Skocz do zawartości

[Interkom] Scala Rider - Teamset Pro

Gość Marqs
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zakupiłem komunikator Scala Rider Team Set Pro :prawo:http://www.scalaride...t,324,6874.html
Dane mi już było zrobić kilkadziesiąt km samemu i z pasażerem. Sprzęt godny inwestycji chociaż obawiałem się tego. Jakość komunikowania się z pasażerem wzorowa. Jadąc N'ką 120 bez krzyku można spokojnie prowadzić rozmowę. Podobnie z telefonem. Na początku jednak będzie trzeba się oswoić z tym iż ładnie słyszymy pasażera a siebie wcale wink.gif Grunt, że pasażer też nas słyszy. Ludzie z którymi rozmawiałem przez telefon pytali czemu mówię przez nos wink.gif Wrażenie takie jest wszak kask uciska policzki, jednak nikt nie wiedział że rozmawiam podczas jazdy motocyklem.
Co się zaś tyczy możliwości podpięcia mp3. No jest taka funkcja ale nie poraża. Wrażenie jest takie jakby się było na koncercie poza stadionem wink.gif Daleko temu do jazdy ze słuchawkami w uszach. Niemniej daje radę i zawsze jest to jakaś rozrywka.
Obsługa jest banalna, wręcz intuicyjna. Słuchawki łatwo nawiązują połączenie między sobą, jak i z telefonem.
Dla kogoś kto myśli nad takim urządzeniem - polecam.

P.S.
Moja Gośka była sceptycznie nastawiona. Twierdziła że się dogadujemy bez to po co nam to ustrojstwo. Jej pierwsze słowa brzmiały: "Wow... wreszcie nie muszę krzyczeć..." a po godzinie jazdy"E... fajny ten komunikator" wink.gif

no i bomba

szukałem czegoś do Nolana w fajnej cenie

dałbym Ci '+' ale wiesz co sie moze stać

pzdr :mario:

pytanie czy da się skomunikować z navi?

coś piszą ze wersja pro ma taka możłiwość sprawdzałeś?

i ew.jak to wygląda..

Gratulacje zakupu!

Sprzęt markowy to i się spisuje.

Co do głośności i jakości audio to kluczowe znaczenie ma umiejscowienie słuchawek w kasku oraz na ile jest kask wyciszony.

Wiadomo, że jakość nie będzie jak na mikro-słuchawkach od ipoda ale przy dobrym ułożeniu głośniczków też można uzyskać dobre parametry :)

Można wiedzieć ile dałeś? Bo w tym linku jest podana cena sugerowana i jeszcze netto

A jaki masz kask ??

i ew.jak to wygląda..

Jest. Sam nie mam navi z bluetoothem - więc nie sprawdzałem

Co do głośności i jakości audio to kluczowe znaczenie ma umiejscowienie słuchawek w kasku oraz na ile jest kask wyciszony.

Inaczej się nie da zamontować ;)

Można wiedzieć ile dałeś? Bo w tym linku jest podana cena sugerowana i jeszcze netto

745+koszta przesyłki od gościa nickiem "motosudety" z Allegro.

A jaki masz kask ??

Shoei Qwest.

Wyciszenie kaskow ma ogromne znaczenie przy wiekszych predkosciac, im lepsze tym dluzej mozna rozmawiac bez krzykow itd

• 4 months later...

i ew.jak to wygląda..

Można sparować z navi bez problemu.

Od prawie dwóch lat byłem użytkownikiem zestawu Scala Rider Teamset. Byłem bardzo zadowolony z tego rozwiązania. Spisywało się świetnie.

Parowanie z telefonem i navi bez żadnych problemów. Jedynie można było mieć ale do materiału obudowy.

Niestety zapewne przez niedopatrzenie podczas powrotu z Norwegii padła słuchawka pasażera. Po prostu źle wetknąłem cycek zaślepiający gniazdo ładowarki i chyba ją zalało i po ładowaniu akumulator trzymał zaledwie godzinę a w czasie ładowania kontrolka przestała świecić.

Po powrocie odgrzebałem gwarancję i paragon. Okazało się, że jest jeszcze miesiąc gwarancji. Czem prędzej udałem się do firmy Kontel i złożyłem reklamację. Serwis uznał reklamację, ale niestety nie był w stanie naprawić słuchawki. Dostałem więc drugą, ale nowszą - TeamSet Pro. Niestety nie dało się jej sparować z moją TeamSet. Kolejna wizyta w serwisie i bez żadnego problemu wymieniono mi cały zestaw na TeamSet Pro.

I tym sposobem jestem posiadaczem Scala Rider TeamSet Pro.

Pierwsze spostrzeżenia to: lepszy materiał obudowy, mniejsze szumy.

Jeśli chodzi o serwis to bardzo miła i szybka obsługa. A za wymianę na nowy zestaw mają u mnie wielkiego +.

Edytowane przez Tomo