Skocz do zawartości

Kask - Malowanie Kasku - Lakierowanie - Aerograf

Samos
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

• 8 months later...

odkopując kotleta.. za 400zl mozna taki aerograf jeb*nąć.. (góra - stare, dół - nowe)

70770811_2_644x461_kask-schuberth-s1-pro-motocykl-motolotnia-zdjecia.jpg

_DSC9746_resize.JPG

Odkopując mamy już Panią która maluje kaski ;) może się wypowiedzieć co do cen jakości czasu etc ;)

a może jakąś folie okleić ??

Nie wiem czy się opłaca- oklejenie w firmie trochę jednak kosztuje a samemu to gorąco pozdrawiam, oklejanie kulistych rzeczy nie jest proste.

CZY ktoś może wie kto w okolicach Wrocka zajmuje się pinstripem?

• 8 months later...

Elo!

Jestem od niedawna posiadaczem Benka 6,5 K8 w kolorze ciemno-niebieskim/granatowym:

gallery_7861_1463_596905.jpg

Od dawna posiadam kask ProBiker Synthese w takim kolorze:

Probiker_Integral_geschlossen_xl.jpg

Do kasku jestem już przyzwyczajony. Nie jest to jakaś górna półka ale nie jest to też badziew taki jak LS2 czy Naxa.

Mój problem polega na zgraniu kolorystycznym kasku z motocyklem. Kasku nie chcę zmieniać, bo mam inne wydatki związane z Banditem :)

I w tym momencie mam 3 pytania:

1. W jaki sposób zmienić kolor kasku? Nie chodzi mi tylko o sam kolor ale także o jakieś wzory na kasku. Lakierowanie? Folia?
2. Na jaki kolor, z jakimi wzorami według Was najlepiej zmienić kask?
3. Jaki będzie koszt (mniej-więcej) takiej zmiany koloru?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Dodam jeszcze, że mój ubiór na moto jest praktycznie cały czarny.

Edytowane przez Krzysztof

Witam,

Ile razy jeździłeś w kaskach LS2 czy NAXA? Jestem ciekaw na jakiej podstawie wygłaszasz tego typu opinie.

Co do malowania to:

Jeśli interesują Cię wzory to poszukaj w necie aerograf - usługi. Malwanie aerografem itp. Pełno jest firm które robią takie rzeczy. Oczywiście cena jest powiązana ze stopniem trudności grafiki jaką będziesz chciał nanieść. 

Koszt malowania : kilka stówek musisz uzbierać. ( za np. grafikę taką jak ma kask LS2 - model "WOLF") w jednej z firm zawołali 300 zł. Za tyle to można kupić ten kask.

Tak czy inaczej ręczne malowanie wzorów to sztuka, a za nią zawsze należało sowicie wynagradzać.

Pytasz o kolorystykę... jednemu podoba się czarny kolor innemu róż... W tej kwestii ciężko doradzać.

Pozdrawiam 

Tak na szybkiego:

http://polishbanditcrew.pl/topic/17389-kask-oklejanie-kasku-folia/

Co do koloru to kwestia gustu :)

BTW

Osobiście posiadam kask Naxa i także z chęcią wysłucham dlaczego sądzisz, że mój kask to badziew a Twój jest zajebisty... 

Ja bym nie inwestował w ten kask... 

no dla mnie naxa to tez wiocha. czesto widac kogos na fajnym sprzecie pewnie za nie male pieniadze i w kasku naxa-no żenua !!

no dla mnie naxa to tez wiocha. czesto widac kogos na fajnym sprzecie pewnie za nie male pieniadze i w kasku naxa-no żenua !!

na jakiej podstawie opieracie swoja opinnie? Mi naxa przy wypadku na quadzie uratowała szczęke, a jakis czas poźniej kolesiowi w podobnych okolicznościach kask nolan się roztrzaskał

na jakiej podstawie opieracie swoja opinnie? Mi naxa przy wypadku na quadzie uratowała szczęke, a jakis czas poźniej kolesiowi w podobnych okolicznościach kask nolan się roztrzaskał

Zamierzacie się spierać czyj kask jest mojszy?? hehe

http://www.youtube.com/watch?v=SnkZGN_xIVs

Zamierzacie się spierać czyj kask jest mojszy?? hehe

Nikt nie ma takiego zamiaru(przynajmniej taką mam nadzieję). Jesli ktoś ma takie negatywne zdanie to niech podzieli się doświadczeniem(tylko opinie "bo kolega mi powiedział" powinniśmy brać z dystansem).

Jeździłem w kilku kaskach, między innymi też w LS2 oraz Naxa. 

Miałem LS2 model Big One oraz Naxa F13 chyba.
Jak dla mnie są to kaski niskobudżetowe, które jakością nie grzeszą. No ale czego oczekiwać za cenę 200zł?

Nie miałem na celu obrażać żadnego z właścicieli kasków tych marek. Może to też zależy od danego modelu ale ja zadowolony z nich nie byłem, stąd moja opinia.

Mój obecny kask też taki zajebisty nie jest ale na kupno lepszego mnie nie stać.

Wracając do tematu, myślę, że zdecyduję się na hydrografikę. Poszukam czegoś u mnie w mieście, może załatwię coś po taniości.

Nie miałem na celu obrażać żadnego z właścicieli kasków tych marek. Może to też zależy od danego modelu ale ja zadowolony z nich nie byłem, stąd moja opinia.

Mój obecny kask też taki zajebisty nie jest ale na kupno lepszego mnie nie stać.

Raczej nikogo nie obrażałeś, tylko wydaje mi się, że jak ma się taką negatywna opinnię to dobrze by było poprzeć ja jakimiś doświadczeniem. Ja osobiście też używam obecnie NAXA F02 i specjalnie nie jestem zadowolony, aczkolwiek do mojej jazdy jest wystarczający, a w tej cenie nie oczekiwałem niczego więcej

Ja kupiłem Naxa razem z moto, po 1 sezonie wyściółka się wyrobiła i był dużo za luźny. Rozmiaru niżej nie wcisnąłem na głowę. Nic nie tłumił, przy większych prędkościach świszczenie skutecznie zniechęcało mnie do szybkiej jazdy. Nie wiem jak z bezpieczeństwem, ale jak się położyłem na moto i uderzyłem głową w asfalt (co prawda bardzo lekko) śladu nie znalazłem żadnego na nim. Za szczękowy z blendą zapłaciłem ok 380zł, kumpel w tej samej cenie kupił integralny hjc w innym sklepie i myślę, że lepiej na tym wyszedł. Teraz mam Shoei i nie ma porównania. Nie polecam.

Jeśli chodzi o malowanie to folią będzie bardzo trudno, hydrografika dała by tu chyba najlepszy efekt.

Shark S600 i robi robote. 

mam kolege ktory maluje areografy pewnie by się tym zajał co do ceny byscie musieli sie z nim ugadac ale porządnie wykonuje robote.