Skocz do zawartości

Lidlowe Oferty

Masher
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mega odkup

Od soboty 27.10 prostownik automatyczny

Wszyscy polecają

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=73725

ja nie polecam.... jakbym wiedział, że nie da się ładować całkowicie rozładowanego aku to bym go nie kupił.... co to za prostownik który ładuje tylko nie rozładowane aku???  no ale stało się kupiłem go rok temu i jeszcze działa, choc uzywam go sporadycznie a raz jak zostawiłem w busie włączone światła to i tak na początku musiałem ładować starym prostownikiem a później podpiąłem tego małego lidlowego

Edytowane przez lelon

ja nie polecam.... jakbym wiedział, że nie da się ładować całkowicie rozładowanego aku to bym go nie kupił.... co to za prostownik który ładuje tylko nie rozładowane aku???  no ale stało się kupiłem go rok temu i jeszcze działa, choc uzywam go sporadycznie a raz jak zostawiłem w busie włączone światła to i tak na początku musiałem ładować starym prostownikiem a później podpiąłem tego małego lidlowego

Fakt nie startuje jak aku głęboko rozładowane. Ja używam drugi akumulator do wzbudzenia. Tym sposobem udało mi się ożywić rozładowany do 8 V aku. Wiem że pewnie zasiarczony i pojemność mniejsza, ale jako rozruchowy jak znalazł :)

gdzieś był opis jak obejść zabezpieczenia i ładować mocno wyczerpany akumulator. jakoś się to da

gdzieś był opis jak obejść zabezpieczenia i ładować mocno wyczerpany akumulator. jakoś się to da

ale czy to się łączy z otwarciem urządzenia i majstrowaniem wewnątrz? i co na to gwarancja? pamiętasz coś więcej?

ale czy to się łączy z otwarciem urządzenia i majstrowaniem wewnątrz? i co na to gwarancja? pamiętasz coś więcej?

nie chyba żadnej ingerencji w urządzenie nie ma. trzeba przycisk przytrzymywać czy coś w tym stylu

syku? chyba o tym pisał.

podpinasz inny zasilacz pomocniczy równolegle do prostownika

(najlepiej aby ten zasilacz miał około 14V i mały prąd np 200mA) 

prostownik uruchamiasz i widzi on 14V (z zasilacza) czyli traktuje ustrojstwo jako naładowany akumulator

taki układ (prostownik z zasilaczem) dopiero wtedy podpinasz do AQU - oczywiście pada napięcie bo ten dodatkowy zasilasz daje 200mA i  nie jest w stanie uciągnąć ładowania (ale prostownik pozostaje w trybie12V) i on przejmuje działanie

odpinasz zasilacz pomocniczy i tyle - prostownik przełącza się w tryb impulsowy (czyli ładowania wyczerpanego aqu)

ja tak uruchomiłem proces jak aqu miał chyba 4V (tak coś mi świta), myślałem że aqu pójdzie do śmieci, a ono nie dosyć że się naładowało to jeszcze przetrzymało bez ładowania kolejna zimę

więc szacun dla prostownika lidlowego

Edytowane przez syku

czyli jednak lipa, bez dodatkowego aku, innego prostownika, samochodu z kablami, czy wynalazku Syka, nie odpalisz totalnie rozładowanego aku.....

Edytowane przez lelon

Pany przeca mówią ,ze ładowanie startuje od 3,8V do 15V , to co więcej potrzeba ? 7V to jest już często trup akumulatora. 

Pany przeca mówią ,ze ładowanie startuje od 3,8V do 15V , to co więcej potrzeba ? 7V to jest już często trup akumulatora. 

teraz może startuje, ale w tej ładowarce którą ja posiadam, kupiona w zeszłym roku (posiadająca wyświetlacz) nie staruje... a na pewno aku nie miało mniej niż 3,8V

on je wykrywa jako 6V naładowane

dlatego potrzeba "podkręcenia" (też nie lubię jak elektonika mądrzejsza ode mnie)

• 5 weeks later...

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=76499

skoro ten mniejszy prostownik jest spoko to ten powinien być jeszcze lepszy, i przydatny w przypadku potrzeby awaryjnego uruchomienia moto lub auta :)

W niemieckim Lidlu widziałem w zeszłym tygodniu za 39,99 EUR, sporo drożej u nas :(

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=76499

skoro ten mniejszy prostownik jest spoko to ten powinien być jeszcze lepszy, i przydatny w przypadku potrzeby awaryjnego uruchomienia moto lub auta :)

Dzis widzialem go, dla uzupełnienia informacji której nie ma na stronie to wydajność wspomagania rozruchu wynosi 75A

W zasadzie to 75A powinno starczyć do rozruchu auta. Sam mam podobny prostownik gecko z rozruchem również 75A i startowałem nim 407 2.0 hdi ze zwarciem na aku bez najmniejszego problemu.

• 1 month later...
  • 4 months later...

W czwartek ma być rzut kompresorów, czy ktoś już użytkował coś takiego?:

KOMPRESOR

Lipa totalna czy warto kupić?

W czwartek ma być rzut kompresorów, czy ktoś już użytkował coś takiego?:

KOMPRESOR

Lipa totalna czy warto kupić?

Witam.

Zależy do czego będzie Ci potrzebny.

Sąsiad korzystał z większego Parkside o pojemności 24l i owszem sprawdzał się do "przedmuchania", czy napompowania opon, tym bardziej nie spodziewałbym się więcej od takiego malucha.

Jeżeli jednak zamierzasz używać narzędzi pneumatycznych, albo coś prysnąć lakierem, to szkoda pieniędzy .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez Louder

... albo coś prysnąć lakierem, to szkoda pieniędzy .

zbiornik wyrownawczy ze starej gasnicy i na airbrusha starczy a starczy. :takaemotka:

jak masz miejsce i chcesz trzymać go w garażu to pomyśl o tym z butlą http://fanlidla.pl/gazetka/2012.09.13.narzedzia/7133,Kompresor,olejowy,24l  - max ciśnienie 8 bar, dobrze się sprawdza do pompowania kół, nieduże powierzchnie też spokojnie nim pomalujesz (nieduże), osobiście nieraz korzystam z niego przy zmianie kół chociaż czasem trzeba pomóc kluczem popuścić koło (nie zawsze) czasem pneumat sobie sam poradzi, w każdym razie na pewno jest wygodniej niż bawić się ręcznie. 

Jak potrzebujesz tylko wydmuchać kurz z komputera czy napompować czasem koło to taki da sobie radę bez problemu :)

Ja 2 lata temu kupiłem taki http://forum.conrad.pl/showthread.php?401-Test-Kompresor-samochodowy-Conrad-z-latarką-LED-kompresja-10-bar-(max)i jak na takie maleństwo, do kół sprawdza się idealnie. Mało miejsca w aucie zajmuje, długi kabel i przewód gumowy i można całe auto oblecieć bez kombinowania. Na pewno lepszy od tych marketowych po 30 zł. Do sporadycznego napompowania wystarczy. Dałem za nieco ponad 100 z tego co pamiętam.

• 1 month later...

od soboty 15.07 w lidlu http://cowlidlu.blogspot.com/2017/01/urzadzenie-spawalnicze-parkside-z-lidla.html

następna będzie frezarka cnc :P

Trochę mały amperaż.

Orientuje się ktoś jaką to ma skuteczność?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk