Skocz do zawartości

Bandyta - Bandycie

JackRM
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowne Panie i Panowie,

biorąc pod uwagę, że jest nas wciąż więcej i więcej pomyślałem sobie, że może by tak utworzyć wątek do którego mogliby się dopisywać zarówno nowi użytkownicy jak i stali bywalcy forum wpisując czym się zajmują lub w czym mogą pomóc innym forumowiczom. Często mamy sytuację, że szukamy pomocy w jakiejś dziedzinie nie związanej nawet w ogóle ze światem dwóch kółek a wśród naszych Klubowiczy na pewno jest ktoś kto... np. zajmuje się hodowlą agrestu czy usługami transportowymi.

Proszę o wpisywanie się czym się zajmujemy (niekoniecznie w godzinach pracy) i przez to w czym moglibyśmy być pomocni (choćby dobrą radą) dla innych forumowiczy PBC potrzebujących odpowiedzi na problemy nie związane z tematyką forum.

A skoro wątek już jest to zacznę od siebie.

JackRM : zarządzanie serwerami fizycznymi Win/Lin lub VMware VSphere 4 i 5, problematyki środowiska hosting automation (CPanel/Plesk/ISPConfig), mogę pomóc z przetłumaczeniem czegoś z włoszczyzny na nasze, lub doradzić odpowiedni serwer do każdej roboty, tudzież jakąś knajpkę w okolicach Rzymu wink.gif

• Odpowiedzi 112
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• nieaktywny2

3

• lelon

2

• Louder

3

- Projektowanie WWW od środka - czyli PHP(CMS niemal w każdej postaci), Python(głównie Django), czyli jak ktoś potrzebuje takie rzeczy to ja mogę pomóc.

- Jak ktoś ma problem z innymi aspektami programowania jak C++ czy Java tez może uderzyć. Kiedyś mocno udzielałem się w szkoleniu ludzi w Qt4 (organizacja konferencji, spotkań i warsztatów).

- Ja mogę też pomóc z co niektórymi rzeczami w mechanice Dziorka poprzez udostępnienie garażu i nieco narzędzi.

- Jak ktoś chce warzyć samemu piwo w domowych warunkach, to co nieco mogę doradzić.

jak sobie coś więcej przypomnę, na pewno dopiszę.

- Grafika ( loga, ulotki , plakaty koszulki ) oraz projektowanie reklam ( wydruki oraz ploterowa folia )

- Strony WWW na autorskim systemie CMS

- PC i ogolnie hardware

- Lubie majsterkowac i bawic sie w budowlance ( gipsy itp )

To ja Tyle :)

- Elektromechanika ogólna czyli miedzy innymi: instalacje elektryczne w budynkach itp.

- Elektromechanika samochodowa czyli wszystko co związane z mechaniką i elektryką w moich pojazdach oczywiście łącznie z moim Bandziorem na tyle na ile pozwalają mi na to warunki.

- Informatyka szeroko pojęta czyli od składania PC od podstaw do stawiania systemu.

Każdemu chętnie pomogę na ile pozwoli czas i możliwości o ile coś mi wpadnie do głowy to dopiszę ;)

Hmm widzę, że nie będę oryginalny bo też robię w IT

- aplikacje w Java SE i JEE (posiadam certyfikat SCJP 1.6), ogólnie inżynieria oprogramowania, modelowanie baz danych, aspekty wydajnościowe

- choć dopiero zacząłem grzebać w motocyklu to trochę już go poznałem i narzędzia też mam

-grzebię trochę w skuterach 2T, głównie silniki minarelli

-studiuje elektrotechnike, czyli podstawy mam ogarniete

-elektryka

-elektronika (trochę mniej)

-automatyka

-programowanie PLC i innych steroników

-programowanie mikroprocków C

-na mechanice też się trochę znam

-jak trzeba coś wypić to też pomogę :P

Ogólnie pojęta geotechnika/geoinżynieria czyli dla ludzi spoza branży i do zastosowania domowego: wzmacnianie fundamentów, posadowienie na gruntach słabo nośnych etc

poza zawodowo to mogę doradzić coś w jakiejś "małej" mechanice samochodu (wymiana amortyzatorów, tarcz hamulcowych, sworzni, stacyjek etc - specjalizacja Skoda Felicia :D ) Dziorka się dopiero uczę ale coś tam pogrzebać można wspólnie. Na zabytkach też co nieco się znam ale tym razem specjalizacja MZ ES - wszystkie typy:)

Jak ktoś jest z drugiego końca Polski, to podjechać gdzieś, zobaczyć, odebrać, wysłać coś dla kogoś też da radę (rejon Północno-Wschodni Kraków, Wieliczka, Niepołomice).

Mogę pomóc wypić 0,7 albo i więcej ale to po pracy raczej.

A w związku z wykonywanym zawodem jestem w stanie pomóc z problemami dotyczącymi języka angielskiego

No to jedzim z koksem:

- modelowanie 1D, 2D oraz 3D – uklady mechaniczne, przeplywy, optymalizacja.

- mechanika plynow – zarowno teoretyczna jak i numeryczna (CFD) – w tym sie najbardziej odnajduje – w sensie CFD: glownie ANSYS FLUENT (eksperymenty z CFX, OpenFOAM - wciaz sie ucze)

- metoda elementow skonczonych (MES);

- zaczynam przygode z C/C++/Fortan (pozniejsze zastosowanie w MES, CFD itp.) wiec za jakis czas mam nadzieje bede mogl i w tej kwestii pomoc :)

- jakby ktos potrzebowal artykul specjalistyczny z Elseviera/Springera, to jest dostep.

- ebooki dla inzynierow - glownie mechanika choc nie tylko, jak cos to pytac :)

A poza sprawami technicznymi to w Polsce/Belgii* zapraszam na kawe/piwko/nocleg czy co tam bedzie potrzebne :)

* aktualnie Belgia

wszystko co związane z BHP i PPOŻ

- systemy zarzadzania PN-N 18002:2004 również jakościowe ISO 9001

- Wszelkiego rodzaju sprawy ergonomiczne (antropometria) projektowanie ergonomicznych stanowisk pracy w tym obliczanie obciążenia statycznego

- instrukcje stanowiskowe i PPOŻ ( PPOŻ jeszcze brak uprawnień ale uczę sie)

- trochę elektryka

- trochę mechanika

Edytowane przez szoter

-elektryka

-trochę automatyka "zewnętrzna" maszyn czyli wszystko co wychodzi z szaf sterowniczych, pneumatyka i takie tam

-mechanika, zajmuję się głownie maszynami w przemyśle chemicznym ale dziorka rozłożyć i złożyć też potrafię, słabiej z silnikami ;)

To ja polecam się w branżach:

- Myjnia Ręczna: mycie, sprzątanie, pranie tapicerki itd.

- Serwis Opon samochodowych: sprzedaż, wymiana, naprawa

- Konstrukcje stalowe, hale i obudowy - wujek dobra rada

- Nauka jazdy na nartach - już tylko rada, nadal dobra, ew. możemy pośmigać przy jakimś browarku :)

Edytowane przez Vitold

ja siedzę bardziej w dziale "bio"=]

- hodowle komórkowe, biotechnologia, testowanie leków i takie tam

- ..ale jak czyjeś dziecko ma trudne zadania z chemii to też zapraszam;]

- ostatnio bawiłem się trochę rowerami - jak ktoś chce przerobić swojego na ostre koło to służę pomocą=]

Transport krajowy i zagraniczny, od ściągnięcia motocykla po ładunki gabarytowe.

Widzę że większość to informatycy :D

Doradzić mogę jak wychować trudną młodzież :D (praktykant resocjalizacji)

Mam nadzieję że zawodowo nie będę musiał Wam pomagać:

- Sprzęt medyczny - Anestezjologia i Intensywna terapia

(Kiedyś serwis, teraz głównie sprzedaż - zarządzanie zespołem)

Mogę doradzić na którym OIOMie się położyć a których placówek unikać :) A tak na poważnie to w podbramkowych sytuacjach mogę spróbować pomóc.

Prywatnie, hobbystycznie i trochę zawodowo:

- Dostęp do tańszych części/sprzętów PC

- Dostęp do części samochodowych (nieco taniej niż normalnie)

- Zawsze mogę pomóc coś przewieźć na terenie W-wy i okolic (kombi) a jak pilna potrzeba to i dalej.

- elektronika (głównie teoretycznie i hobbystycznie)

Krzyś D.

No to ja też dorzucę swoje 3 gr:

Z wykształcenia:

-pomoc w zakresie finansów i rachunkowości w organizacjach;

-oceny rentowności, płynności inwestycji czy też całych firm/spółek;

-analiza finansowo-majątkowa oraz wskaźnikowa przedsiębiorstw;

Z racji wykonywanego zawodu:

-pomoc w znalezieniu szeroko pojętego sprzętu komputerowego: laptopy, PeCety, Monitory, Drukarki, Skanery oraz wszelkie z tym związane materiały eksploatacyjne;

-doradzenie sprzętu typu "walue for money" czyli jak wydać mniej i dostać więcej ;)

-Informacje na temat promocji oraz przecen wartych uwagi w sklepach Media Markt.

Mogę pomóc:

Szeroko rozumiane finanse i bankowość z racji zawodu:

- wybór kredytu

- rozłożyć produkt bankowy na czynniki pierwsze

- znaleźć pułapki z nim związane

Finanse dla osób indywidualnych jak i firm.

Ewentualnie jeszcze ubezpieczenia...

itp.

Hobbystycznie wykrywacze metali, numizmatyka, ew. militaria - tylko oryginały spod ziemi.

Z wykształecenia jestem prawnikiem. Aktualnie w trakcie aplikacji radcowskiej.

Mogę pomóc w rozwiązaniu różnego rodzaju problemów związnych z prawem (prawo cywilne, karne, pracy, handlowe, rodzinne i opiekuńcze).

Zawodowo Security Manager - czyli bezpieczeństwo szeroko pojęte mające na celu zapobiegać utracie mienia, zdrowia itp.

Wszystko od Ochrony Fizycznej poprzez inwigilacje aż po Terroryzm ;)

Z zamiłowania zabawa słowem - Felietonista.

Poza tym moj umysł jest zaśmiecony jak google, wiec wystarczy zapytac :D

Informatyka - hardware software na poziomie zwykłego szarego użytkownika lub małej firmy ewentualnie szkoły ( ostatnio w Liceum Ogólnokształcącym się sprzętem opiekuję) :lol:

Elektromechanika samochodowa - ale raczej na poziomie aut 15+ lat , bo większość nauczyłem się grzebiąc w swoim audi B3 i vectrze.

Rynek sprzętu RTV. Czyli co kupić by było OK i w rozsądnych pieniądzach.

I sporo różnych rzeczy innych, tak jak u kolegi wyżej, czasem sam nie wiem, że coś wiem.

I tak troche z innej mańki : wojskowy sprzęt łączności (w Zegrzu trochę przesiedziałem), taktyka małych oddziałów zwiadowczych, "zabawy" z bronią (oczywiście tylko legalnie) i takie tam ;)

zawodowo:

- marketing, reklama, kampanie promocyjne

- projektowanie grafiki (www, wydruki)

- gadżety reklamowe

- imprezy integracyjne, firmowe (i ogólnie każdego rodzaju)

pozazawodowo - różne różności wiem i znam, chociaż alfą i omegą nie jestem ;)

Ja podobnie jak kolega Dawid robię aplikację radcowską więc postaram się pomóc w rozwiązaniu jakichś mniej lub bardziej zawiłych problemów prawnych, aczkolwiek najlepiej czuję się w podatkach.

eh to ja mało oryginalny

transport krajowy zawsze do domu wracam na pusto a jezdzę głównie na trasie sokołów podlaski:

-Kraków i okolice

-Katowice.....

-Częstochowa.......

-Rzeszów ......

czasem Poznań Gdańsk

a na miejscu to mechanika aut itp. motor też rozbiore na częśi i złożę :lol: