Skocz do zawartości

Zaciski Z B12 Do B6

Gość BlackBandit
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie interesuje mnie modyfikacja moich hamulcy ... Zastanawiam sie cy sa identycne uchwyty mocowania w lagach od b6 jak w b12 (99r) Wiem ze tarcze w b12 sa wieksze ale one bede pasowaly do kola z b6 , bynajmniej tak mi sie wydaje ;p

Jest ktos w stanie pomierzyc mi rozstaw srub mocowan zaciskow w b12 ?? i zrobic jakas fotke ?? Bede zaje.... wdzieczny .

Ps Chodzi mi o zalozenie takich zaciskow jak kolega cirus posiada u siebie

Edytowane przez BlackBandit

• 2 weeks later...

A dlaczego chcesz przekładać zaciski? Jeśli hamulce działają tępo - zmień przewody na stalowy oplot, dobierz klocki bardziej pasujące do Twojego stylu jazdy, przeczyść zaciski, zmień płyn. Może radykalnej zmiany nie będzie, ale mimo wszystko zawsze to działa na plus i być może to wystarczy.

Dlaczego ?? po pierwsze dla poprawy bezpieczenstwa (jesli zrobie to co napisales i tak nie beda hamowaly jak te z b12 z przwodami w oplocie ) a po drugie dla poprawy wygladu bo mi sie poprostu podobaja ;p

Wiec prosba o zrobienie fotki jest nadal aktulana i oczywiscie roznego rodzaju pomysly/sugestie mile widziane ... A moze ktos adopotowal zaciksi od innego sprzeta ??

o ile mnie pamięć nie myli to tarcza w B12 jest większa i zacisk raczej nie podejdzie z B12 do B6 ot tak sobie.

Ale nie próbowałem przekładać.Prędzej całe zawieszenie bym zmienił z przodu niż tylko zaciski.

o ile mnie pamięć nie myli to tarcza w B12 jest większa i zacisk raczej nie podejdzie z B12 do B6 ot tak sobie.

Ale nie próbowałem przekładać.Prędzej całe zawieszenie bym zmienił z przodu niż tylko zaciski.

A czy z wielkością tarczy to nie jest związane położenie/odległość "uchwytów" montażowych w amorze ? jak tylko rozstaw śrub by się zgadzał to może by podeszły ale trzeba zrobić pomiary :)

Inny promień tarczy wymaga innego kształtu klocków. Efekt może być też taki że na tarczy B6 klocki z B12 nie będą tarły pełną powierzchnią co za tym idzie efekt może okazać się gorszy niż byś miał zaciski B6 w B6.

Tak wiem wiem tarcze sa inne ... tarcze tez zaloze od b12 , tylko interesuje mnie czy uchwyty w lagach do zaciskow sa takie same jak w B6 czy maja poprostu inny rozstaw.

Bo jesli uchwyty te same to wtedy zakladam zaciski + tarcze i wszytsko bedzie cacy .

Z tego co mi wiadomo i strona moto-fiszki.pl mówi to cały przód jest inny - lagi, zaciski.

Tylko przewody mają te same numery części.

Wlasnie chodzi mi o dokadne wymierzenie wszytskiego bo nie mam mozliwosci zrobienie tego samemu ;/ Wiec jesli ktos z majacych na forum b12 jest w stanie ogarnac ten temat wymiarow bede bardzo wdzieczny .

• 3 years later...

A tak swoją drogą, to czy przewody hamulcowe w stalowym oplocie do B12 z 2001r. będa pasowały do B6 z 1996r. ?

Z tego co mi wiadomo i strona moto-fiszki.pl mówi to cały przód jest inny - lagi, zaciski.

Tylko przewody mają te same numery części.

Tutaj masz odpowiedź. 

• 1 month later...

Panowie, pytanie wagi państwowej. Jakiej długości jest przewód hamulcowy łączący trójnik z pompą. Ten od Bandziora 1200 ma 38 cm i jest za krótki o około 2 cm ale najlepiej by było sprawdzić aby nie zrobić wtopy i nie kupić za krótkiego przewodu o minimum. A moze poprostu kupić ten przewód z górką np. 45 cm i z głowy ? Jak sądzicie ?

Nie prosciej i taniej kupic 2 przewody od pompy do zaciskow?

Nie da rady bo już kupłem przewody od GSF 1200 i jeden jest minumum za krótki. Puściłem ja na allegro ale jak by nie było kupca to ten przy krótki przewód zamienię ale potrzebuję info ile dokładnie  długości ma ten przewód aby nie kupić za krótkiego a i nie robić jakiegoś dużego zapasu. Świerzo wymieniałem płyn i nie chcę rozkręcać przewodów a sprawdzenie dłogośći przewodu jak jest skręcony to nie take preste i ciężko to zrobić dokładnie chociaż mam pomysł jak to zrobić ale przy okazji przepalania ogarnę, no chyba , że wcześniej dostanę info. od was :)