Skocz do zawartości

Spalanie

Gość pollo155
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mój przy normalnej jeździe bierze 6-6,5

Raz jak z kumplem się na autostradzie daliśmy do oporu to wyszło około 11 l/100. Ale prawie całe 80 km autostrady przejechałem mając 240-260 na budziku a na GPS 210-220. Przy 260 licznikowych bandzior zaczynał się krztusić ;)

Nigdy tego więcej nie powtórzę ;P

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tomek

5

• qnerk

6

• Wojtuniunia

6

no to wzorem MOTOMYSZOR-a

moj przy normalnej jezdzie na miescie cos kolo 6

ale raz sobie pocisnalem na autostradzie w trasie do niemiec: pelen bak i predkosc ile dalo rady czyli cos kolo 190-210 - dlugo sie nie najechalem :) wyszlo spalanie okolo 7,5

przy predkosci 150-160 na autostradzie okolo 6,5

Ja dokladnie nie wiem ile pali ale nie jest jakos tragicznie. Cos tam kiedys obliczalem ile na pelnym baku dalo i nie wyszlo zle.

Zawsze mam problemy z dokladym zliczeniem sredniego spalania szczegolnie dlatego ze mam w milach licznik

Edytowane przez Manitou

witam, ostatnie moje testy na jesień wykazały 7,5 l/100, jazda w średnim poziomie obrotów, ciśnienie w gumkach 2,5 ale filtr powietrza do wymiany

Popieram Q_nerka...bak zazwyczaj starczał mi na 230-240 km...a po wymianie 260-270....szału nie ma ale to zawsze te 20km więcej..:).... mi ogólnie spalał ładnie ale nie lubię jeździć na oparach więc tankuje jak jeszcze jest troche bajury...

Co do tych waszych 220-230, lepiej sprawdźcie swoje liczniki bo założe się, że na gps'ie nie wyjdzie wam więcej jak 200-210.

Napisalem to kilka postow ponizej :P sprawdzone przy gps automapa na A1

no tak myślę z tym filtrem qnerk, tylko małe pytanko czy przy zmianie filtra robić synchro czy nie koniecznie, słyszałem że zalecane ale może odłożyć to do najbliższej reg. zaworów? albo jeszcze inaczej

• 2 months later...

Kiedyś wlałem za 60 zł i wszystko spalił :) A tak poważnie to: nowe świecie, filtry i w tamtym roku nigdy nie było mniej niż 5,5 litra. W tym roku zrobiłem (trasa większość) 320 km i weszło do baku wczoraj jak tankowałem 14.60 litra to wychodzi 4,56 - od tamtego roku zrobiłem regulacje zaworów, nie wiem czy to to, ale się zdziwiłem bo nigdy tak mało nie spalił.

Mój w trasie w 2 osoby, przy raczej spokojnej jeździe (do 130 km/h) spala 5,3-5,5. W mieście około 6,5.

a mi ostatnio w takiej mieszanej trasie, przy sredniej predkosci wciagnal 6.2 litra....a na nastepnym tankowaniu i przy dosc ostrej jezdzie wychodzi mi ze spalil 9 litrow

U mnie na autostradzie z kuframi i 150 km/h ok 7,5 litra, w mieście czasem mam wrażenie że ponad 10 ale nigdy nie liczyłem :D a przy relaksacyjnej jeździe w trasie też nie mam pojęcia. Tankuję i tyle.

Co do gps 220 to 200, czyli zawyża o 10%

Edytowane przez Pawel

U mnie przy bardzo emeryckiej jeździe nawet w mieście mieści się w okolicach 5,5l/100km, za to jak się zabawić w sprinty od świateł do świateł, stosunkowo częste gaszenie i odpalanie potem na ssaniu (kilka dobrych razy w ciągu dnia jak ostygnie, a coś załatwiam w mieście) i sprawdzanie za miastem "ile pójdzie" to 7,8-7,9l/100km wypija. Także jestem zadowolony. Mam nadzieję, że jadąc spokojnie długie trasy będzie w okolicach 5l/100km się trzymał i będę happy

kiedys wyszlo mi spalanie ponad 11....

to bylo na A$ i powiedzmy ze dynamicznie przyspieszalem do predkosci z ktora podrozowalem...

i wcale sie nie schylalem bo jescze mialem przyzwyczajenia z N'ki ktora jezdzilem wczesniej...

mam wieksze dysze wlozone...

rekordzistą i tak jest nasz forumowy kolega któremu B6 w trasie palił 13 :P

Szczęściarze...mimo spokojnej jazdy za miastem (100-130)udało się zejść do 8, a tak pow.160 normę robi ok 10...B12 , ale cóż na przyjemności trzeba płacić :lol:

Może powinieneś zainteresować się nowym filtrem powietrza/świecami/regulacją? 8l. przy jeździe poza miastem 100-130 to trochę sporo - powinno być ~6

Szczęściarze...mimo spokojnej jazdy za miastem (100-130)udało się zejść do 8, a tak pow.160 normę robi ok 10...B12 , ale cóż na przyjemności trzeba płacić :lol:

a tak w ogole to od kiedy byly B12 w 2007 ?

Chyba raczej B1250, ktore pala troszke mniej z racji wtryskow od B1200

...ktore i tak palilo mi ok 7/100 na trasie.

cóż, świece, filtr,olej , filtr,płyn hamulcowy wymienione w serwisie we Wrocku w 2009 w sierpniu, co do moto to tak wpisane w dowodzie 20.04.2007 GSF1200A więc nie będę się kłócił , co do jazdy jak na razie na tym typie przejechałem 5300 więc coś tam liznąłem,w serwisie powiedziano że ostatni wypust, bandyt sprowadzony z szwajcari . ;)

a że dużo pali? pozostaje ewentualne wyregulowanie gaźników, choć na budziku tylko 9500

pewnie w szwajcarii jest tak jak we wloszech i liczy sie data pierwszej rejestracji :)

ale nie popadajmy w offtop.

Tak czy inaczej 8/100 poza miastem to dosc sporo jak na B12.

Oczywiscie co innego 130 autostrada ledwo ruszajac manetke gazu jadac "solo"

a co innego 160km/h we dwojke z trojka walizek pod wiatr :)

Moj B12 2004 na trasie "solo" przy 130-140 autostrada robil bezstresowo 300km na baku zalanym po sam korek.

B) "troszkę siwych włosów już mam. lecz nie na wszystkim przecież się znam" ...wybieram się na "wekend" do Krakowa więc sprawdzę na dłuższej trasie co 'Go "boli. choć gdzieś mi mówi -regulacja się kłania..choć troszkę za wnet jak dla mnie.chyba ,że ktoś ma inny pomysł to chętnie przeczytam. :)

Wszystko zależy od techniki jazdy.Jeżeli "szarpiesz" lub "powoli" przyspieszasz to 8 literków w B12 to żaden powód do niepokoju.Ale jeśli to emerycka jazda to bym sie zastanowił czy oby moto nie jest dławione i wtedy dusisz go co by wyprzedzić :) co moim zdaniem owocuje większym zużyciem paliwa

hihi...przepracowałem dopiero 16 lat w zawodzie więc do emerytury jeszcze ho ho ....a co do techniki jazdy, cóż kiedy trzeba to jest i pełen odciąg by uniknąć "nieprzewidzianego" lecz staram się być bezpiecznym dla siebie i otoczenia, B)

a,że człek uczy się przez cale życie to pewnie i jazdy Bandziorem się nauczę :D

A mój pali od 7 do 11 litrów i nie ma znaczenia czy po mieście czy na trasie ( to znaczy ma 11 spalił na trasie jak przez 150 km goniłem brata na cbr 954 który nie raczył zwalniać poniżej 200) a tak na codzień od 7 do 8,5 litra miasto trasa spokojnie agresywnie wielkich różnic niema. Moim zdaniem zejście do 6 litrów jest nierealne chyba że ktoś na 5 biegu jeździ 70.

Mi wyszło 7,1 w cyklu mieszanym ,wyjechałem do zera, i musiałem przesiąść się w tramwaj z butelka i na CPN .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.