Skocz do zawartości

Alarm Motocyklowy Metasystem Def Com

Gość wojni
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem na kupnie alarmu motocyklowego i chciałbym poprosić was o radę.

Zastanawiałem się nad kupnem alarmu SPY 5000 - na allegro za ok.350zł jednak słyszałem że mogą wystąpić problemy z podłączeniem tego alarmu (konkretnie chodzi o odcięcie zapłonu bo jest odcięcie na masę i potrzebny byłby dodatkowy przekaźnik aby zrobić odcięcie na plus), natomiast został mi polecony również inny alarm właśnie Metasystem def com (coś takiego). Jest to alarm montowany przez autoryzowany serwis suzuki w Krakowie. Cena tego alarmu to ok 500zł. Nie ma powiadomienia. Podobno w 99% przypadków nie było z nim problemu. Zastanawiam się co wybrać...bardzo proszę o radę.

Ja posiadam Metasystem alarm, miałem taką z nim historię że zgubiłem do niego pilota (a miałem tylko jeden) oczywiście moto oczywiście uzbrojone było. Wyciągnąłem to ustrojstwo rozwaliłem a wyło niemiłosiernie, odcięcie zapłonu kwestia przecięcia odpowiednich kabelków i ustawienie zworki na sztywno jak ktoś wie jak to zrobić to trwa to dosłownie 15sek.

Ponieważ rozwaliłem centralkę a chciałem wrócić do alarmu kupiłem na allegro z rozbitego samą centralkę bo okablowanie całe mam, niestety nie wiem dlaczego ale nie reaguje na ruch alarm tzn jak jest uzbrojone moto możesz skakać po nim a alaram nic... Mam do niego również jeden pilot dowiadywałem się ile by kosztowało dorobienie takiego ustrojstwa koszt ok ~300zł Tyle ode mnie w tym temacie.

Witam, jestem na kupnie alarmu motocyklowego i chciałbym poprosić was o radę.

Zastanawiałem się nad kupnem alarmu SPY 5000 - na allegro za ok.350zł jednak słyszałem że mogą wystąpić problemy z podłączeniem tego alarmu (konkretnie chodzi o odcięcie zapłonu bo jest odcięcie na masę i potrzebny byłby dodatkowy przekaźnik aby zrobić odcięcie na plus), natomiast został mi polecony również inny alarm właśnie Metasystem def com (coś takiego). Jest to alarm montowany przez autoryzowany serwis suzuki w Krakowie. Cena tego alarmu to ok 500zł. Nie ma powiadomienia. Podobno w 99% przypadków nie było z nim problemu. Zastanawiam się co wybrać...bardzo proszę o radę.

mam w moim moto zamontowany SPY 5000 sprawuje się super , nie ma żadnej potrzeby zakładania dodatkowego przekaźnika do odcinki zapłonu a wiem to na 100% bo sam go instalowałem