Skocz do zawartości

Oto Jak Pracuje Straż Miejska W Wejherowie.

nieaktywny1
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A i jeszcze zdjęcie rejestracji jest tak specjalnie zamazane ale sąsiad sam się dziwił ze tak ostro to to nie powinno być powodzenia :vroom: :vroom:

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• jab2

7

• nieaktywny1

23

• obieżyświat

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

niech mnie podadzą do sądu, ciekawy jestem czy strażnik miejski pokryje koszty rozprawy jak przegra. specjalnie zamazane co ty p... specjalnie mogli zamazać bo szukają frajera który tym bumelantom zapłaci, nieczytelna tablica nie może być podstawą do wystawienia mandatu. ciekawe dlaczego nie przysłałi czytelnej tablicy tylko ją zamazali.

Edytowane przez esterboy

Ale jazda :)

Ester Ty to masz przejścia.

Ja osobiście napisał bym i wysłał poleconym Takie mniej więcej pismo.

Do naczelnika Straży Miejskiej w Wejherowo

Szanowny Panie naczelniku.

W dniu xxxx otrzymałem listem Poleconym zdjęcie z fotoradaru przedstawiające ładny motocykl, który przekroczył dozwoloną prędkość.Z przykrością jednak muszę stwierdzić, iż nie posiadam tego modelu motocykla Z automatu skutkuje to brakiem możliwości wskazania kierującego w/w pojazdem.Jednoczesnie prosze o pisemne potwierdzenie, iż tablice rejestracyjne na sfotografowanym pojeździe to na pewno WE2970 Odpowiedź pozytywna skieruje mnie na Policje w celu zawiadomienia o używaniu nielegalnych tablic rejestracyjnych przez innego użytkownika a jako dowód przedstawię przysłane powiadomienie.Swoje obecne tablice rejestracyjne będę zmuszony wymienić. Niestety spowoduje to poniesienie kosztów wymiany .Jeżeli natomiast nie sa wstanie państwo stwierdzić w 100% że sfotografowana tablica to WE2970 nie powinni Państwo za wszelką cenę narażać ludzi na niedogodności gdyż nie może być to dowód w sprawie.Niestety niedbalstwo Pana pracownika oraz niedopełnienie obowiązków naraza mnie na niepotrzebny stres oraz potrzebę wyjaśniania zaistniałej sytuacji.Jednocześnie proszę osoby niekompetentne pociągnąć do odpowiedzialności dyscyplinarnej w celu uniknięcia dalszych niepotrzebnych zgrzytów z osobami niesłusznie oskarżonymi.

Z wyrazami szacunku

xxxxxxx

dobre Tomku dobre

Ja bym tylko zmienił "z wyrazami szacunku" na pocałuj mnie w d....

pocaluj mnie w dupę to już może podpaść pod obrazę

To w takim razie co można jak nic nie można, to straszne

ja bym jeszcze dopisal ze o wyciągniętych konsekwencjach wobec pracowników proszę mnie poinformować listownie.

Możesz też wskazać kierowce w odpowiedzi:

Jeśli to jest mój motocykl a to sa moje tablice to kierującym pojazdem jest zastępca komendanta straży miejskiej mgr. Zenon Hince. Adresu przebywania tego pana nie znam a znając państwa metody i zaangażowanie, napewno go szybko ustalicie.

Mówiłem, że na Tomka można liczyć :D

:lol: znajome miejsce,znajome ustawienia.W zeszlym sezonie auto moje tam "ustrzelili"-też od tylu :rolleyes: Widać że niewiele się nauczyli...

sorry za OT ;)

a w którym to jest miejscu, jeśli pamiętasz?

Na tablicy jest 2978 jak już, a nie 2970 . To nie jest fotomontaz, chyba ze robil to 15-nasto latek. A po drugie to inny motocykl.

sorry za OT ;)

a w którym to jest miejscu, jeśli pamiętasz?

wyjazd od Wejherowa w stronę Choczewa

Nawed na tych kiepskich fotach widać że to nie ten nr. re. moim zdaniem na końcu na bank jes 8 a początek może być nawed 3 literowy. Ja bym sie z nimi wykłucał o orginał foty.

Szanowny Panie naczelniku.

W dniu 03.VI.2011 otrzymałem listem poleconym zdjęcie z foto radaru przedstawiające ładny motocykl, który przekroczył dozwoloną prędkość. Z przykrością jednak muszę stwierdzić, iż nie posiadam tego modelu motocykla. Z automatu skutkuje to brakiem możliwości wskazania kierującego w/w pojazdem. .Jednocześnie proszę o pisemne potwierdzenie, iż tablice rejestracyjne na sfotografowanym pojeździe to na pewno WE2970. Odpowiedź pozytywna skieruje mnie na Policje w celu zawiadomienia o używaniu nielegalnych tablic rejestracyjnych przez innego użytkownika a jako dowód przedstawię przysłane powiadomienie. Swoje obecne tablice rejestracyjne będę zmuszony wymienić. Niestety spowoduje to poniesienie kosztów wymiany .Jeżeli natomiast nie są wstanie państwo stwierdzić w 100% że sfotografowana tablica to WE2970 nie powinni Państwo za wszelką cenę narażać ludzi na niedogodności gdyż nie może być to dowód w sprawie. Niestety niedbalstwo Pana pracownika oraz niedopełnienie obowiązków naraża mnie na niepotrzebny stres oraz potrzebę wyjaśniania zaistniałej sytuacji. Oczekuję też kserokopii pozwolenia od miejscowej policji że fotoradar mógł stanąć i być używany w miejscu wskazanym w piśmie które od was otrzymałem. Jednocześnie proszę osoby niekompetentne pociągnąć do odpowiedzialności dyscyplinarnej w celu uniknięcia dalszych niepotrzebnych zgrzytów z osobami niesłusznie oskarżonymi, wszak podatnik gminy Wejherowo nie może ponosić kosztów korespondencji wysyłanej przez niekompetentne osoby. Liczę na to że pokryją z własnej kieszeni koszty korespondencji. Nie otrzymanie w ustawowym terminie odpowiedzi na niniejsze pismo będzie skutkowało potraktowaniem prze zemnie pańskiej korespondencji jako nadużycie władzy przez co będę zmuszony zawiadomić odpowiednie organa ścigania.

takie coś im wyślę

Weź im to odeślij i napisz, że w poprzedniej korespondencji- był taki załącznik i że prosisz o wyjaśnienia, bo nie wiesz jak się do tego odnieść i czy cała korespondencja jest na poważnie :)

post-135-0-83406000-1307318864_thumb.jpg

Edytowane przez mercyful

Wg mnie SM jest już przyzwyczajona do tego, że wyzywają ich od nierobówi itd. i wszelkie obelgi spłyną po nich jak po kaczce, ja bym w miły sposób odpisał im odpowiedź na pytanie które zadali, czyli jeśli zapytali kto kierował pojazdem odpisałbym "Nie wiem" i tyle po co wdawać się w szczegóły, że to nie Twój motocykl, a potem sąd, gratisowe wycieczki nad morze itp. itd. A potem złożysz doniesienie o próbie wyłudzenia pieniędzy od Ciebie i może dostaniesz odszkodowanie za poniesione straty moralne.

Dla mnie to próba wyłudzenia, poczytaj jeśli jeszcze tu nie trafiłeś i może coś Ci skapnie za to niedopatrzenie.

Zapoznalem się z wątkiem i zastanawiam się dlaczego nie uderzyć do prasy, lub np. "Uwaga" - SM a wyłudzanie mandatów.

Naprawdę to nie problem wysłać tą historię do kilkunastu stacji telewizyjnych (adresy w Necie). Efekt w przypadku opublikowania łatwy do przewidzenia, a to młyn na naszą wodę!

Inna opcja to skorzystać z fachowej pomocy prawnika, który nie dość że ośmieszy to cuś jeszcze od nich wyłudzi.

nezka, ten link był podany 5 godz temu :P

podziwiam, że koledze się chciało :)

ja bym napisał/zadzwonił wydarł na nich mordę, powyzywał, postraszył i tyle :) a kolega widzę plan dobierania się im do dupy wziął sobie do serca. Naprawdę szacun!

Zajebiście, że trafiło do mediów! To na pewno odniesie jakiś skutek (choćby lokalnie).

Gratulacje i szacun!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.