kierownica np Renthal-a - u mnie w domu siedzą takie w dwóch suzukach i jest idealnie

Jak aluminiowa to na prostowanej bałbym się jeździć, o ile da sie wyprostować w ogóle, lepiej kupić nową, ale to tylko moje zdanie, Qnerk kiedyś pisał że podchodzi bodajże od MZ niech mnie ktoś poprawi jak się mylę.

Aha i najważniejsze zajrzy tu : http://polishbanditcrew.pl/forum/9-przywitania/

Edytowane przez baldhead

raz: przywitalnia czeka

dwa: niskobudżetowo - kierownica od MZ-tki

trzy: dobrze - aluminiowa kierownica np Renthal-a - u mnie w domu siedzą takie w dwóch suzukach i jest idealnie

nawet nie tyle chodzi o kase co o sam fakt zakupu. Jeśli już bym kupowal to nie od MZ :P raczej jakąś z tych dedykowanych dla dziorka, ale najbardziej to chciałbym narazie uratować tą co jest, samo uszkodzenie jakieś mega nie jest, załamania też nie ma.

Przywitanie: było 2 lata temu ,potem stagnacja i wykreślenie z forum, ale to przez wypadek, teraz wracam, to i przywitam sie jeszcze raz;)

tak- kierownicę najlepiej prostować albo pospawać z dwóch części, poxipol też da radę i koniecznie power tape

Dobrze, że jesteś z Wrocławia- jak pospawasz to chętnie polatamy z Tobą po mieście- ale pod warunkiem że lecisz z przodu- reakcja, kiedy przy hamowaniu złoży Ci się kiera będzie pewnie przecudna;)

a teraz na serio- kup nową- opcje są dwie:

-pasuje od MZ-ty i wygląda jak oryginał (serio) koszt parędziesiąt zł

-akcesoryjne Renthal, LSL- podróbki po 100zł na allegro, oryginał ok 200zł- uprzedzam kolejne pytanie- TAK, jest różnica (jakość wykonania, materiał) ale są tu na forum, którzy latają na tych mniej oryginalnych i żyją

EDIT:

wow- jaki ruch zanim zdążyłem odpisać :D

podjedź z tym do MOTOKRACJA.PL- tam fachowiec rzuci okiem i oceni

Edytowane przez mercyful

Serwis Motokracja(w poprzednim wcieleniu) z kolegą czajnikiem miał do czynienia i chyba z góry podziękuje za dalszą współpracę...

a no to niech klei na poxipol :)

Jak już mowa to tych Renthal'ach i LSL'ach to które modele pasują najlepiej? W przypadku N to znaczenia nie ma, ale w S ja będzie za szeroka i wysoka oraz wypchniemy ją lekko do przodu (jak ja - mam długie ręce i nie lubie jak końcówki kiery opadają) to może być problem, że zahaczy o czachę, lub lusterka ciężarkiem uwali.

powiem Ci ze ja miałem dotychczas kiere większą jak teraz kupuje, wymiar A to około 84cm, i była na styk. Kupuje coś w stylu jak kolega wyżej podał przykład i to ma niby miec 77cm wiec mysle ze miałem model mozliwie szeroki i nie było problemu :)

kierownicy się nie prostuje tylko wymienia.

Jeżeli masz chęć pomarudzić idź do sklepu Larsson np u was we Wrocku

ul. Żegiestowska 3

50-542 Wrocław

tel.: 71/ 783 76 17

e-mail: poczta@motorland.com.pl

I dobierz coś pod siebie.Kształt szerokość wysokość.

Ja tak dobierałem i jestem mega zadowolony.

Jeżeli nie będą mieli kierownic w co wątpię, powiedzą gdzie można powybrzydzać.To jedyny sposób na dobranie kierownicy strikte pod swoje upodobania.Tu nikt nnie doradzi czy lubisz szeroka waska niska wysoką.Tu podpowiedzą ze podobna do kierownicy oryginalnej Suzuki Bandit jest kierownica od MZ.Jezeli pasuje oryginał to albo Allegro albo salon.Jezeli chcesz cos indywidualnego a nie wiesz co sklep z akcesoriami motocyklowymi w stylu Larsson.Jak już znajdziesz kształt a kolor nie będzie odpowiedni zapisujesz sobie model ,wymiary i szukasz kierownicy o podobnych wymiarach np Renthal czy LSL.

Temat zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.