Skocz do zawartości

Niedzielna Wycieczka Do Czech - Pardubice

Gość Nalewa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

W najbliższą niedzielę, tzn. 5 czerwca lecę do Pardubic koło Hradec Kralove z Poznania na Air Show. Wyjeżdżam pewnie koło 5.00 rano, na miejscu chciałbym być o 11.00, posiedzieć do 16.00 i wrócić (może kotliną kłodzką) razem pewnie z 700 km. Na razie jestem sam, ale zapraszam ( z góry uprzedzam, że raczej nie będę zapierd..ał 160 km/h bo to trochę męczące na N-ce na takim dystansie i paliwa żre w cholerę. Wolę raczej 110 - 130 :) Wlot na zlot za 250 koron.

Dla zainteresowanych strona z programem imprezy:

http://aviatickapout.cz/cs/program/hlavni-program_1/

Zwracam uwagę na kilka bardzo klasyków, któe będzie można zobaczyć w powietrzu :D takich jak Hurricane, Me-109, Spitfire, B-25 i podobno Fokker. Byłem na Airshow w Berlinie i powiem Wam, że dźwięk nurkującego mesershmitta przyprawia o ciarki na plecach. Moja babcia gdyby żyła dostałaby pewnie zawału ;) Jakby nikt się nie zdecydował to w sierpniu jadę też na airshow do Radomia - może tam ktoś będzie chciał jechać.

pzdr

Edytowane przez Nalewa

ze tez musi byc w niedziele u nas motocyklowe BP;/

Niedziela ... trochę kiepsko w poniedziałek do roboty <_<

A masz jakieś dobre informację że w Radomiu odbędzie się impreza, bo na ostatniej byłem i nie za bardzo się to dobrze skończyło dla dwóch pilotów.

Ja chętnie bym wyskoczył tylko co i jak to bede wiedział jutro na 100%, trzeba by ewntualną trase i miejsce spotkania ustalic, mi google proponuje jechać na wrocław (A4) i zjechać zjazdem na NIEMODLIN (obok opola) NA DROGE NR 46. niewiem jaką tras obraleś trzeba by sie jutro ewentualnie zgadać. :)

Ja chętnie bym wyskoczył tylko co i jak to bede wiedział jutro na 100%, trzeba by ewntualną trase i miejsce spotkania ustalic, mi google proponuje jechać na wrocław (A4) i zjechać zjazdem na NIEMODLIN (obok opola) NA DROGE NR 46. niewiem jaką tras obraleś trzeba by sie jutro ewentualnie zgadać. :)

Możnaby się spiknąć np. w Ząbkowicach Śląskich koło 9.00 - 9.30 (10.00 max). Daj znać, czy Ci ew. pasuje. Masz pzreciwdeszczówkę jakby co? Coś chcrzanią o możliwych burzach w rejonie

A masz jakieś dobre informację że w Radomiu odbędzie się impreza, bo na ostatniej byłem i nie za bardzo się to dobrze skończyło dla dwóch pilotów.

Będzie, będzie. W tym roku mają znowu być te feralne SU-ki, tylko, że z Ukrainy. Nie jechałbym, gdyby nie prawdopodobieństwo katastrofy :P (sorry za czarny humor - miałem kiepski dzień ;)

Do Diabeloka : Chciałem pierwotnie jechać w sobotę, ale niestety mam randkę w Berlinie (w związku z tym na forum mnie nie będzie- będę tylko rano i wieczorem późniejszym) :P więc nie dam rady stamtąd dojechać, dlatego padło na niedzielę - zapraszam :D

Edytowane przez Nalewa

Kto nie był niech żałuje :P Pogoda idealna, drogi puste, pełno winkli, a na miejscu podpiąłem się pod grupę Czechów motonitów i za nimi wjechałem na teren lotniska w paradzie za darmo i zaparkowaliśmy tuż przy samym pasie :D Same pokazy zajebiste (ja w każdym razie uwielbiam tą tematykę). W drodze powrotnej objechałem bocznymi serpentynami całą kotlinę Kłodzką, straciłem czucie w tyłku :P i nawinąłem w sumie 925 km. Wyjechałem o 4.30 rano, wróciłem o 23.15, na pokazach byłem z 4 - 5 godzin.

Trochę fotek dla zainteresowanych:

https://picasaweb.google.com/106085370873139073350/PardubiceAirshow?authkey=Gv1sRgCIfWyPuhos3thQE#5615519089370627762

Pozdrawiam

Super sprawa

A wiesz może kiedy ma się odbyć w Radomiu, bo ja może do Radomia podjechał bym tylko termin jaki ?