Skocz do zawartości

Ozone - Czy Możliwe Że Wart Cokolwiek?

Gość Czajnik166
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Siema wszystkim

Jak w temacie chciałbym sie zapytac co myślicie na temat tej marki, nie piszcie prosze ze to g**niana marka -bo jest tania czy "jak chcesz cos dobrego to też musisz dobrze wydać", spotykam sie z ocenami Ozone raz ze jest super a raz ze całkowicie lipna marka. Może ktoś z Was ma ciuch z tej marki.

Mam na oku kurtke ozone touring i stąd wogóle moje pytanie apropo tej marki, jej koszt w sklepie obok to 430zł, myślicie że jak na tą cene jest warto czy jest ona spisana na straty bo brak jest jakiś podstawowych opcji (wywietrzniki czy wzmocnienie plecow) w porównaniu do kurtek bardziej znanych czy drozszych marek. Jeśli ktoś byłby w stanie to prosiłbym tez o podpowiedz jak nie ozon to w co celować w klasie do 500zł .

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczów, Czarek

Posiadam kurtkę Ozone Touring mniej więcej dwa sezony i nic złego na jej temat nie mogę powiedzieć. Jeszcze nigdy nie przemokła wywietrzniki ma, podpinkę ma, jakieś wzmocnienie pleców ma. Sprawa jest prosta kupujemy to na co nas stać. Jest wiele innych marek w podobnych cenach ale w tej sprawie niech się wypowiedzą inni. Życzę udanego wyboru :driving_moto:

Raczej bym Ci odradzał zakup Ozone'a. Ostatnio szukałem kurtki i przymierzałem któryś model i powiem Ci, że trochę trąca tandetą.

Z tańszych kurtek polecam Wolf'a. Mam kurteczkę tej firmy i nie narzekam, a wykonanie wg. mnie dużo solidniejsze niż Ozone.

Polecam firmę Modeki. Sam mam taką: http://www.motoplaza.pl/87,kurtka-modeka-downtown-race-czarna.html

7 tysięcy km w niej zrobiłem i nic się nie dzieje. Do 500zł spokojnie wyrwiesz fajną modeczkę.

Dodam jeszcze, że posiadam tej firmy rękawice i spodnie, także sobie chwalę :D

Ozona ma koleżka i takie kiepskie to według mnie.

Edytowane przez Asics

Ładną tą modekę znalazłeś, ja co nie szukałem z tej marki to w okolicach 800 i wyżej tylko widziałem, a tu 490zl za przyzwoita kurtke. Fajnie ze znalazł sie ktos kto uzywa dokładnie tego modelu kurtki, zbadam tez zaraz temat wolf'a, dzieki chlopaki za odpowiedzi

Mam spodnie buty i kurtke Ozona i nic zlego nie moge powiedziec na temat tej firmy. Jezdzilem w tym ubranku juz w lutym i cieplo bylo... podpinka jest ... solidne szwy.... jakos do ceny dobra ... polecam :)

Też posiadam kurtke wolfa drugi sezon i takze nie narzekam. Mam też rękawice i spodnie,na razie jest ok. Nie pruje się i wygląda dosyć solidnie.

Mam kurtkę Ozone Solo i mogę spokojnie polecić jeśli szukasz czegoś na początek( na dainese'a jeszcze przyjdzie pora :P). Było już trochę pisane na temat ozon'a więc polecam wyszukiwarkę. :rock:

no właśnie szukałem ale wpisując Ozone nic na naszym forum nie wyszło, i stad nowy temat włączyłem do dyskusji, dzięki za dużo odpowiedzi chłopaki:)

Ja drugi sezon tłukę kurtkę OZONE DUKE i nie mogę nic złego powiedzieć o niej.Jest wygodna i nie przemokła jeszcze ani razu.

• 4 months later...

A jak wygląda sprawa kasków tej firmy? Pytam bo właśnie sobie taki sprawiłem

Ok ;) szczerze mówiąc nie mam porównania zbytnio, bo to mój pierwszy kask ;/ wczoraj śmigałem w nim trochę ale strasznie wiało więc ciężko coś powiedzieć. Ale wydaje mi się, że jest dość głośno w środku, szyba trochę paruje, jest w miarę wygodny. To tyle jak pośmigam troche więcej w nim to napisze coś więcej

Wg. mnie jeśli zamierzasz przeznaczyć 500zł na kurtkę (modeka w tej cenie) możesz poszukać na aukcjach na ebayu lepszych markowych ciuchów tyle że używanych. Już się przekonałem, że szkoda wywalać kasy na kiepskie jakościowo produkty z niskiej półki cenowej. Później płacisz podwójnie bo pojeździsz dwa lata i znowu będziesz szukał czegoś lepszego bo z jakiś względów nie do końca będzie Ci coś odpowiadało. Tak miałem z kaskiem dałem za nowy kevlarowy 600zł, bo naczytałem się że ponoć używane to złe, bo kask się dostosowuje do twarzy i takie tam duperele. Doszedłem do etapu, że kupiłem używanego Shoei X-spirita w anglii na próbę i drugi sezon w nim latam, na nic nie narzekam, leży idealnie ...

Na ebayu można w dobrej cenie przytulić prawie nie używane rzeczy. Jest główna zasada w takich zakupach-jak nie ma dokładnych zdjęć w aukcji proś o przesłanie na email. Jeśli nie prześle olej tą aukcję.

W zeszłym roku zastanawiając się nad wyborem solidnej kurtki do 1000zł, ktoś podsunął mi ten pomysł. Chwilkę trwało i kupiłem w austrii na ebayu kurtkę firmy Rukka w goretexie jeszcze z 3,5 roczną gwarancją i przesyłką do polski za 600zł. Kurtka praktycznie bez śladów użytkowania, a najtaniej do dostania w sklepie była za 1200zł ... Szukaj czegoś czego za chwilę nie będziesz zmieniał bo to wyrzucania kasy, chyba że masz tyle kasy że Cię na to stać.

Też mam kask Ozone a porównać mogę jedynie z LS2 czy jakoś :unsure: tak i wg mnie jest w nim znacznie ciszej a co do parowania to po założeniu noska problem prawie że całkowicie znikł. :D