Skocz do zawartości

Ślizganie Się Na Siedzisku

Gość radzikson
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bandziory:)

Pytanie moje może nie codzienne.

Latam sobie z moim plecaczkiem i takie troszkę uciążliwe jest to że gdy się przyspieszy czy hamuje to ten plecaczek mi się ślizga na tym siedzisku.

I tu kieruje do was moje pytanie.

Czy macie jakieś patenty na to aby plecaczek nie ślizgał się na siedzisku.

Trzeba dbać o swój nabiał bo czasem przy hamowaniu gniotę co nie co o bak.

Pozdrawiam:)

zmienić kanapę ja w swojej wymieniłem poszycie bo było wyślizgane i dziurawe i jest zajebiście koszt 50 zł

No właśnie wydawało mi się że siedzisko jest w porządku, bo nie jest dziurawe. Jednak chyba jest już troszkę wyślizgane. Tak bynajmniej mi się wydaje:)

Jakieś firmy w okolicy się tym zajmują czy alledrogo?? A co myślicie nad opcją podniesienia tylnego siedziska. Wiem że też jest taka możliwość. Tapicer wkłada grubszą gąbkę. Ta różnica jest większa i wydaje mi się że lepiej to będzie wyglądać:) Jak supersport :D

albo nalozyc nakladke anty poslizgowa z takiej gumowanej siateczki.

kupić plecaczkowi spodnie motocyklowe które na miejscu siedziska mają wszytą antypoślizgowy materiał. Powinno pomóc :)

• Upvote 1

Niech laska podczas gwałtownego przyspieszania mocno cię trzyma obiema rękoma a podczas hamowania zapiera się rękoma o bak nic prostszego a sprawdza się w 100%. Tylko dobrze było by gdybyś ją uprzedził wcześniej, że będziesz miał ochotę pozapierdalać trochę żeby nie była zdziwiona jak zacznie zjeżdżać :)

Nic nie pomoże jak plecaczek nie będzie miał techniki. Majki dobrze napisał. Cała reszta to wspomagacze.

Jak kiedyś rzekł Baca Tys prowda :lol:

Ja sobie ostatnio przesmarowalem siedzenie woskiem do karoserii żeby mi się lepiej ślizgało :) teraz już nawet jak odpuszczam gaz to zjeżdzam jajami pod sam bak, chyba że pracuje nogami. dzięki temu można o wiele łatwiej ćwiczyć pracę ciała na moto podczas jazdy ;)

dzięki temu można o wiele łatwiej ćwiczyć pracę ciała na moto podczas jazdy ;)

A jak wiadomo plecaczek często schodzi do kolanka i śliskie siedzisko jest mu niezbędnie potrzebne ;)

Ja na kombiaka zakładam pasek i żona łapie się za ten pasek. Dzięki temu wygodniej jej jest mnie trzymać, ale praca ud też jest ważna B)

jest w sprzedaży taka nakładka na siedzenie pasażera która eliminuje zupełnie ten problem.

Zakłada się ją na kanapę. Kosztuje niewiele a efekt zajebisty.

Sprawdza się znakomicie. Zaraz znajdę linka.

Nazywa się TriboSeat:

sbandit650.jpg

http://cgi.ebay.it/SUZUKI-BANDIT-1250-2005-2009-TRIBOSEAT-GRIPPY-SEATCOVER-/360173024686?pt=UK_Motorcycle_Parts&hash=item53dbfc35ae

Mój kupiłem do ZZRa w zeszłym roku i sprawdza się rewelacyjnie.

Edytowane przez JackRM

o tym samym pisalem co Jack. zeby zmniejszyc koszty mozna kupic caly ''arkusz'' czy rolke takiej maty dociac na wymiar i pod spodem siedziska zaplesc ,zszyc czy po prostu zwiazac oba konce kawalkiem sznurka . sam tak zrobilem i bylo ok. pod spod mozna na dluzesz trasy wlozyc kawalek gabki docietej na wymiar i sie sprawdza rownie dobrze jak siedzenie z marimoto .sprawdzone rowniez

Co do kanapy z mariomoto, to ona nie załatwi sprawy, jest lepiej ale przy agresywnej jeździe i polskich wyboistych drogach plecaczek i tak spada na dół :) No i nie jest to tanie rozwiązanie.

Co do kanapy z mariomoto, to ona nie załatwi sprawy, jest lepiej ale przy agresywnej jeździe i polskich wyboistych drogach plecaczek i tak spada na dół :) No i nie jest to tanie rozwiązanie.

agresywna jazda ,polskie wyboiste drogi i jeszcze plecaczek z tylu - gratuluje odwagi i tobie i plecaczkowi. W takim zestawie to i w samochodzie sie ciezko siedzi a co dopiero na motocyklu .

kanapa z marimoto czy bagstera przy normalnym uzytkowaniu sprawdza sie wysmienicie.

Nie napisałem że łącze te trzy rzeczy.. nie chce nikogo zabić. Chodziło mi o to że w takich warunkach kanapa

nie pomaga całkowicie, żeby kolega nie był później zdziwiony. Wiem bo mam :]

Każda modyfikacja która choć troszkę poprawia samopoczucie ma sens.

Musze pomyśleć nad tą mata antypoślizgową dla Ani.Co prawda ciuszki oraz obycie z jazdą jako pasażer zniwelowały efekt zsuwania do minimum ale może poprawi się jej samopoczucie jak będzie jeszcze bardziej stabilnie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.