Skocz do zawartości

Wyciągniecie Wydechu - Kilka Problemów

Gość tyla
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bulwersuj się tak mocno kolego, myśle że próbował bym z podgrzaniem elementów ,zastosował specjalne płyny penetrujące na poczatek.

Jeśli chodzi o Moją i Twoją wiedzę to różni np tym, że Ja wiem,że klucz dynamometryczny używa się do dokręcania a nie odkręcania .

Powodzenia

Nie bulwersuję się, środkiem penetrującym zmieszanym z płynem hamulcowym miałem zalane na jakies 24 h po pierwszym dniu prób. A gazami grzałem głowice na drugi dzień (była do wyrzucenia takiej ktorą miał bym eksploatować nie odważył bym sie w ten sposób grzać) jak nic nie pomogła penetracja. a klucza dynamometrycznego nie da nastawić się na odkręcanie? Bo mój da się, a skoro w fabryce coś było z dana siła przykręcone to powinno dać się czysto teoretycznie z tą samą siła odkrecić idąc tym tokiem rozumowania i było to też napisane ironicznie na zasadzie że wszystko się naprawia na zasadzie montażu i elementy nie są zużyte, Walczyłem cywilizowanymi sposobami jakieś 9h różnymi sposobami zanim spróbowałem zrobić to w mniej cywilizowany sposób. Na obecną chwilę żąłuje że poświęciłem temu tyle czasu bo mogłem po pierwszych próbach ciąć, ale człowiek uparty nie da za wygraną.

• Upvote 1

Wygląda zacnie ;) tylko troszkę nie mój przedział cenowy jak za sam kolektor :zeby: , fakt że tłumik w zestawie. w gsxf jest taka sama średnica wewnętrzna kolektora jak w gsf 600 tylko są inaczej prowadzone kolektory i te od gsxf nie podchodzą bo miska olejowa przeszkadza z czystej internetowej wiedzy, nie wiem jak ma się w praktyce. sporo czytałem w ostatnie dni o wydechach i średnica nie jest jedynym parametrem do dobrania wydechu tylko do tego dochodzi jego prowadzenie i takie rożne sporo parametrów podają wpływających na efekt końcowy. Piszą też że większe nie zawsze znaczy lepsze stąd mój dylemat ;p ale na obecną chwilę postawiłem na oryginalny wydech od gsf 600 najmniej przeróbek najbardziej dostępne i najbardziej zbliżony do oryginału gsxf 750. A na prostocie przy dalszym serwisowaniu też mi zależy