Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

OJ Kruk11 nie załamuj mnie bo właśnie dzisiaj odebrałem swoją kamerkę. W związku z tym kiepskim czasem działania na baterii mam pytanie czy da się to podpiąć do zasilania przez gniazdo zapalniczki ??

Napisano (edytowane)

Wczesne modele nie pozwalaly na podlaczanie zewnetrznych zrodel, ludzie przerabiali je jednak na inne baterie, np. od nokii, w najnowszych modelach da sie podobno ladowac i nagrwac.

Nokia battery mod

Edytowane przez serch
Napisano

OJ Kruk11 nie załamuj mnie bo właśnie dzisiaj odebrałem swoją kamerkę. W związku z tym kiepskim czasem działania na baterii mam pytanie czy da się to podpiąć do zasilania przez gniazdo zapalniczki ??

Nie ma się co załamywać. Cena adekwatna do jakości i tyle;)

Sam mam taką. Gdzieś w szafce leży:]

Napisano

Mam poczucie, że to pogorszenie czasu działania miało charakter skokowy, związany z jazdą w lekką mrzawkę (ale wtedy nie włączałem kamery). Wyschła, reset i wszystko jest jak było, tylko krótko działa. ;)

Jak mam ją podpiętą do ładowania (przez kabelek USB z kompa) to nie mogę nagrywać.

Napisano

Ladowanie max 1 godzina przez usb bo pozniej bateria zaczyna puchnac od ciepla

Napisano

Za przeproszeniem gównoprawda.

Czy ładuję godzinę, czy cztery, czy 8 czas nadrywania jest zbliżony, żeby nie powiedzieć, że godzina zdecydowanie nie wystarcza a optymalnie jest około 6 godzin.

Napisano (edytowane)

ja w przyszlosci jak wpadnie mi stowka wolna w reke to planuje zakup tej 808 key chain tylko w wersji 11 http://cgi.ebay.pl/808HD-11-HD-DV-KeyChain-Lens-Camera-Cam-H-264-720P-New-/300597096551?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item45fcfbb067#ht_2372wt_905 , no i jakosc obrazu o wiele lepsza bo md80 ma tylko 720x480

jak zakupie i wyprobuje to sie podziele

Edytowane przez johnny
Napisano

Kruk, baterie w tych kamerach sa porownywalnej jakosci jak same kamery wiec ich zycie i ilosc cykli jest beznadziejna w dodatku ma na sztywno ustawione wylaczenie gdy dochodzi do 30% pojemnosci baterii.

http://chucklohr.com/808/#BatteryChargingExternalPower tutaj masz wykres jak wyglada rozladowywanie podczas nagrywania i ponownego ladowania. Na MD80 filmy tez "znikaja" jak nagrywasz i pada bateria ?

Napisano

Filmy nie znikają, tylko nagle się kończą ;)

• 1 year later...
Napisano

MD80 to właśnie nazwa budy cool.gif reszta nie ważna tongue.gif

Widże, że nie cykasz jeździć z gołymi rękami biggrin.gif

Twarzowy T-shirt

Widać jeszcze nie miał gleby... i oby nadal nie miał w stroju "na chorwata" :)

Napisano

Widać jeszcze nie miał gleby... i oby nadal nie miał w stroju "na chorwata" :)

akurat nie musisz się bać o to kolego, gleb już miałem 3 a na moto mam 100k+ km przebiegu więc spokojna Twoja :)