Skocz do zawartości

Ruszyłem Z Disc-Lockiem

MetalBeast
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No i przyszedł ten dzień, kiedy zapomniałem zdjąć blokadę z przedniego koła. Ruszyłem, silnik zgasł i tyle. Na oko wszystko ok. Pojechłem. Po kilkunastu km silne bicie przy hamowaniu z 50-60km/h. Wcześniej zaraz poruszeniu wszystko było ok. Odgłos jakby klocek sie skończył-takie szuranie. Jedno co mi sie wydaje to jakby klocek brał troche niżej ok 1-1,5mm na rancie tarczy, z tąd może to szuranie. Nie wyłapałem żadego bicia przy samej jeździe bez hamowania. Macie jakieś doświadczenia w tej materii? Na co zwrócić uwagę bo za cholerę nie widać co mogło szlag trafić.

Odpowiadam: Na blokade kolego. A tak na serio to najlepiej się temu z bliska przyjrzeć. Wiesz ile masz klocków? tarcze juz sie nie błyszczą?

Wiem ile mam klocków, ale tylko przy jednym było zaciągnięcie na tarczy. Może było wcześniej tylko nie zwróciłem uwagi. A do blokady w końcu nowe baterie kupiłem
:)
Podsumowując, po obejrzeniu w świetle dziennym: zacisk cały. Po dupie dostała tarcza, dziwne tylko że wyszło po paru km. Na otarcie łez pomiar mikrometrem wykazał,że i tak już czas na czystkę w portfelu. Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.