Skocz do zawartości

Leo Vince

Gość morfe1987
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

a czy to jest konieczne ?? bo bandzior chodzi tak samo jak wcześniej , moc ma taką samą (nie czuje różnicy) nie ma żadnych dziur w gazie itp.

nie jest,nie daj sobie wbić tej filozofii do łba bo zaczniesz po każdym tankowaniu jeździć na synchronizacje bo przecież na kazdej stacji jest inne paliwo a do tego codzien inna wilgotność powietrza wieć jeszcze ci coś to wypali albo stanie się coś innego równie absurdalnego .

Daj na luz,ciesz się jazdą i brzmieniem motocykla .Wal z rury i nie przejmuj sie aptekarskim gadaniem o kombinacji przy gaźnikach po zmianie raptem koncówki wydechu .

nie jest,nie daj sobie wbić tej filozofii do łba bo zaczniesz po każdym tankowaniu jeździć na synchronizacje bo przecież na kazdej stacji jest inne paliwo a do tego codzien inna wilgotność powietrza wieć jeszcze ci coś to wypali albo stanie się coś innego równie absurdalnego .

Daj na luz,ciesz się jazdą i brzmieniem motocykla .Wal z rury i nie przejmuj sie aptekarskim gadaniem o kombinacji przy gaźnikach po zmianie raptem koncówki wydechu .

KravMaga stosując się nawet do Twojej filozofii...paliwo, gorsze czy lepsze w każdym gaźniku jednak będzie takie samo bo idzie z jednego baku, więc nie ma ono wpływu na synchronizację. Każdy silnik musi mieć odpowiednią mieszankę paliwa+powietrze, która ulega zmianie po wymianie "raptem końcówki wydechu". Oczywiście zawory nie wypalą się w jeden dzień czy tydzień, ale każdy robi to co uważa za słuszne. Niby bandit ma bogatą mieszankę fabrycznie, ale jednak kolega nie ma nowej maszynki. Pozdro.

tak,tak, pewno że się wypalą....za 20 lat i nie będzie to miało nic wspolnego z koncówką wydechu . Natomiast nie zakumałeś przekazu info o lepszym i gorszym paliwie .Owszem z baku idzie to samo do gaźników jednak zatankowane z innych stacji paliw zawsze jest inne ...myślałem ze tego akurat nie będe musiał wyjaśniać .

Reasumując nigdy a stosuje kombinacje z wydechami pewno z 15 lat nie miałem żadnych problemów z czymkolwiek w przypadku zmiany końcówki.Oczywiście synchronizacja jest zawsze dobra ale powodem do jej zrobienia nie jest wymiana koncówki wydechu .

Też się przychylam ku temu co pisze Krav. Może zmiana całego wydechu by coś namieszała, ale koncówki?

W GSie miałem zwykły, kupiłem IXILa i tak 3 sezony przelatałem. Świece miały kolor jak powinny i nic z mieszanką robić nie trzeba było ani razu.

z tego co wiem to regulacja składu mieszanki nic nie ma do synchronizacji gaźników... to są śruby które są od siebie nie zależne :) najtańszym sposobem jest kontrola koloru świec, co do regulacji składu mieszanki to najlepszym i najwygodniejszym rozwiązaniem jest zdjęcie całej baterii gaźników, ja sam próbowałem to robić na moto, udało się ale rękę musiałem łamać w kilku miejscach :P

zdziwiłbyś się, ale ma do rzeczy, po zabawach ze składem gaźniki się rozsynchronizowują - poprostu innaczej jest podciśnienie w gardzieli

zdziwiłbyś się, ale ma do rzeczy, po zabawach ze składem gaźniki się rozsynchronizowują - poprostu innaczej jest podciśnienie w gardzieli

u mnie było i jest wszystko ok, gaźniki znam jak własną kieszeń... wakuometr słupkowy posiadam i sprawdzałem jest wszystko ok :)

Dobra Panowie, nie ma się co kłócić. Na pewno zmienia się skład mieszanki przy zmianie wydechu, im starsze moto tym bardziej zauważalne to jest. Każdy robi ze swoją maszynką co uważa za słuszne i tyle;) Pozdrawiam

Dobra Panowie, nie ma się co kłócić. Na pewno zmienia się skład mieszanki przy zmianie wydechu, im starsze moto tym bardziej zauważalne to jest. Każdy robi ze swoją maszynką co uważa za słuszne i tyle;) Pozdrawiam

nieprawda

Ja bym na twoim miejscu podkręcił skład mieszanki na gaźnikach, przynajmniej o pół obrotu i potem po 100-200 km sprawdził jak wyglądają świece.

• 8 months later...

A panowie co jeśli zmieni sie końcówkę i filtr powietrza na K&N ? Wtedy juz chyba trzeba zobaczyć do mieszanki?

Konto KarvMaga usunięte. Pozostali raczej godzą się z opinią, że ilość paliwa podawanego do silnika należy dostosować do strumienia przepływającego powietrza :D

Konto KarvMaga usunięte.

Wujek Krav gdzies tu jest :good: