Skocz do zawartości

Filtr Paliwa

Gość FiFi
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie czy w bandicie 99' występuje w serii filtr paliwa? byłem u mechanika i powiedział, że nie mam zamontowanego :blink:

To mój przypadek czy norma? :)

Witam,

Mam pytanie czy w bandicie 99' występuje w serii filtr paliwa? byłem u mechanika i powiedział, że nie mam zamontowanego :blink:

To mój przypadek czy norma? :)

Z tego co wiem to do rocznika 2000 nie montowali ale masz filtr w kraniku. Odkręcasz kranik wyciągasz i tam masz taką siateczkę pełniącą rolę filtra. Można ją przedmuchać sprzędzonym powietrzem i nic nie stoi na przeszkodzie by sobie filtr zainstalować ;)

nie wiem jak u ciebie ale u mnie w środku baku jest taki prefiltr

Z tego co wiem to do rocznika 2000 nie montowali ale masz filtr w kraniku. Odkręcasz kranik wyciągasz i tam masz taką siateczkę pełniącą rolę filtra. Można ją przedmuchać sprzędzonym powietrzem i nic nie stoi na przeszkodzie by sobie filtr zainstalować ;)

To właśnie mi powiedział że, w kraniku jest taki ala filtr ale że on przyjmuje za dużo na klatę i warto zamontować filtr paliwa. Już powiedziałem żeby montował koszt nie duży a kranik odpocznie :)

jak kranik ma odpocząć jak paliwo leci najpierw przez kranik a dopiero potem przez filtr

jak kranik ma odpocząć jak paliwo leci najpierw przez kranik a dopiero potem przez filtr

Też fakt, nie ważne i tak będzie zainstalowany :)

gaźniki odpoczną trochę na bank

Kup sobie przelewowy zwykły np. od malucha.

Nie instaluj filtra paliwa! Chcesz mieć czysto to przeczyść sobie gaźniki. Jak syf ma się dostać to i tak znajdzie drogę, a filtr będzie Ci tylko blokował dopływ paliwa. Skoro fabrycznie nie miałeś filtra paliwa to coś jest na rzeczy i ja na Twoim miejscu nie bawił bym się w utrudnianie dopływania paliwa do gaźników.

Wszystko zależy od wydajności filtra.. za mały będzie hamował ale dobrze dobrany będzie oki.. filtry zatrzymują taka czarną maź co osadza się w różnych miejscach..

powinien być ok ;) a co do wężyka to u mnie jest na wysokości kranika ale może nie bedzie problemów

Tylko nie wygląda tak lansersko ;)

o jakim lansie tu mówimy, mój pod bakiem jest i go nie widać chyba że Ty do ramy go na widoku zakładasz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.