Skocz do zawartości

Bandit 650 ' 2010 - Zdławiony Silnik - Blokada Mocy

Gość jarant
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry smile.gif
Zakupiłem bandziora 650 n rok 2010 z francji ale przy nie bylo mozliwosci dobrze przetestowac motonga , ale teraz po przejechaniu silnik kreci do 6-7 tys.obr i potem nic szczegulnego sie nie dzieje a powino , dzwonilem do serwisu w warszawie koszt (200zl) blokada na module ,I tutaj jest moje pytanie zdejmowal ktos blokada w we wlasnym zakresie ?

Dobry :)

Zakupiłem bandziora 650 n rok 2010 z francji ale przy nie bylo mozliwosci dobrze przetestowac motonga , ale teraz po przejechaniu silnik kreci do 6-7 tys.obr i potem nic szczegulnego sie nie dzieje a powino , dzwonilem do serwisu w warszawie koszt (200zl) blokada na module ,I tutaj jest moje pytanie zdejmowal ktos blokada w we wlasnym zakresie ?

Przywitalnia. Tematów o kastratach też było parę.

Żabojady mają wykastrowanych motocykli od groma. Moje oba z francji i oba skastrowane. Oczywiście w moich łapskach ten stan długo nie trwał ;] Nie wiem o co im chodzi z tym dławieniem, ale to bez sensu trochę.

chodzi o to żeby młody człowiek nie dosiadał od razu jakiejś 100 konnej maszyny, reglamentacja mocy.

Edytowane przez esterboy

a ja gdzie czytalem, że nowe bandyty sa czasami zblokowane elektonicznie na pierwsze 1000km, po to zeby w dupe nie dostawaly na dotarciu, a potem mozna to usunac na pierwszym przegladzie. nie chce straszyc ale moze tylko serwis zostaje

no dobra wiadomosc jest taka ze jesli masz farinelliego to znaczy ze nie użytkował go kat i sprzet nie był martretowany.Jedz na ten serwis niech ci zdejmą ten kaganiec i dzida .

No to jest niby zaleta, ale nie tylko blokada ma wpływ na katowanie/lub nie silnika, choć też uważam, że jak do tej pory moto przejeździło z blokadą to ktoś spokojnie je użytkował, bo moc mu wystarczała.

Nie da się ukryć, że w PL ta blokada długo się nie zachowa, tylko że to jest OK, jeśli odblokowuje ktoś kto najezdził już trochę km i ma pojęcie o użytkowaniu moto, a nie jakiś napalony mistrz prostej

No to jest niby zaleta, ale nie tylko blokada ma wpływ na katowanie/lub nie silnika, choć też uważam, że jak do tej pory moto przejeździło z blokadą to ktoś spokojnie je użytkował, bo moc mu wystarczała.

mas zoczywiscie racje .Powinienm napisać że zwiekrza to prawdopodobieństwo iż nie był katowany .

mój też do 6 tys. i koniec z mocą i rozpędzaniem (max 120km/h).... a że sezon wcześniej i do 215 km/h poszedł to wiadomo że jakieś blokady na bok ;-) wymieniłem filtr powietrza i od raz zaczął oddychać pełną piersią i problem znikł ;-)

filterka nie bede sprawdzal z tego wzgledu ze przebieg to niecałe 4 tys km zreszta nie mam takich objaw jak powyzej , na jałowym biegu kreci do odcinki ale po wyzej 7tys obr słychac ze nie moze zaczerpnac pełnej dawki predkosc max 140km/h sprawdzalem dzisiaj i wczoraj :) mysle ze nie ma co główkowac juz sie umowilem do serwisu w Łodzi na 30 kwietnia na "opercje" :D w tym czasie zrobie podst. obsługe motocykla

• 1 month later...

filterka nie bede sprawdzal z tego wzgledu ze przebieg to niecałe 4 tys km zreszta nie mam takich objaw jak powyzej , na jałowym biegu kreci do odcinki ale po wyzej 7tys obr słychac ze nie moze zaczerpnac pełnej dawki predkosc max 140km/h sprawdzalem dzisiaj i wczoraj :) mysle ze nie ma co główkowac juz sie umowilem do serwisu w Łodzi na 30 kwietnia na "opercje" :D w tym czasie zrobie podst. obsługe motocykla

Mój bandit też pochodzi z Francji i był zblokowany o czym świadczy moc 25KW wpisana w dowód rejestracyjny. Zza granicy przyjechał już jako odblokowany po ślizgu (właściciel pewnie nie ogarną pełnej mocy) ,z tego co gdzieś czytałem blokada jest na module i wystarczy wyciągnąć odpowiedni kabelek z kostki żeby się jej pozbyć ,przyjrzałem się u siebie i faktycznie jeden kabelek jest odpięty i zaizolowany . Serwis za tak "ciężką" prace pewnie sobie policzy $$$ ;)

n oto dawaj kolego fotki ktory jak i gdzie... bo jak odblokowac gaznikowca to wiemy i mamy sposoby - ale o wtryskach nie slyszalem :D

Cielak ale najpierw zaprośmy kolegę do przywitalni :P

• 1 month later...

Czy już ktoś wie który kabel trzeba wywalić...bo nie długo manete ukręce :vroom: wiemy już że w kości z prawej strony...

Edytowane przez ARh-

wrzucilem temat na googla i znalazlem tylko info, ze jedynie wymiana calego ECU zwraca moc bandziorowi..

Kolega stpeter pisał o handlarzu który wypiął jeden pin i moto lata, znajomy sprowadził fazera- zobaczył przecięty kabel przy kompie to go przylutował i maszyna osłabła- odciął i lata.

Może jednak wymiana kompa nie będzie konieczna??

Ja też mam w dowodzie wpisaną mniejszą moc, z ECU mam wypięty jeden przewód, biało czarny, piąty od lewej w dolnym rzędzie (cały czas patrząc od tyłu maszyny). Dzisiaj podpiąłem go na próbę i moto się zachowuje tak samo. Możliwe, że nie wcisnąłem go dobrze. Jutro postaram się jeszcze raz posprawdzać.

Sprawdziłem u siebie, stojąc od tyłu kostka po prawej (szersza) 5 pin na dole, kabel czarno biały z czerwonymi kropkami - u mnie jest wpięty - pewnie jutro go tam nie będzie i :vroom:

Koledzy mam potwierdzenie, dziś dostałem prywatną wiadomość od kolegi "aras", ma takiego samego bandita jak ja i ma wycięty ten sam kabel o którym pisaliśmy wcześniej, jak czas pozwoli to jutro będziecie wiedzieć czy wycięcie tego kabla wystarczy by obudzić uśpione konie czy trzeba jeszcze ingerować w komputer...

lubisz stopniowac napiecie... napisz po prostu jak bedziesz wiedzial na pewno :)

Dobra, dobra....żeby Was nie trzymać w napięciu :D zdaje relacje - po odcięciu ww kabelka łokcie chce wyrywać :vroom:

A już miałem go sprzedawać.

no to cyknij ze 2-3 fotki co zrobiles, napisz 2 zdanka i do techniki - przyda sie.

Dobra, dobra....żeby Was nie trzymać w napięciu :D zdaje relacje - po odcięciu ww kabelka łokcie chce wyrywać :vroom:

A już miałem go sprzedawać.

Było do przewidzenia, że coś, za co serwis bierze 200pln jest banalnie proste.

Wymiana modułu w tej cenie nie wchodzi w grę, więc pozostaje przecięcie/połączenie kabelka, lub inna mega skomplikowana operacja.

Swoją drogą ładnie sobie liczą, 200 za 5 minut roboty. Z drugiej strony płaci się za wiedzę, nie za czas :)

Było do przewidzenia, że coś, za co serwis bierze 200pln jest banalnie proste.

Wymiana modułu w tej cenie nie wchodzi w grę, więc pozostaje przecięcie/połączenie kabelka, lub inna mega skomplikowana operacja.

Swoją drogą ładnie sobie liczą, 200 za 5 minut roboty. Z drugiej strony płaci się za wiedzę, nie za czas :)

Wielkie dzięki koledzy czytałem wasze wypowiedzi i poszedłem do garażu zrobic co trzeba efekt jet piorunujący!!!!!! MASAKRA!!!!! wielkie dzięki!