Skocz do zawartości

Kask - Malowanie Kasku - Lakierowanie - Aerograf

Samos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko.
Mam czerwonego bandziorka. No i chciałbym kupić kask pod kolor moto. Niestety mało jest kasków w kolorach czerwonych. Dziś instruktor podsunął mi pomysł, że możnaby kupić kask np. czarny, i dać go do malowania (ajkieś wzorki itd.). Próbował ktoś z Was podobnych rzeczy? Jak to wygląda cenowo i czy w ogóle jest sens?

To zależy tylko od tego, czy jesteś dziany i masz taką fantazje, bo jeśli chcesz po prostu pod kolor to szkoda zachodu, bo jednak dobre malowanie drogo wyjdzie.

www.escustom.com

polecam.

A ja ostatnio widzialem pieeeeeeeekny czerwony kask HJC w jednym z trojmiejskich sklepow. Kosztowal kolo tysiaka wiec jezeli taki budzet wchodzi w gre to daj znac. Poszukam go dla Ciebie

na forum jakaś czika bonita zajmuje się chyba takimi sprawami. Tylko nicku zapomniałem :P

@Aeternus 1000 za kast to już mega mega ostateczność, bo przeznaczone miałem 800 zł. Ale daj znac. Prześpie się, przemyśle... :) (na buty tez miałem przeznaczone 750 ale chyba kupie Sidi Verdigo - czy jakso tak) :)

Zmienisz za jakiś czas moto na niebieski i wtedy co :P Bierz kask jaki ci się podoba, a nie musi koniecznie pasować do moto. Ileż ludzi jeździ w kaskach nie podchodzących pod kolor moto. Ale jak już coś to masz multum kasków w czerwonym malowaniu. Polecam HJC Draco albo Lordship. Nie są to kaski całkowicie czerwone ale do czerwonego dziorka pasować będą :D

Nie wiem jak z kaskami w tym budżecie, ale jak pomalujesz shoei'a to tracisz gwarancję.

Biorąc pod uwagę, że dobre malowanie tanie nie jest, to ja na Twoim miejscu chyba też bym szedł w pomalowane na gotowo.

B)

Devq oddał kask do malowania gościowi z forum horneta gośc trzymałł jego kask chyba 6 miesięcy albo dłużej. Odesłał mu go pomalowanego ale taką lipę odstawił, pełno kurzu poprzylepianego do lakieru, jedyny plus ze facet powiedział ze kuzyn nie musi nic płacic.

A co do malowania kasków kiedyś była kobiecina u nas na forum która malowała kaski jak się nie myle na starym forum i nie wiem czy jeszcze ktoś jest

egh tego to nie wiedziałem że ma aukcję ale z tego co widziałem to też odradzam choc malowania na forum a ładne

• 3 weeks later...

tie chodzi mi o aerograf- akurat wiem co to jest ;) to jest właśnie alternatywa , tańsza, można łatwo zmienić i wybór jest spory.

myśałem ,żeby iść do jakieś firmy od reklam tylko nie wiem czy będą mieli odpowiedni materiał żeby szybkę okleić.muszę się spiąć i poszukać tej strony :vroom:

piotrekg a co powiesz na taki : ?? :D

dfsr.jpg

wiesz co bałem się, że coś bardziej ze słowem "gay" znajdziesz :)

• 2 months later...

Bandziory,

Bawił się ktoś z Was w malowanie kasku? No i przede wszystkim w jego rozbieranie.... Chcę zobaczyć jak będzie wyglądał przemalowany mój HJC no i chcę go przygotować. Jeszcze sie do tego nie zabrałem - wolę wcześniej spytać... Czy te wszystkie nawiewy - plastiki - są przyklejane czy w jakiś inny sposób mocowane?

Za odpowiedzi spróbuj i zobacz - dziękuję biggrin.gif Na pewno tak zrobię jak nikt nic konstruktywnego nie odpisze...

help!

w 99% kasków które miałem nawiewy były przykręcane lub na zatrzaski ale za to wszelkie uszczelki w 90% były wklejane a wypełnienie ze styropianu wtryskiwane na gorąco co ładnie kleiło go do skorupy i uniemożliwiało dostanie się do odkręcenia wywietrzników.

pozostaje pomalować razem z wywietrznikami :P a zakleić tego nie idzie jakoś?

Zakleić trudno bo to bardzo nieregularne kształty.... A gdyby dało się zdemontować to byłoby łatwiej...

Wszystko się da okleić.Są specjalne tzw "liniowe tasmy plastyczne" do tych celów.Faktem jest że zawsze ślad po lakierowniu jest :lol:

• 1 year later...

Odgrzebię troche temat, ale nie ma sensu zakładać nowego o takiej samej tematyce...

Jako, że idzie zima to przyszło mi do głowy, żeby dodać trochę kolorytu mojemu kaskowi: taki sam jak ten - http://www.gsmspain.com/foros/h584535_Compra-Venta-Otros_CASCO-AGV-airtech-NEGRO-mate.html a jako, że mam znajomego który zaczyna się bawić aerografem to pomaluje mi go za cenę samych farb :zeby:

Tyle, że właśnie jeszcze kasku nie malował i ja też w zasadzie nie chcę jakichś wybujanych wzorów, ale coś w miarę prostego a fajnego.

Macie jakieś pomysły na ciekawe malowanie?

PS tutaj namiastka jego prac: https://picasaweb.google.com/104604393189694945669/Aero?authuser=0&authkey=Gv1sRgCNLRur__ps_v3AE&feat=directlink

Samos - płomienie, czaszki i takie baźgroły mnie nie kręcą :P

To może jakaś postać z kreskówki? Motyw związany z klubem któremu kibicujesz?

Trochę głupie, ale temat kojarzy mi się z "jaki tatuaż zrobić" :P z tą różnicą że kask zawsze możesz sprzedać :)

Klub to raczej na kask nie... o postaci z kreskówki właśnie myślałem :zeby: Ale coś mnie też na patriotyczne barwy i symbole bierze, bo takiego kasku jeszcze nie widziałem....