Skocz do zawartości

Urlop

Gość karolcio
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja planuje Chorwacje lub Rumunie na tydzień /10dni jakoś na przełomie kwiecień/maj jak tylko chłopaków od siebie namówię.

Nic nie mam w planach.A co szykuje się jakaś wyprawa? Jak coś może się podłącze :)

No my z Ola planujemy Rumunia, Bługaria i Grecja - jacyś chętni?:)

Ja planuję do grecji w drodze powrotnej zahaczyć o słynną trasę w rumunii z tym że ja tylko na góra tydzień więc chętnie zabiorę się z jakąś ekipą chodziasz w jedną stronę albo spotkam gdzieś w trasie. A jak ktoś by się pisał to trasę pl->gr mam obcykaną niemal na pamięć (rodzina w gr) :D

Ja planuję do grecji w drodze powrotnej zahaczyć o słynną trasę w rumunii z tym że ja tylko na góra tydzień więc chętnie zabiorę się z jakąś ekipą chodziasz w jedną stronę albo spotkam gdzieś w trasie. A jak ktoś by się pisał to trasę pl->gr mam obcykaną niemal na pamięć (rodzina w gr) :D

Ja także myślałem nad jakimś tygodniowym wyjazdem. A taka Grecja nie byłby zła:) Kuba kiedy byś chciał jechać?:) I jaki to mniej więcej koszt?:)

Ja także myślałem nad jakimś tygodniowym wyjazdem. A taka Grecja nie byłby zła:) Kuba kiedy byś chciał jechać?:) I jaki to mniej więcej koszt?:)

http://tinyurl.com/ycc7cke

Taka mniej więcej trasa. Za winiety/autostrady kosztów moto nie mają. Trzeba by wyjechać popołudniu z pl żeby na najlepsze serpentyny w macedoni trafić po jasnemu. Z powrotem podobnie by trzeba liczyć żeby w rumunii być po jasnemu i pośmigać kilka razy tą piękną drogą. Noclegi w gr postaram się załatwić taniej aczkolwiek planuje wyjazd w sezonie więc jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć jakie to będą koszta (ew. zostaje duuuuży camping nad samą plażą) Więc w zasadzie wychodzą tylko koszty kilometrów których jest około 4k i wyżywienie. Ceny tam są podobne jak u nas nad morzem w sezonie. Planował bym wyjazd jakoś w lipcu sierpniu jeszcze dokładnie nie ustaliłem bo dużo zależy od uczelni :P

Ja cały czas myślę i marzę o zwiedzeniu stolic Europejskich.

Znaczy trasa Warszawa-Berlin-Amsterdam-Bruksela-Paryż-Londyn-Warszawa

A następna trasa to Warszawa-Bratysława-Budapeszt-Lublana-Rzym-Wiedeń-Praga-Warszawa

Też o tym myślałem, nawet żeby dojechać do Madrytu i zwiedzić też Hiszpanie - tyle, że to droższa wycieczka niż wschodnio-południowa europa. Ale Paryż jest tak czy siak bardzo prawdopodobny w tym roku.

Karol, Mazury to zawsze :D

ja niestety ale mogę pomarzyć sobie tylko o takiej wyprawie czeka mnie zbyt wiele wydatków związanych z motocyklem

Wezcie pod uwagę przy zwiedzaniu stolic, ruch tam panujący i strasznie odczuwalne upały przy minimalnych prędkościach, i że ciężko jest zostawić motocykl w bezpiecznym miejscu z całym wyposażeniem jak torby itd.

Ja planuje opbjazdówkę gdzieś na południe Europy:) Chciałbym wreszcie poczuć troche ciepła i przeżyć fajną przygodę...

Edytowane przez harry1600

Ja z kolei planuję w tym roku Krym. Zastanawiam się nad wariantem trasy- mianowicie opcji jest co najmniej kilka, godne rozważenia są:

- Wrocław - Rzeszów, Lwów - Sevastopol (płw. Krymski :) dla leniwców, bądź Polska Czechy, Słowacja, Węgry, Rumunia Mołdawia Ukraina :).

Kwestia tylko terminu może - czerwiec ? Zobaczymy kto będzie chciał się dołączyć - jacyś chętni ? - wtedy znajdziemy wspólną wypadkową :)

Edytowane przez Pit-Er

No my z Ola planujemy Rumunia, Bługaria i Grecja - jacyś chętni?:)

A kiedy byście chcieli lecieć do tej bułgari i jaką trasą? Można by coś pomyśleć żeby chodziaż część kilometrów się spotkać i razem przelecieć albo nawet całość jeżeli nie mieli byście nic przeciwko.

My to znaczy KULSON MAZI i MASLO :rolleyes: Planowaliśmy wyjazd do Bari (Włochy) no niestety nie wypaliło! ale niema tego złego co by na dobre nie wyszło ,więc postanowiliśmy wybrać się gdzie indziej a mianowicie lecimy tak :

Sulechów- Praga nocleg w Pradze

Praga- Wiedeń - nocleg w Wiedniu

Wiedeń- Bratysława- Balatonföldvár to są Węgry a konkretnie miasteczko nad pięknym jeziorkiem Balatonem w tym miasteczku około 3 noclegów czas pokaże ! :D

http://tinyurl.com/ycc7cke

Taka mniej więcej trasa. Za winiety/autostrady kosztów moto nie mają. Trzeba by wyjechać popołudniu z pl żeby na najlepsze serpentyny w macedoni trafić po jasnemu. Z powrotem podobnie by trzeba liczyć żeby w rumunii być po jasnemu i pośmigać kilka razy tą piękną drogą. Noclegi w gr postaram się załatwić taniej aczkolwiek planuje wyjazd w sezonie więc jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć jakie to będą koszta (ew. zostaje duuuuży camping nad samą plażą) Więc w zasadzie wychodzą tylko koszty kilometrów których jest około 4k i wyżywienie. Ceny tam są podobne jak u nas nad morzem w sezonie. Planował bym wyjazd jakoś w lipcu sierpniu jeszcze dokładnie nie ustaliłem bo dużo zależy od uczelni :P

Kuba a ta droge, do ktorej linka wrzuciles przejechales juz wczesniej? bo chcialbym wiedziec ile jest na niej odcinkow szutrowych. Rozumiem ze rundka przez Rumunie zeby przejechac sie Transfagarasan ? (w top gearz'e byla ostatnio :)http://www.youtube.com/watch?v=uFBudD4HG_U )

Kuba a ta droge, do ktorej linka wrzuciles przejechales juz wczesniej? bo chcialbym wiedziec ile jest na niej odcinkow szutrowych. Rozumiem ze rundka przez Rumunie zeby przejechac sie Transfagarasan ? (w top gearz'e byla ostatnio :)http://www.youtube.c...h?v=uFBudD4HG_U )

Drogę że tak powiem w linij prostej tj czechy słowacja węgry serbia macedonia grecja przejechałem już nie raz i jest bezproblemowa jak jechałem w te wakacje to kupa nowych autostrad powstała i jedzie sie naprawde świetnie w 20h bez szaleństw byłem na thassos z przerwami na tankowanie i jedzenie (tyle że autem) Odcinków szutrowych brak. Na węgrzech od budapesztu do prawie końca serbi autostrada (w serbi od granicy do stolicy jednopasmowa ekspresówka i pustki w zasięgu wzroku więc lepiej wjeżdzać do serbii z pełnym bakiem) W serbii strasznie polują na turystów i biorą w łape ile wlezie więc radzę uważać z prędkościami bo łatwo się pozbyć 50E ;). W macedoni droga kręta i ciekawa aczkolwiek powstał kawałek autostrady z superanckimi widokami i świetnie położonej im bliżej grecji tym ciekawsza droga ale niestety już jednopasmowa (za to zakrętasy lepsze). a w grecji to już różnie ale głównie 2 pasy. Trasa z thessalonik do kavali to nówka autostrada z 2009roku podobno prowadzi/lub ma prowadzić aż do turcji. W grecji oznaczenia w dwuch językach po "ichnemu" i kawałek dalej po "naszemu" więc bez obaw się doczytacie co i jak.

Trasy przez rumunię która jest tutaj zaznaczona niestety nie znam ale zamierzam to w tym roku zmienić :) I głównym celem jest właśnie transfagarasan.

My to znaczy KULSON MAZI i MASLO :rolleyes: Planowaliśmy wyjazd do Bari (Włochy) no niestety nie wypaliło! ale niema tego złego co by na dobre nie wyszło ,więc postanowiliśmy wybrać się gdzie indziej a mianowicie lecimy tak :

Sulechów- Praga nocleg w Pradze

Praga- Wiedeń - nocleg w Wiedniu

Wiedeń- Bratysława- Balatonföldvár to są Węgry a konkretnie miasteczko nad pięknym jeziorkiem Balatonem w tym miasteczku około 3 noclegów czas pokaże ! :D

Pieruny czekam na polemizacje danego wątku!

ha dokładnie ten schemat przerabiałem 2 latatemy... ale:

w odwrotnej kolejności..

w puszce...

z żoną...

ps... trasa super!

Jakos w polowie sierpnia to bym sobie na mazury pojechal. Nigdy tam nie bylem ;D

Spotkamy się na browarku i obgadamy szczegóły :)

• 1 month later...

Mam już wyznaczony termin urlopu od 02.08.10r do 15.08.10r

Jeśli ktoś miał by w tym samym okresie wolne i chciał by wspólnie spędzić urlop to czekam na propozycję B)

:driving_moto: