Skocz do zawartości

Oto Jak Pracuje Straż Miejska W Wejherowie.

nieaktywny1
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

cała nadzieja w tobie Tomku :D

Bardzo mi przykro że przez nieudolność waszych pracowników nie udało wam się podreperować budżetu gminy moim kosztem, mimo to dziękuję za zdjęcie. Zawsze byłem ciekawy jak wygląda mój Bandit w ruchu. Niestety nie jest to GSF 600 N jaki posiadam dlatego nie potrafię wskazać kierowcy. Najprawdopodobniej na zdjęciu jest Honda VFR to tak dla ułatwienia pracy.

Ja tylko tyle jestem w stanie napisać.

Edytowane przez esterboy

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• jab2

7

• nieaktywny1

23

• obieżyświat

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dopisz jeszcze "Wy złamasy kutane" - takie słowa nie znajduje się w słowniku, więc trudno uznać zwrot za obraźliwy :takaemotka:

Ale można napisać o "nieudolności". Problem polega na tym, że jak skierują sprawę do sądu (a pewnie to zrobią), to będziesz musiał dymać nad morze bo sprawy tam skierowane rozpatruje tamta jednostka organizacyjna. No, chyba że sąd orzeknie bez wzywania Cię na świadka, wtedy będziesz mógł się odwoływać pisemnie.

Edytowane przez Kruk11

chętnie pojadę na ich koszt :) jest ciepło, kocham morze :D jako świadek może będę miał szanse zwrotu za benzynę :] jako podejrzany już nie, zobaczymy co będzie - płacić nie zamierzam bo to nie ja, na razie mówili że jest to postępowanie wyjaśniające.

Edytowane przez esterboy

Nie no takiego zdjecia tablicy to jeszcze nie widzialem :) myslalem ze to specjalnie zamazales bo nie przypuszczalem ze moga kogos scigac z takim niewyraznym dowodem.

Samo miejsce gdzie zrobili fotke jest dobrze znane na pomorzu (stala miejscowka).

nic nie zamazywałem jedynie moje dane adresowe.

Panowie ale z tego co mi wiadomo (rozmawiałem ze strażnikami miejskimi) to straż miejska nie może robić pomiarów prędkości za pomocą fotoradaru do bodajże lipca 2011 (zmiana przepisów).

Panowie ale z tego co mi wiadomo (rozmawiałem ze strażnikami miejskimi) to straż miejska nie może robić pomiarów prędkości za pomocą fotoradaru do bodajże lipca 2011 (zmiana przepisów).

może jesli urządzenie jest przenośne z zasilaniem zewnętrznym i uzgodniło to wcześniej z władzami miasta.

ej ale VFR ma chyba dwa wydechy ? ponoć jest to stały fotoradar.

Edytowane przez esterboy

Dopisz jeszcze "Wy złamasy kutane"

Dobre! zapisałem ;)

a tak żeby nie bawić się w "cyborga offtopowego" to napiszę, że mi kiedyś straż miejska wlepiła mandat za złe parkowanie, tylko że zostawiła go za wycieraczką Oo (bo mnie nie było na miejscu) Zamyśliłem się i wymyśliłem "kto mi udowodni, że ja to odebrałem, niech sobie robią zdjęcia jak wkładają za wycieraczkę" kartka powędrowała z miejsca do kosza, a do mnie od 4 lat nikt się jeszcze nie odezwał. Złamasy kutane... :P

Edytowane przez jatomoto

panowie w cepik są te same informacje co w dowodzie rejestracyjnym, dzwoniłem na waliców więc można użyć śmiało słowa nieroby.

@jatomoto i już nikt się nie odezwie mandat przedawnia się po trzech latach, jeśli urząd podatkowy nie ściągnął lub inna instytucja to nie masz o co się martwić, i chyba sąd orzekł że zostawianie mandatów za wycieraczką jest nielegalne. Pparagrafów nie pamiętam, ale jak byś był dociekliwy to pogoogluj :)

Edytowane przez esterboy

Ja już ze trzy mandaty za parkowanie zmyłem płynem do wycieraczek i pofruuunęęeły w siną dal ;] Przecież nie dostałem tego do ręki ani nic nei podpisywałem, więc jakby nie było.

A swoją drogą, to wygląda jak zwykła ulotka, którą traktuję tak samo.

Nie wolno wkładać niczego za wycieraczki, ani służbą mundurowym ani ulotkarzom. Można ich wtedy oskarżyć, że źle ułożyli wycieraczkę i wybili tym samym szybę.

Wiem, że tak jest, bo pracowałem kiedyś przy ulotkach i sprawa skończyła się w sądzie z przegraną firmy.

Ej ludzie to co się dobrze orientuje to straż gminna i straż miejska z rokiem 2011 straciła możliwość cykania zdjęć. więc jaki macie problem :D:lol:

:lol: znajome miejsce,znajome ustawienia.W zeszlym sezonie auto moje tam "ustrzelili"-też od tylu :rolleyes: Widać że niewiele się nauczyli...

Może coś w stylu takiej odpowiedzi :lol:

1291629192_by_krencik.jpg

tak czy inaczej właściciel pojazdu musi mandat przyjąć bez pkt.I nie może być on wyższy niż to co "przysługuje".Straszenie wyższą kwotą :lol: jest nieskuteczne.W najgorszym razie sprawa pójdzie do SG-tam wystarczy wykazać ze nie masz możliwości ustalenia kto jechał a to nie znaczy że nie chcesz.Po prostu -nie wiesz.

Jakość fotki blaszki normalnie HD :lol: ciekawe jak doszli do tego, że ostatnia cyfra to 0? ja bym obstawiał bardziej 8. Znaleźli pewnie kilka podobnych tablic i czekają na farta...

wstępny pomysł na odpowiedź

Szanowny Panie Naczelniku Straży Wiejskiej w Wejherowie.

Serdecznie dziękuję za list i zdjęcie.

Niestety przez wielką niekompetencję, a także lenistwo nie udało wam się podreperować budżetu gminy moim kosztem. Niestety przesłane zdjęcie nie jest zdjęciem mojego motocykla. Już na pierwszy rzut oka widać różnice, więc analiza zdjęcia przez Pana pracowników to połączenie braku działania z brakiem myślenia. Osoba winna przeoczenia powinna zostać pociągnięta do odpowiedzialności.

Uważam, że płacenie osobom nienależycie wykonującym swoje obowiązki to przejaw niegospodarności.

W ramach zadośćuczynienia żądam...

Serdecznie pozdrawiam

[code]

Ej ludzie to co się dobrze orientuje to straż gminna i straż miejska z rokiem 2011 straciła możliwość cykania zdjęć. więc jaki macie problem :D:lol:

możesz podać podstawę prawną ?

możesz podać podstawę prawną ?

artykuł z neta:

Tym razem urzędnicy ministra Cezarego Grabarczyka nie zdążyli napisać rozporządzenia, które określi, w jaki sposób mają być oznakowane miejsca, w których stoją fotoradary.

Nowelizując kodeks wykroczeń, ustawodawca chciał jednocześnie uporządkować coraz bardziej kontrowersyjne metody wykorzystywania fotoradarów przez strażników miejskich. Dlatego nałożył na nich obowiązek uzgadniania miejsca ustawienia każdego fotoradaru z miejscowym komendantem policji.

– Zbyt często strażnicy traktowali fotoradary jako sposób na zarobienie pieniędzy do budżetu gminy. Miejsca do kontroli wybierali podstępnie, aby złapać jak najwięcej kierowców, a nie po to, żeby poprawić bezpieczeństwo na drogach – przyznaje „DGP” wysoki rangą urzędnik, który pracował nad nowelizacjami.

Zaporę dla takich praktyk ma stanowić obowiązujący od nowego roku ustęp 4 art. 129b w znowelizowanym kodeksie. Oprócz obowiązku konsultowania z policją przewiduje on, że strażnicy będą ustawiać fotoradary w oznakowanym miejscu. Jak – na mocy art. 129h ustęp 5 określi to rozporządzenie ministra infrastruktury.

– Jak dotąd nie ogłoszono tego rozporządzenia. Gdy strażnicy chcą z nami konsultować, gdzie ustawią swoje fotoradary, zwracamy im na to uwagę. Ale nie wszyscy słuchają. Jeśli zdarzy się dociekliwy kierowca, któremu wystawią mandat, narażają się na zarzut przekroczenia uprawnień – usłyszeliśmy wczoraj w Komendzie Głównej Policji.

Sprawdziliśmy, czy strażnicy mają świadomość, że do momentu ogłoszenia rozporządzenia powinni wstrzymać się z używaniem przenośnych fotoradarów. Monika Niżniak z warszawskiej straży tłumaczy, że problem ich jeszcze nie dotyczy. – Jeszcze nie ustaliliśmy z policją punktów dokonywania pomiarów, dlatego nie prowadzimy jeszcze kontroli – tłumaczy.

no zdjęcie tablicy poprostu powala. Na moje oko sprzęt na focie to Kawa GTR1400 (charakterystyczne lusterka, wydech i wał kardana). A nawet przygladajac sie focie to na 100% jest to GTR1400. Jak będziesz pisał pisemko to napisz do nich żeby sprawdzili czy przypadkiem na nr rejestracyjny WE 2978 nie jest zarejestrowane Kawasaki GTR1400 ;)

przecież nie będę ułatwiał ciulom roboty, jeszcze wkopię bogu ducha winnego motocyklistę, niech szukają niech się wezmą do roboty od tego są a jak nie potrafią znaleźć niech plaże posprzątają.

wielki kawał kolesia i srebrna GTR'a - chyba nawet mam podejżenie że to znajomy kumpla... beka z gości.

a ogolnie to to co pytacie ten kwadracik to jest wycieta rejestracja i sciagnieta na dol - oni tak robia - nie wiem czemu ale zawsze rejestracje wycinaja i daja poza auto a w tym przypadku motocykl - z tym ze sami widzicie jak wielki jest to fragment - stad przypuszczam ta pixeloze na maxa - ja bym nie przyjol mandatu i poszedl do sadu - k**wa zalamasy j***ne...

Sory za poprzedniego posta okazało się ze mogą mój błąd ale zapytałem się sąsiada co robi w tej branży i ogólnie masz trochę przerypane bo jeżeli to jest rejestracja taka jak twoja to znaczy ze ktoś sobie taka zrobił i wyjścia masz dwa

-albo jedziesz do nich i oglądasz oryginał wtedy będzie dobrze widać blachę i jeżeli się będzie zgadzać z twoja to udowadniasz im ze ty posiadasz inny motocykl jako dowód bierz dziorka i najlepiej świadka który potwierdzi że w tym dniu i o tej godzinie widział się z Toba a potem jedziesz na policje z tym oryginałem i zgłaszasz ze ktoś jeździ na takich samych blachach jak twoje

-albo ciągniesz się po sądach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.