Skocz do zawartości

Lidlowe Oferty

Masher
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, rafix napisał:

Będzię to w sklepach ? Czy tylko online?

Z tego co czytałem to będzie dostępne chyba od 17.02 na stronie jeszcze nie ma, ale powinno się wkrótce pojawić

Jest jeszcze taki dychę tańszy czymś to się różni bo z tego co czytam, to nie za wiele https://www.lidl-sklep.pl/ULTIMATESPEED-Prostownik-automatyczny/p100266028

Ktoś ma taki prostownik z Lidla i się wypowie, bo szczerze nie napawam optymizmem za takimi rzeczami jak i kaskami z Lidla czy zestawem narzędzi :D warte to coś czy dobre na okres gwarancyjny ?

Każdy kto ma to cudo z Lidla to sobie chwali. 

Ja mam ten starszy bez wyświetlacza.

I nie używasz tego prostownika non stop. 

Narzędzia elektryczne z Lidla są spoko

2 minuty temu, rafix napisał:

Każdy kto ma to cudo z Lidla to sobie chwali. 

Ja mam ten starszy bez wyświetlacza.

I nie używasz tego prostownika non stop. 

Narzędzia elektryczne z Lidla są spoko

Też mam ten starszy,już ładnych parę lat i nie narzekam.

wole ruski kulon

Jest jeszcze taki dychę tańszy czymś to się różni bo z tego co czytam, to nie za wiele https://www.lidl-sklep.pl/ULTIMATESPEED-Prostownik-automatyczny/p100266028

Ktoś ma taki prostownik z Lidla i się wypowie, bo szczerze nie napawam optymizmem za takimi rzeczami jak i kaskami z Lidla czy zestawem narzędzi  warte to coś czy dobre na okres gwarancyjny ?
Mam używam od kilku lat, i spokojnie moge polecić.

58 minut temu, Rafał napisał:
9 godzin temu, Bytian napisał:

Ktoś ma taki prostownik z Lidla i się wypowie, bo szczerze nie napawam optymizmem za takimi rzeczami jak i kaskami z Lidla czy zestawem narzędzi emoji3.png warte to coś czy dobre na okres gwarancyjny ?

Mam używam od kilku lat, i spokojnie moge polecić.

Też mam, jedynie co to dużą żelową optime miał problem dołądować do pełna, ostatnie procenty to tak bardzo powoli ładował i to trwało. Ale do zwykłego czy motocyklowego jest ok, przede wszystkim plus za jego zgrabny rozmiar :) 

jedyny minus to że nie startuje jak aku jest mocno rozładowane, albo wykrywa że to aku to 6 volt i ładuje kilka sek, po czym się wyłącza, żeby naładować mocno rozładowane aku trzeba inny prostownik na chwilę podpiąć, poza tym działa dobrze

Godzinę temu, lelon napisał:

naładować mocno rozładowane aku trzeba inny prostownik na chwilę podpiąć

Nie koniecznie. Jest sposób aby oszukać tą ładowarkę i da się naładować . Sposób opisany tu na forum. Tylko gdzie to było..🤔

12 godzin temu, darekb1 napisał:

Też mam, jedynie co to dużą żelową optime miał problem dołądować do pełna, ostatnie procenty to tak bardzo powoli ładował i to trwało. Ale do zwykłego czy motocyklowego jest ok, przede wszystkim plus za jego zgrabny rozmiar :) 

Czyli o moje 74 albo 76 ah do diesla mam się martwić ? Jak już szukać prostownika to coś lepszego, według opisu 120 ah podładuje :D

Naladujesz bez problemu, tyle że to trochę trwa. 

tego lidlowego używam tylko do moto, boa funkcje podtrzymania

tutaj maks jest 3.8A

IMG_20200208_100130.thumb.jpg.6ba1ad7558538f304826e358549eae99.jpg

kiedyś jak ładowałem 105Ah w dostawczaku, myślałem ze sie nie doczekam:) dlatego zakupiłem

IMG_20200208_100210.thumb.jpg.a978eb7ed8acb935438d86417e5b2dee.jpg

Edytowane przez lelon

Bo on końcówke ładowania robi chyba 1A i dlatego to tak długo trwa, a z tym podtrzymaniem to tak nie do końca, wystarczy przerwa w dostawie prądu i się wyłączy. 

Godzinę temu, kazek napisał:

... a z tym podtrzymaniem to tak nie do końca, wystarczy przerwa w dostawie prądu i się wyłączy. 

W przeciagu ostatnich 40 lat dwa razy przezylem przerwe w dostawie tak po 30 minut.

Mozna chyba wytrzymac a jak pamietasz to znow zalaczyc. To nie jest akt.  ;)

20 minut temu, pioter napisał:

W przeciagu ostatnich 40 lat dwa razy przezylem przerwe w dostawie tak po 30 minut.

Mozna chyba wytrzymac a jak pamietasz to znow zalaczyc. To nie jest akt.  ;)

No nie 😉

Tan prostownik z L to jest tak dobry jak wszystko niemieckie....

mam go i ładowałem kilka razy akumulator padake,niby naładował a akumulator po tygodniu znowu padał,kiedyś byłem u ojca i złapałem od niego na może dwie godziny i jakie moje zdziwienie ,akumulator trzymał dwa razy dłużej ,pytam dla czego ?Skoro niemieckie takie dobre,

Mam jeszcze stary ruski ale muszę go ogarnac zobaczę co to warte....

Edytowane przez kuzik71

34 minuty temu, kuzik71 napisał:

Tan prostownik z L to jest tak dobry jak wszystko niemieckie...

Hmmm, mysle, ze raczej jak wszystko Chinskie.

Ciekaw jestem czy rzeczywiscie, w 100% rezygnujesz z wszystkiego co niemieckie ale jako 100% patriota napewno tak.

Kurwa mac, kiedy skonczy sie wreszcie ta nienawisc do wszystkich sasiadow Polski. Ruskie chuje, Ukraincy nazisci i tez chuje, pepiki jak najbardziej, nie zapomnimy o czynnym udziale w napasci na nich w 1968 a o niemcach juz nie wspomne!

Tylko amerykancom wchodzi sie w dupe i to nawet bez mydla!

no niestety nie mamy za co sasiadom dziekowac ,za mordy na dzieciach i okradanie...............Auta tez mam francuskie

19 minut temu, kuzik71 napisał:

no niestety nie mamy za co sasiadom dziekowac ,za mordy na dzieciach i okradanie...............Auta tez mam francuskie

bo pierwsze machają białą flagą 😂 nie mogłem się powstrzymać :D 
Pytanie kto i do czego chce prostownik. Jak do zimowego podtrzymania aku to ten z lidla jest ok. Jak do rozruchu albo jakiejś regeneracji, odsiarczania itp to pewno niejeden lepszy się znajdzie. 

Ten z Lidla to prostownik CCC

Cena czyni cuda

Mój prostownik z kolei, gdy odłączę od zasilania go, ale zostanie tylko podpięty pod akumulator, to nie wyłącza się całkiem, tylko jest tak jakby w stand by i po pewnym czasie może mi akumulator rozładować. Bo lampka na nim cały czas się świeci, pomimo odłączenia od 220. Mam go podłączonego pod programator, który ustawiony jest w cyklu tygodniowym i na parę godzin się on włączy. Gdy się wyłączy to jest on nadal na podtrzymaniu. I gdy po tygodniu ponownie się uruchomi to przez dłuższy czas musi ten akumulator ładować - lampka ładowania miga. Nie ma tego, gdy po naładowaniu odłączę go. Po tygodniu włączy się i nie musi wtedy ładować - lampka nie miga, tylko świeci, sygnalizując, że aku jest naładowany. 

4 godziny temu, kuzik71 napisał:

Tan prostownik z L to jest tak dobry jak wszystko niemieckie....

mam go i ładowałem kilka razy akumulator padake,niby naładował a akumulator po tygodniu znowu padał,kiedyś byłem u ojca i złapałem od niego na może dwie godziny i jakie moje zdziwienie ,akumulator trzymał dwa razy dłużej ,pytam dla czego ?Skoro niemieckie takie dobre,

Mam jeszcze stary ruski ale muszę go ogarnac zobaczę co to warte....

No ale ładowałeś akumulator padakę, a raczej żadny padaka nie gwarantuje, że wstanie :D a ładowałeś niby lepszym i też padł więc krótko akumulator śmietnik i żaden prostownik nawet ten za 800 zł by nie pomógł raczej. Czyli zdania widzę jednak podzielone, ale sensu też nie widzę kupować jakiegoś Oxforda za 160 zł, który ładuje aku do 30 ah, to mi samochód odpada więc bezsens. Mimo wszystko chyba się skuszę :D

ale dwa razy dłużej i ładowałem go raptem dwie godziny ... Prosze czytać ze zrozumieniem

3 godziny temu, pioter napisał:

Kurwa mac, kiedy skonczy sie wreszcie ta nienawisc do wszystkich sasiadow Polski. Ruskie chuje, Ukraincy nazisci i tez chuje, pepiki jak najbardziej, nie zapomnimy o czynnym udziale w napasci na nich w 1968 a o niemcach juz nie wspomne!

Tylko amerykancom wchodzi sie w dupe i to nawet bez mydla!

Ukraińcy to hadiuki, szoszony, okrajce i chachoły, nie chciał byś tych podludzi w firmie.  Czesi, zapomniałeś o kilku innych wojnach z nimi, ale to naród wart szacunku.

A kto dba ten ma.  A jakość też  ma znaczenie. Kilka dekad temu dorabiałem będąc uczniem technikum w PlumBum wytwórni akumulatorów, później to był  Heros Polska, wiem jaka jest jakość i trwałość akumulatorów i wiem jak o nie dbać, a prostowniki cudów  nie zdziałają. Można reanimować  płukanką wody destylowanej ale po co, te czasy już minęły.  Prostowniki starszego typu doładują akumulator ale mogą mu też zaszkodzić, te nowoczesne jak z Lidla tylko go wspomagają ale nie szkodzą. Cudów nie ma, akumulatory wymieniamy co kilka lat. Skol, prosit itd.

• Upvote 2
  • Downvote 1

7 minut temu, Caesar napisał:

Cudów nie ma, akumulatory wymieniamy co kilka lat. Skol, prosit itd.

I o to sie rozchodzi. Po cholere zaraz, no ten tego. Wiesz co mnie wkurwia, no nie!  ;)