Skocz do zawartości

[Buty] Sidi - Vertigo Mega Gore & Vortice & Vertigo Rain

Gość jatomoto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem Sidi Vertigo AIR- super dopasowanie do stopy (SIDI mają szeroką podbitkę- nie każdemu pasuje) Teraz mam Gaerne i uważam, że relacja cena/jakość jest lepsza.

Moje Strada Mega Gore mam 4 sezony, przejechane ok. 25 tys km, ślady zużycia niewielkie, na noskach trochę poobcierany lakier, teraz już miejscami trochę przemokną przy długiej jeździe w deszczu, ale szczerze mówiąc specjalnie ich nie impregnuje, a powinno się, noga nie poci się, ale jak już kiedyś pisałem są to buty raczej do jazdy niż do chodzenia - w tym aspekcie dla mnie mega niewygodne. Na buty nie ma co żałować i w sumie nie żałuje, ale następne będą Daytony.

relacja cena/jakość jest lepsza.

A sama jakość?

Bo można kupić coś trochę c h u j o w e g o za grosze i relacja jakość cena pójdzie w kosmos.

A że się tak wetnę między wódę i ogóra...

To te Daytony to jest jakaś najwyższa półka pod każdym względem bijąca konkurencję i wzór butów idealnych?

Idealnie wyprofilowane są OXTAR-y, ale jest problem żeby je kupić w PL.

Z tego co wiem, to dawne OXTARy to obecne TCX-y. A OXTARy które są gdzieś jeszcze dostępne, to leżaki/pozostałości magazynowe jak zwał tak zwał.

Pewnie nie, ale dobre są, zwłaszcza ponoć do chodzenia, co dla mnie ważne, bo w tych Sidi to tak od dystrybutora do kasy i wystarczy ;]

Dzięki! :)

Bo ja to zielony jestem w tych markach motocyklarskich...

Ostatnio widziałem TCXy właśnie i się zastanawiałem ki czort to jest i teraz już wiem, że to OXTARy :D

Tylko co to są te OXTARy :lol:

Tylko co to są te OXTARy

to taka włoska firma robiąca buty motocyklowe :D w PL chyba mało znane (podobnie jak XPD). Kupując swoje buty czytałem co nieco o OXTAR/TCX i opinie miały b.dobre. Użytkownicy porównywali je do SIDI, Alpin etc. Marka dosyć popularna wśród Endurowców. No i w OXTARach jeździł też Norick Abe a w TCXach lata m.in. Michel Fabrizio

Ogólnie w PL szukając swoich butów rok temu zauważyłem jedną wkurzającą rzecz. Zrodził się u nas kult marek SIDI i Alpinestars i jak ktoś chce jakieś topowe buty, że się nie rozlecą etc to musi wybierać z tych dwóch marek. A co właśnie z OXTAR/TCX, XPD etc? Znaleźć inne topowe marki w sklepach (fizycznie na półce) to szukanie igły w stogu siania. Np. w całej Polsce XPD znalazłem 4 sztuki gdzieś w Poznaniu, w Krakowie powiedzieli ze XPD mi sprowadzą ale tylko do kupna.

Edytowane przez kefirek

A że się tak wetnę między wódę i ogóra...

To te Daytony to jest jakaś najwyższa półka pod każdym względem bijąca konkurencję i wzór butów idealnych?

dla mnie tak, szczególnie design tych najdroższych modeli. n i e d o w y j e b a n i a

Dzisiaj przymierzałem Side Vortice... hmmm... faktycznie, żeby je ubrać dobrze za pierwszym razem to trzeba mieć tytuł magistra. Butek całkiem wygodny ale tez bez przesady. Spodziewałem sie wiecej szczerze mówiąc...w końcu bycie topowym modelem butów SIDI do czegoś zoobowiązuje. Teraz poluje gdzies we Wro na SIDI ST rozmiar 47..chce je przymierzyc i kupić na necie ale nigdzie nie mają takich rozmiarów...

Teraz poluje gdzies we Wro na SIDI ST rozmiar 47..chce je przymierzyc i kupić na necie ale nigdzie nie mają takich rozmiarów...

hmmm mam taki sam problem z butami a zwłaszcza w Anglii

Mi osobiście podobają się takie SIDI ADVENTURE GORE

4416_1.jpg

Lecz kasy trzeba wydać sporo i jeszcze czy będą pasować do Bandita :vroom:

Ale są super :D

Do bandziora by nawet pasowały. Dodatkowym atutem dla mnie jest tutaj prawdziwa wołowo skóra na goreteksie, nie jakś tam skóra lorica, co wawiera Dupex i dupint ®. Normalnie można zapastować pastami do normalnych turystycznych butów skórzanych z goretką i szczelny oddychający but mamy.

Ma jedną wadę - słabo się z takim grubym butem biegi zmienia.

Ma ktoś jakieś doświadczenia z Sidi B2?? Wyrwałem sobie na allegro wczoraj i ciekaw jestem jakie mają opinie ;)

Mam SIDI Vertigo. Jeżeli zależy ci na ochronie stopy, to SIDI B2 są wersją dla ubogich. Moja recenzja SIDI Vertigo

Edytowane przez BANdziorro

Pomału rozglądam się za butkami dla mnie i jak na razie mam trzy typy:

SIDI vertigo mega gore

SIDI strada mega gore

I najbardziej polecane przez sprzedającego ( sklep Defender ) ze względu na dość duże zainteresowanie i kupowanie tych kaloszy.

SIDI clever gore

Cena tych ostatnich clever jest dość atrakcyjna bo jeżeli w Defender krzyknęli sobie 850zł to już w Olek Motocykle zawołali 780zł :blink:

Zależy mi na butach w których można pochodzić i zwiedzić coś nie okaleczając sobie przy tym nogi.

No i oczywiście bezpieczeństwo.

Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi kaloszami ? Oczywiście recenzja BANdziorro została uwzględniona bo różnica w SIDI Vertigo i SIDI Vertigo mega gore chyba się tak nie różni dużo, oprócz gore-texu.