Skocz do zawartości

Spalanie

Gość pollo155
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze 100km - 4,8l / 100km

Ostatnie 100km - 7,5l / 100km

Wiadomo gdzie mozna sie doszukiwac przyczyny :D

• Odpowiedzi 126
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Tomek

5

• qnerk

6

• Wojtuniunia

6

no i ile przejchales tych km , bo w zasadzie to chyba ty znasz odpowiedz ale nie chcesz jej podac (...)

Kilka postów wcześniej napisałem, że max 10 km tego wyszło.

mój czarnulek łyka na trasie 5,45 przy jeździe do 130 a na mieście na maksa przy dzidowaniu 8,5 mi pokazał. A średnie po 1550 km 6,9 czyli git

Edytowane przez Å‚ukasz87

Mi pali średnio 7-8 litrów. Zbiornik wystarcza na około 130 mil, czyli 208 km, przy czym nie wyjeżdżam do końca paliwa i zostają tak ze 2 litry myślę, co przy 19 litrach w zbiorniku, wychodzi właśnie te 8 litrów. Prędkość zazwyczaj tak 140 -180 czasami 200, ostatnio wolniej, ale nie sprawdzałem. Standard to 100 mil/h czyli 160km/h. Wszystko przy jeździe solo.

Mi pali średnio 7-8 litrów. Zbiornik wystarcza na około 130 mil, czyli 208 km, przy czym nie wyjeżdżam do końca paliwa i zostają tak ze 2 litry myślę, co przy 19 litrach w zbiorniku, wychodzi właśnie te 8 litrów. Prędkość zazwyczaj tak 140 -180 czasami 200, ostatnio wolniej, ale nie sprawdzałem. Standard to 100 mil/h czyli 160km/h. Wszystko przy jeździe solo.

Jocker jezeli to jest na trasie to troszke dalbys rade zejsc z tego zwlaszcza na wyjazd do irladnii. cyknij sobie regulacje gaznikowo- zaworowa ,wymien filtr i swiece i zejdziesz na trasie do 6,5 przy przelotowej 160

• 3 weeks later...

mój po wymianie świec, filtra powietrza, regulacji zaworów, czyszczeniu, regulkacji i synchro gażników pobiera 7,2l przy dojazdach do pracy z czego poza miastem 70% długości trasy. Dodam że jeżdżę raczej spokojnie więc te 7.2 to chyba dużo?

No troszke duzo. Ja spalanie obliczalem raz i wyszlo 8,5l ale w b12 i w jezdzie mieszanej.. Od turlania sie po wariacje

moja LOKOMOTYWA nie przekroczyła 6 literków a jadąc na pierwszy serwis A2-jką do Łodzi chwilami pojawiało się 190 km/h na wyświetlaczu co mnie mile zaskoczyło :rolleyes:

mi po ostatnim tankowaniu w jeździe mieszanej wyszło 5,8l/100km

Jocker jezeli to jest na trasie to troszke dalbys rade zejsc z tego zwlaszcza na wyjazd do irladnii. cyknij sobie regulacje gaznikowo- zaworowa ,wymien filtr i swiece i zejdziesz na trasie do 6,5 przy przelotowej 160

Właśnie wymieniłem napęd i filtr powietrza, regulacje zaworów odbyłem dobrych kilka tys temu, ale myślę, że jest ok - nie chce mi sie grzebać, co do gaźników to nie grzebałem. Idzie samemu wyregulować bez synchronizacji gaźniki? Patrząc na świece to pali raczej ok. Myślę, że przy spokonjnym odkręcaniu zejdę ten litr w dół. Przy pełnym załadowaniu i wystających kufrach to te 7l muszę liczyć.

Heh. No to jeszcze raz :)

Zalany do pełna, jeżdżę, jeżdżę i zaczyna mrugać dystrybutor. Teraz powinienem przekręcić kranik na rezerwę.

Ile mogę przejechać zanim mi zgaśnie jadąc bez przełączenia na rezerwę z mrugającym symbolem dystrybutora?

Dopiero sie uczę tego motocykla i ostatnio przy wyprzedzaniu mi mocy brakło, a nie zauważyłem, że mi rezerwa już świeci i nie zdążyłem się przełączyć.

jeździj cały czas na rezerwie, po co te kombinacje

• 2 months later...

Wszystko zależy od techniki jazdy.Jeżeli "szarpiesz" lub "powoli" przyspieszasz to 8 literków w B12 to żaden powód do niepokoju.Ale jeśli to emerycka jazda to bym sie zastanowił czy oby moto nie jest dławione i wtedy dusisz go co by wyprzedzić :) co moim zdaniem owocuje większym zużyciem paliwa

Właśnie w ten sposób jechaliśmy na wycieczkę Wawa-Kłomino. razem ok 800km. Jechaliśmy spokojnie 100-110km/h. Mi średnie spalanie wyszło 5,4. Jechał z nami GSXF1250 przy każdym tankowaniu jeszcze mniej wlewał. Jak pamiętam to 4,8 - 5,2. Kolega na B6 z 2001 spalał z nami 4,5

jak wróciłem ze zlotu w Żywcu i podliczyłem spalanie, byłem mile zaskoczony 4,8l/100km. Dodam że jechałem z plecakiem ale powoli bo tak średnio 125-130km/h. No z powrotem trochę szybciej bo ok 140, czasem do 160km/h.

mi cała wyprawa do Żywca 750 km spalanie 6,5/100 wiec całkiem przyjemnie

mi na trasie z Wojteckim spaliła 6/100 ale to raczej bez dzidowania i speed turystyczny był :)

Przed wymianą świec i filtrów to wpierdalała jak dzika:/

mi na trasie z Wojteckim spaliła 6/100 ale to raczej bez dzidowania i speed turystyczny był :)

haha..ja 11.500 tys/obrotów - 220km/h - 6 bieg..mercy 4 000 tys/obrotów - 220km/h - 6 bieg :lol::lol::lol:

Edytowane przez wojtecki

zaliczałem jedniowe mazury w ubiegł czwartek. takie tam pośmiganie z kumplem na SV. prędkości przelotowe to tak ok 170. na samiuśkich jeziorkach to zdecydowanie wolniej nastawiłem się na winkle. tak sporadycznie licząc co któreśtam tankowanie wychodziło jakieś 6,3 - 6,5

mi cała wyprawa do Żywca 750 km spalanie 6,5/100 wiec całkiem przyjemnie

no jadac kolo Was (Ty i Pitbull obaj na gumie co stop a bylo ich wieeele) w pierwszej linii z Zor do Skoczowa to jakos trudno mi w te 6,5 uwierzyc.

Z powrotem do Wrocka to chyba Cie Mercy ciagnal na wylaczonym silniku zebys mial te 6,5 :D

no jadac kolo Was (Ty i Pitbull obaj na gumie co stop a bylo ich wieeele) w pierwszej linii z Zor do Skoczowa to jakos trudno mi w te 6,5 uwierzyc.

Z powrotem do Wrocka to chyba Cie Mercy ciagnal na wylaczonym silniku zebys mial te 6,5 :D

hah..sam się zdziwiłem..no ale tyle mi wychodzi, chyba ze liczyć nie umiem ;) a Mercy to ciągle mi w lusterku świecił..coś mnie dojść nie mógł

Edytowane przez wojtecki

Ja jeżdzę teraz po Norwegii , prędkości do 110km/h , spalanie nieco ponad 5litrów na 100km. Na jednym zbiorniku udaje mi się zrobić z 360km i jeszcze w baku trochę zostaje : ) Nie wiem czy to wina paliwa, czy ograniczeń prędkości : )

Edytowane przez artur

hah..sam się zdziwiłem..no ale tyle mi wychodzi, chyba ze liczyć nie umiem ;) a Mercy to ciągle mi w lusterku świecił..coś mnie dojść nie mógł

Wojtecki z tego co pamietam po drugim naszym tankowaniu biegales dookola dystrybutorów i krzyczałeś ,że 9 l Tobie pali bo wlasnie tak zajebiscie liczyles..........dopiero dobry wujek Abdar pokazla jak sie liczy spalanie....... :lol:

Ja jeżdzę teraz po Norwegii , prędkości do 110km/h , spalanie nieco ponad 5litrów na 100km. Na jednym zbiorniku udaje mi się zrobić z 360km i jeszcze w baku trochę zostaje : ) Nie wiem czy to wina paliwa, czy ograniczeń prędkości : )

Stawiam na ograniczenia prędkości.

Parę dni temu turlaliśmy się w grupie z prędkością 100 km/h i małe Bandity spaliły coś koło 4,5 a duże jajko 4,7.

Stawiam na ograniczenia prędkości.

Parę dni temu turlaliśmy się w grupie z prędkością 100 km/h i małe Bandity spaliły coś koło 4,5 a duże jajko 4,7.

raczej tak ;)

też wczoraj jechałem rekreacyjnie z Poznania na Toruń (100-110 km/h) i się zdziwiłem na stacji jak wyszło coś z 4,6 (8,25 l na 182 km).

Spodziewałem się coś z 5-5,2, bo tak palił przed regulacją gaźników - więc dobrze je wyregulowano :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.