Skocz do zawartości

Wymiana Oleju, Uszczelniaczy W Lagach

Gość lepko
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, trzeba się zebrać i coś podziałać przez weekend - lewa laga dosyć namiętnie pluje olejem

Poczytałem, iż ważna jest jakość uszczelniaczy zatem proszę o jakieś opinie na temat owych rzeczy:

uszczelniacze http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTIwMDI1NQ==&bid=109983

ten drut też muszę dokupić? http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NTIxMzAzNA==&bid=109983

olej http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=NzExMDM2MA== to jest 1l, jak wleje do obu po 500ml to będzie ok?

drut możesz założyć stary a co do uszczelniaczy athena hmm słyszałem nie najlepsze opinie na ich temat ale ja takie mam u siebie i 2 sezon spokój

nie wiem ile oleju wchodzi na lage w b6 ale jak litr ci nie starczy to weźmiesz sobie te 10 ml czy 20 starego oleju i nic się nie stanie

Edytowane przez szoter

ten drut to takie zabezpieczenie simmeringu wielokrotnego użytku

uszczeklniacze kupiłem na balickiej w gpmoto zadzwoń czy mają cena niższa a chyba te same co w larssonie gdzieś posiałem opakowanie a co do oleju to zaraz znajdę

olej w gpmoto taniej bo po 40zł za 1L

fpwq.jpg

rztj.jpg

Edytowane przez baldhead

O fajnie, dzięki za info. Czyli co do uszczelniaczy to mogą być rozumiem

No właśnie w serwisówce wyczytałem, iż więcej niż 500 ml ale przecież nie będę kupował drugiego opakowania by dolać parę kropel B)

no o to mi chodziło bez sensu kupować drugie opakowanie dolejesz starego oleju parę ml i nic się nie stanie

Jak nawet nie dolejesz tych 20cc, to ta ilość myślę, że spokojnie się nazbiera z tego co się nie uda zlać do końca

tu byś się pomylił - te 20ccm potrafi zrobić różnicę

Ja staralem zlac jak najwiecej starego oleju, zalalem nowym po 500ccm na lage i bylo powyzej poziomu jaki przewiduje servisowka. widocznie w 'zakamarkach' gdzies olej zostal :) Bierz jak mówią 2x0,5l, najwyzej dolejesz starego.

a czy ktokolwiek myje lagi przed złożeniem? Nafta nie jest jakoś tragicznie droga

a czy ktokolwiek myje lagi przed złożeniem? Nafta nie jest jakoś tragicznie droga

Ja tam wymieniam co dwa lata olej i nie myję.Jak zlewam stary zawsze wygląda jak świerzynka.Ale jak wymieniałem olej w moto które dopiero co kupiłem to syf totalny w środku.Wtedy na elementy pierwsze i myjemy.

czy nafta czy ekstrakcyjna to jedna cholera - ważne żeby umyć z syfu

• 2 weeks later...

Robiłem dziś z lagami i nie mogę wyciągnąć rury z goleni, wszystko inne odkręcone, olej spuszczony. Próbowałem z kumplem je wyciągnąć, on trzymał za goleń ja za rurę, w miarę mocno to ciągneliśmy ale nic, a na chama nie chciałem żeby nie spieprzyć czegoś. Macie jakieś patenty na rozłączenie tego?

primo czy wyciągneliście druciane zabezpieczenie pod osłoną przecikurzową? jak tak to musisz to zrobić rozbijając jakby lagę - jedna ręka trzyma goleń, druga lagę - i chowamy lagę a potem próbujemy je rozłączyć - po chwili pójdzie

Tak zabezpieczenie wyjąłem - czyli na takiej zasadzie, iż lagę chowam a potem gwałtownie wyjmuję i wybija mi się. Bo tak nie robiłem, tylko na maxa wyciągałem i ciągnąłem.

dokładnie

Dobra rury wyciągnąłem z goleni bezproblemowo teraz, niestety pierścienie prowadzące na jednej ladze są mocno zjechane i najprawdopodobniej od nich są rysy wewnątrz goleni <_< Gdzie mogę zakupić takowe pierścienie? patrzyłem w larssonie i na alledrogo i nie mogłem znaleźć

tylko ASO - coś koło 100zł/szt

ja kilka krotnie wymieniałem już olej w lagach i za każdym razem czyszczę je i mam dorobiony przyrząd do demontażu i montażu takiej rurki ze stożkiem, która jest przykręcona od dołu amora tam gdzie przychodzi ośka. A przyżąd to jest pręt długości większej jak laga na końcu jest oszlifowany w kształcie stożka i z jednej strony ma napawany taki jakby garbik który potem blokuje się w otworze tej rurki w środku, dokładnie jest to pokazane w manualu rozdział: chassis 5-15 obrazek pierwszy od dołu i 5-16 pierwszy od góry. Bez tego przyrządu jest potem problem z dokręceniem lagi. Dla tych co ciekną lagi na uszczelniaczach to proponuje również oprócz wymiany samych symeringów wymienić na nowe te gumowe ochraniacze pierwsze które siedzą w obudowie, dodam że ich w zestawie nie ma i trzeba dodatkowo zamawiać.

dodam że można je kupić w zestawie

w zestawie to masz 2 symetingi i jeszcze jak kupisz te droższe to taki smar, a tych gumowych ochraniaczy czy jak to tam się zwie nie ma.

Czy ktoś ma może pomysł, dlaczego nowe uszczelniacze puszczają? :/ jest opcja, ze są takie gówniane, ze nie mają prawa trzymać, czy problem może być inny? Pomóżcie, bo mnie cholera już trafia.. :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.