Skocz do zawartości

Amor Sprzęgła.

Gość Paweli
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy z waszych sprzetów nie wydobywa sie gruchot, puki itd ze srodka silnika po nagrzaniu oleju i tylko na wolnych obrotach bez obciazenia? Wiem ze jest to u mnie amor sprzegla i ze podobno jest to czeste w Suzuki, ale dziwi mnie to ze nikt nie chwali sie tym, czy wy tego nie macie? Wystarczy ze przejade 6km latem czy jak jest ponizej zera i wychodzi. Postaram sie nagać ten dzwiek i wam pokaze.

Te amortyzatory maja to do siebie ze halasuja, ale niczym to nie grozi a naprawiac tego raczej bys nie chcial :)

Kupowac nowego kosza tez pewnie nie, wiec po co zakladac temat ?

Edytowane przez Adam M

Pytam dlatego ze na wolnych obrotach walenie, stukanie słyszane z kilku metrow jest powodem zmartwien i dziwie sie ze kogo nie zapytam co cos nie bardzo wiedzą o co mi chodzi, wiec czy to maja rowniez? Każdy wie ze Suzuki to stuki i puki ale nikt tego nie ma u siebie-na to wychodzi..;) Chodzi mi o nie naturalne walenie, wszystkie cykania, hałas i w ogole czym słynie Suzuki, przy zmianach biegów itd.. nie mam tu na mysli. Co do Amortyzatora sprzegła, to zakładam to po objawach i bazuje na tym co usłyszałem od bardziej doswiadczonych, ale to tyle... Dlatego boje sioe ze amor jednak daje inne, cichsze stuki/łomot a u mnie cos sie szykuje... Pozdrawiam.

Edytowane przez Paweli

Jezeli sie martwisz ze cos sie dzieje to jedz do serwisu zeby ci silnik osluchali i stwierdzili czy nie stuka cos dodatkowego.

Troche ciezko jest diagnozowac stuki motocykla przez internet, jezeli sie go ani nie widzialo ani nie slyszalo :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.