Skocz do zawartości

B12 & Dynojet Stage 3 , Gaźniki Gsxr , Wałki

Gość Venom
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pany. Interesuje mnie info czy ktoś ładował w B12 dynojet stage 3 .Zaznaczam że b12 ma sportowy wydech i K&N .Wkład nie stożki .No i czy ktoś kładł kiedyś lub użytkował B12 ze stage 3 i jak to sie wogóle spisuje i czy jest sensowna różnica pomiedzy stage 1 i 3 . Nie pytam o spalanie bo gdyby chodziło mi o spalanie kupiłbymse skutera .A może sensowniej byłoby zapakować poprostu gaźniki od olejowego Gixxera ?1100 czy 750 lepiej?

Dalej. Czy ktoś wie czy wałki z Gixxera 1100 ( 750?) pasują do B12 .Czy można je swobodnie przełożyć czy trzeba przeprowadzać dodatkowe kombinacje alpejskie

.

Reszta pytań później.Pozdrawiam .

co do dysze, to nie pakowałbym sie w DynoJet tylko tunerzy mają swoje tajniki i swoje produkty ;)

Mam gościa pod Koninem, który posiada wszystko co trzeba włączenie z hamownią - sam niedługo oddaje mu swojego B12.

Wałki to lepiej od oleja 1100, albo od Holeshot.

I przy takiej zabawie doradzono mi aby zakładać gaźniki od olejaka 750 (38mm) i owalne filtry na gaźniki, bo wydobędziesz więcej mocy - wtedy shamujesz spokojnie 150-155 KM. Przy seryjnych gaźnikach i wkładce K&N (tak tez będzie u mnie) nie powinno to przekroczyć 120 KM.

Co do wyprzedzenia zapłonu, sam się nad tym zastanawiam.

dzięki za info. Konin ? Pasuje mi bo jestem z Kutna i mam blisko .Możesz podać mi kontakt do człowieka na pw?

Kiedys pod koniec lat 90 był tez taki magik w Mrozach .Tez miał całą szuflade dysz i innych zabawek do rasowania a jego Gixxery były naprawde skuteczne w boju ;-)

Ok,poprosze o konakt do człowieka .A co bedziesz robił w swoim B12?

ja u siebie zakładam sportowe kolektory, wkładkę K&N i on zmieni mi dysze z iglicami. Na to hamownia, regulacje, synchro i bedzie git ;)

kontakt: Sylwek 888-551-718

powołanie się na mnie nic Ci nie da bo jeszcze u niego nie byłem, więc po rozmowie telefonicznej nie chciałbym mówić, że się znamy :P

ale gada się z koleżka normalnie?nie jest jakimś dziwakiem i jak zadzwonie to normalnie gadac o co mi chodzi ?Pytałeś o koszty ?Jaka to konkretnie miejscowość ? Zostawiasz mu bike na te iglice czy ty spacerujesz o on w tym czasie robi robote ?

A propos...o co chodzi z tym wyprzedzaczem zapołonu ?Rozumiem że powoduje wyprzedzenie zapłonu jak sama nazwa wskazuje ale co to za fun jest z tego tytułu?

Edytowane przez Venom

wyprzedzenie zapłonu skutkuje ponoć lepszą reakcją na gaz.

Z gościem rozmawiałem, jest wporzo, wszystko Ci powie co chcesz wiedziec. Mysle ze to nie jest kwestia przejscia sie na papierosa, co prawda nie pytalem ile czasu to zajmie ale moje wyobrazenie mowi mi ze wiecej niz 1 dzien trzeba aby to grało jak trzeba. Koleś jest gdzieś 20 km od Konina w stronę Turku.

Jeżeli chodzi o koszty dysz, iglic, hamowania i strojenia to ok 400 zł. Co więcej, musisz pytać

wyprzedzenie zapłonu skutkuje ponoć lepszą reakcją na gaz.

Z gościem rozmawiałem, jest wporzo, wszystko Ci powie co chcesz wiedziec. Mysle ze to nie jest kwestia przejscia sie na papierosa, co prawda nie pytalem ile czasu to zajmie ale moje wyobrazenie mowi mi ze wiecej niz 1 dzien trzeba aby to grało jak trzeba. Koleś jest gdzieś 20 km od Konina w stronę Turku.

Jeżeli chodzi o koszty dysz, iglic, hamowania i strojenia to ok 400 zł. Co więcej, musisz pytać

aha ,thanx. Dobrze byłoby to ogarnać jednego dnia .Kiedys pakowali mi stage 1 do gsxf w łodzi i się uwineli w pare godzin ale ok,rozumiem ze to nei musi byc tak zawsze .

swoja droga ok 400 to przyjemny koszt biorac pod uwage że razem z hamownią.zadzownie do gościa .

A ten wyprzedzacz to gdzie zamiarujesz zakupić ? Zagramanicą czy w kraju ?

narazie sie rozgladam, nie znam osobiscie nikogo kto to ma wiec opinii potrzebuje....

ale jak juz to chyba Holeshot

narazie sie rozgladam, nie znam osobiscie nikogo kto to ma wiec opinii potrzebuje....

ale jak juz to chyba Holeshot

ok,moze ten koleżka bedzie cos wiedział .ja wiem tylko tyle ze strasznie strzela na tym czymś przy schodzeniu z obrotów ;-)

no to fajnie :rolleyes:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.