Skocz do zawartości

Bandit 650 ' 2010 - Zdławiony Silnik - Blokada Mocy

Gość jarant
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ok moto odblokowane, kabelek przecięty.Nie musiałem go szukać bo był już wcześniej przecienty i ktoś tylko skręcił i zaizolował

• 8 months later...

Także potwierdzam polepszenie osiągów po ucięciu kabelka "select switch mode" w małym B6,5 wodniaku. Najlepsze dla mnie (jeżdzę po mieście) jest to, że lepiej ciągnie od dołu. Szczególnie czuć to na 3-cim biegu. Idzie jak w masełko. Ma też więcej wigoru powyżej 7k obrotów, tak jak pisali przedmówcy. Ten kabelek ma być ucięty obowiązkowo ;) u tych którzy jeżdżą po mieście, bo dziś jadąc do pracy nie musiałem już tak wachlować biegami (3-ci bieg lepiej ciągnie już od jałowych obrotów). Super!

Hmm ja mam u siebie założone TRE i mam podobne odczucia na pierwszych trzech biegach.Spalanie nawet trochę spadło. Kabelek jeszcze cały.

Witam mam Gsx650f z K9 od 2015 pisze do tematu poniewaz robiłem co roczny servis i po wymienie świec (ngk cr8) na irydowe  i przeglądałem  tez kabelki złączki itp. noi do sedna po serwisie moto dostało muła wczesniej z samego gazu szło na koło teraz przyspieszenie jak 250 cc

okazało sie ze V-max to 150 km/h noi problem bo przed serwisem na 3 biegu 160km/h a teraz czy mam do połowy manetke czy na full obrót na 3 biegu to jest zadnego roznicy w przyspieszniu na 6 biegu ledwo przekraczał połowy zakresu obrotu poprostu 2 razy słabszy jak na A2 48 koni w serwis obejmował równiez wymiana napedu na did zmxg, klocki hamulcowe komplet, wymiana uszczelniaczy płynu do lag, no ale wiadome co to ma do rzeczy ze moto jest słabe nie idzie

wystukałem w google jak to wyglada zblokowany bandit noi znalazłem u was rozwiązanie mianowicie odciecie pinu

tak czyli 35 pin od szerszej kostki od modułu czyli 5 pin od dołu liczac od lewej strony stojąć od tyłu motocykla strony CZARNO-BIAŁY

efekt : na początku myslalłem pewnie przetne nie ten kabel i w ogóle nie odpali XD no ale odpaliłem i odrazu usłyszałem inna prace silnika 

no dobra wsiadam i co sie okazuje idzie jeszcze lepiej niz go kupiłem 201 km/h na przydomowej drodze bez jakiegos rozpedzania dłuzszego wrecz czułęm ze jeszcze chce isc dalej zmierzone GPS

ciekawa sprawa ze kabelek był wpięty normallnie ostatnie 2 lata i nie bylo problemu ze spadkiem mocy spokojnie 195 osiagał  dla chetny podrzuce zdjecie jak nei zapomne albo pytac na e-maila innov8@vp.pl

Po cos upierdolil ten kabelek?

Maksimum dwie minuty i pieknie mogles go wyjac ze wtyczki.

Zjebales!

Edit

Ty, gsx650f, nawet nie probuj sie pytac jak to sie robi.

Najpierw do przywitalni i prosze porzadnie, wedlug tych wymog

http://www.routeconverter.de/home/de https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-si%C4%99-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

Edytowane przez pioter

Zjeb...pierwsze wrażenie. Kopsnij się kolego @gsx650f do przywitalni.

a ja sie nie pytam czy zjebałem czy nie, moje moto moje pieniadze wyłożone i dołozone, ja tylko chciałem potwierdzic ze iz usuniecie owego kabelka przywraca pełną moc poniewaz jeszcze nie jeden bedzie potrzebował informacji w tej sprawie a po co isc do ASO i usuwac blokade za która policzą sobie kilka stów, nie długim czasie bedzie podłączony do komputera w servisie i napisze czy to powoduje jakies błędy w ECU

Piszac tutaj, animujesz innych do popelnienia tego bledu a to, to juz nie twoje moto i nie twoje pieniadze.

Twoje moto mozesz sobie nawet przez maszynke do miesa przepuscic, mamy to gdzies tak samo, jak ty masz gdzies zajrzec do przywitalni co nam jest rzecza swieta. 

• Upvote 1

Dokładnie jak Pioter napisał, nr.1 przywitalnia , nr 2 lepiej wyciągnąć z kostki niz upierdzielic.Ja mialem juz upierdzielony przez pierwszego właściciela i tylko go z powrotem rozlaczylem

Także potwierdzam polepszenie osiągów po ucięciu kabelka "select switch mode" w małym B6,5 wodniaku. Najlepsze dla mnie (jeżdzę po mieście) jest to, że lepiej ciągnie od dołu. Szczególnie czuć to na 3-cim biegu. Idzie jak w masełko. Ma też więcej wigoru powyżej 7k obrotów, tak jak pisali przedmówcy. Ten kabelek ma być ucięty obowiązkowo ;) u tych którzy jeżdżą po mieście, bo dziś jadąc do pracy nie musiałem już tak wachlować biegami (3-ci bieg lepiej ciągnie już od jałowych obrotów). Super!

wcześniej kręcił do 13k obrotów?

Zastanawia mnie jak mam polskiego z salonu to czy mam uwalać jakiś kabelek ;)

Ja zrobię eksperyment,wyciągnę przewody założę przełącznik i będę przełączać w czasie jazdy. Wtedy łatwiej będzie wyczuć różnice w oddawaniu mocy.

@pwm odcinka jak była tak nadal jest w okolicach 13k obrotów. Jak chcesz tylko wypróbować inną mapę zapłonu to wypnij sobie kabelek z kostki i zaizoluj taśmą. Jak nie podpasuje albo będzie konieczność to wepniesz z powrotem.

@dszczer sprawdzałeś może spalanie? jestem ciekaw czy jest jakaś znacząca różnica. Będę miał trochę czasu to zrobię tak jak pisałem wyżej. Może TRE plus ucięty kabelek i będzie "prawie " jak duży b. ;)

ktoś z Was weryfikował moc motocykla na hamowni przed i po usunięciu tego kabelka? 

Właśnie oto chodzi że narazie mamy tylko subiektywne opinie :)

jeżeli przecięcie jednego przewodu powoduje wzrost mocy o pierdylion kuni - to o ile kuni wzrośnie, przecinając pierdylion kabelków?

spoko, ja słyszałem ostatnio o B12 z Łodzi, który ma rozwiert na 1340, seryjne gaźniki z większymi dyszami oraz rozciągniętymi sprężynkami, wkładkę KNa, wałki z gsxfy, skrzynię 6cio biegową z gsxf i ma 190 koni. grunt to subiektywne odczucia właściciela  :good:

Syku, jak chcesz sprawdzić jaka jest różnica, to zapraszam do mnie ;-)

Syku, jak chcesz sprawdzić jaka jest różnica, to zapraszam do mnie ;-)

obciąłeś wszystkie? :o::zdziwiony: