Skocz do zawartości

Bandit B 1250 Gt

nezka
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pytanie do posiadaczy Bandita 1250 i nie tylko. ( Qnerk licze na ciebie)

Dzisiaj byłem oglądac Bandita 1250 w Wersji GT z pełnym wyposażeniem z roku 2009 -- 8000mil przebiegu, sprowadzony z Anglii.

Oględziny wizualne bardzo pozytywne, stan super - nie ma się do czego przyczepić.

Po odpaleniu gorzej:

na wolnych obrotach słychać sprzęgło - po wciśnięciu klamki cichutko.

Podczas jazdy biegi a zwłaszcza 2 i 3 wchodzą lekko ale głośno , wg mnie za głosno.

Pytanie czy przy takim przebiegu tak słychać sprzęgło?? Czy posiadacze takiego modelu też słyszą szum sprzęgła ( chyba sprzęgła) Może "ten typ tak ma"?

Dajcie swoje opinie bo mam rezerwację na niego do jutra do południa.

Tutaj link do ogłoszenia KLIK

Prosze dajcie swój głos co myslicie o tym ogłoszeniu... wydaje mi sie osobiscie ,ze licznik jest przekecony... przy takim przebiegu z silnika powinien dochodzic tylko lekki szmerek.

pozdrawiam

nezka

Kosze sprzęgłowe słychać też w nowych B1250.Co do biegów-duży moment obrotowy w tym sprzęcie jest i na początku musiałem się nauczyć dopasować obroty silnika przy zmianie biegów żeby nie było słychać.Generalnie jak nie przekroczysz 3000 obr/min musi być cicha zmiana.

Ten Dziorek z ogłoszenia już długo "wisi na liście" ale na fotach nic niepokojącego nie widać.Reszta w rękach i oczach oglądających

Edytowane przez krzys-68

Moge tylko potwierdzic glosná prace sprzégla. Praca skrzyni biegów jest szorstka, ale przy zmianie w góre na pólsprzégle jest lepiej.

A fotki ladne, i trudno sie do czegos przyczepic, poza tym , ze plyny ham. i sprzégla sá do wymiany.

Pozdro

8kmil czyli serwis na 12tkm powinien mieć teoretycznie zrobiony.chyba że .... :(

No właśnie. Zygzak jest o 30 kilo lżejszy.

8kmil czyli serwis na 12tkm powinien mieć teoretycznie zrobiony.chyba że .... :(

Witam.

Podobno wszystko jest w książce OK... tak mnie to sprzęgło wzięło,że nie oglądałem książki serwisowej... z drugiej strony nie bardzo w to wierze...

Poza tym opony prawie nówki z 2010, zbyt wysoki stan oleju .. nie dużo ale pełne oczko - tyle uwag...

Sam nie wiem co z tym zrobic :D

Z zewnątrz jest bez zarzutu...

nezka

Czy może łyknać to: HONDA

albo to: HONDA2

Edytowane przez nezka

Witam.

Podobno wszystko jest w książce OK... tak mnie to sprzęgło wzięło,że nie oglądałem książki serwisowej... z drugiej strony nie bardzo w to wierze...

Poza tym opony prawie nówki z 2010, zbyt wysoki stan oleju .. nie dużo ale pełne oczko - tyle uwag...

Sam nie wiem co z tym zrobic :D

Z zewnątrz jest bez zarzutu...

nezka

Niestety w ASO Suzuki w RP nie sprawdzisz historii tego moto(podobnie jak innych ) ;)

Witam.

Pytanie do posiadaczy Bandita 1250 i nie tylko. ( Qnerk licze na ciebie)

Dzisiaj byłem oglądac Bandita 1250 w Wersji GT z pełnym wyposażeniem z roku 2009 -- 8000mil przebiegu, sprowadzony z Anglii.

Oględziny wizualne bardzo pozytywne, stan super - nie ma się do czego przyczepić.

Po odpaleniu gorzej:

Podczas jazdy biegi a zwłaszcza 2 i 3 wchodzą lekko ale głośno , wg mnie za głosno.

Pytanie czy przy takim przebiegu tak słychać sprzęgło?? Czy posiadacze takiego modelu też słyszą szum sprzęgła ( chyba sprzęgła) Może "ten typ tak ma"?

Tutaj link do ogłoszenia KLIK

Prosze dajcie swój głos co myslicie o tym ogłoszeniu... wydaje mi sie osobiscie ,ze licznik jest przekecony... przy takim przebiegu z silnika powinien dochodzic tylko lekki szmerek.

pozdrawiam

nezka

ja kupiłem nowe moto to dźwięk sprzęgła (o ile to sprzęgło bo moim zdaniem się gonią tryby w skrzyni) był charakterystycznie słyszalny na wolnych obrotach a milkł przy wciśnięci klamki i po 12k jest dokładnie to samo nic ciszej nic głośniej czyli wszystko spox , a co do płynności zmiany biegów to kwestia wprawy trzeba to opanować a wchodzą jak w masełko a i jeszcze strzał przy wbijaniu jedynki to już jest poezja moto aż wyrywa się do startu :D

qrcze to ja mam chyba silnik z CBF'ki przelozony bo nic nie slysze :P

Nezka, mercy dobrze gada, bierz zygzaka.

Co innego jakbyś schodził z 600-650tki.

Jak się robi przesiadkę to musi być "postęp" :)

A przesiadka z B1200 na B1250 to żeby i nawet GTI był to nie da Ci tej frajdy co ZZR.

Mocy się nie bój bo roczniki 2006-2007 (za sprawą wtórnych motylków) bardzo delikatnie moc oddają na dole i są bardzo łatwe do ogarnięcia, również przez mniejszą wagę od B1250.

Full akcesoria turystyczne też są do zygzaka do kupienia bez problemów, a jazda turystyczna przy 160km/h na autostradzie przy otwarciu ledwie 14% przepustnicy gwarantuje właściwy margines powera w manetce :)

Co do spalania w trasie zacytuję jeden z postów innego użytkownika:

ostatnio przy dluzszej trasie predkosc 140km/h , 4500obr/min spalanie-5,4L/100km ...przy silniku 1400ccm , kierowca+bagaż=NIEŹLE !

Zresztą wpadnij na zzr1400.pl i poczytaj ;)

Nezka, mercy dobrze gada, bierz zygzaka.

Co innego jakbyś schodził z 600-650tki.

Jak się robi przesiadkę to musi być "postęp" :)

A przesiadka z B1200 na B1250 to żeby i nawet GTI był to nie da Ci tej frajdy co ZZR.

Mocy się nie bój bo roczniki 2006-2007 (za sprawą wtórnych motylków) bardzo delikatnie moc oddają na dole i są bardzo łatwe do ogarnięcia, również przez mniejszą wagę od B1250.

Full akcesoria turystyczne też są do zygzaka do kupienia bez problemów, a jazda turystyczna przy 160km/h na autostradzie przy otwarciu ledwie 14% przepustnicy gwarantuje właściwy margines powera w manetce :)

Co do spalania w trasie zacytuję jeden z postów innego użytkownika:

Zresztą wpadnij na zzr1400.pl i poczytaj ;)

Witam.

Tak też myślałem, ale ...ten ZZR jest 'golas"... znowu mam się p*****lić z kupowaniem całego osprzętu... kasy mi braknie.

mam na moto 25tys i ani zeta więcej...limit ustanowiony przez żonę :D.. nic z tym nie zrobię.

I wcale nie chodzi tu o moc , bo tym steruje głowa , nie moto :D .. to samo dotyczy spalania..czy weżmie 6 czy 7 jeden h*j... i tak trzeba zalać :D

Dlatego po analizie wydaje mi się ,że najlepszym rozwiązaniem jest zakup Bandita jak najmłodszego i jakimś tam wyposażeniem turystycznym.

Chociaż gdyby się coś innego fajnego trafiło...

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

Trochę się dziwie ,ze w starym B12 z silnika tylko szmerek a w nowym modelu takie " hałasy".. nikt wcześniej o tym nie pisał.

pozdrawiam

nezka

Edytowane przez nezka

ten Zygzak to jest niezły wariat. jednak bardziej Hajka mnie wpada gust:)Kolegi kumpel miał taki wynalazek. qwa jakie to zło robi na drodze.Masakra :vroom:

Witam.

Tak też myślałem, ale ...ten ZZR jest 'golas"... znowu mam się p*****lić z kupowaniem całego osprzętu... kasy mi braknie.

mam na moto 25tys i ani zeta więcej...limit ustanowiony przez żonę :D.. nic z tym nie zrobię.

I wcale nie chodzi tu o moc , bo tym steruje głowa , nie moto :D .. to samo dotyczy spalania..czy weżmie 6 czy 7 jeden h*j... i tak trzeba zalać :D

Dlatego po analizie wydaje mi się ,że najlepszym rozwiązaniem jest zakup Bandita jak najmłodszego i jakimś tam wyposażeniem turystycznym.

Chociaż gdyby się coś innego fajnego trafiło...

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.

W takim razie, jeszcze jak masz firmę (VAT!!) to to jest b.dobra opcja: http://otomoto.pl/honda-cbf-1000-kutry-gmole-gwarancja-M2389888.html

Trochę się dziwie ,ze w starym B12 z silnika tylko szmerek a w nowym modelu takie " hałasy".. nikt wcześniej o tym nie pisał.

pozdrawiam

nezka

tamten egzemplarz najwyraźniej ma jakiś problem...najprawdopodobniej z przebiegiem ;) lub brakiem regularnego serwisowania..

ten Zygzak to jest niezły wariat. jednak bardziej Hajka mnie wpada gust:)Kolegi kumpel miał taki wynalazek. qwa jakie to zło robi na drodze.Masakra :vroom:

ee tam opowiadasz.. ;)

nie wiem , nie wiem,kilka historii kumpel mi opowiedział jak jeździł z koleżką na zygzaku ;)

Witam.

Po odpaleniu gorzej:

Tak jak już pisało parę osób - norma. Mój hałasował przy odbiorze z salonu z przebiegiem 0 :)

Według mnie też, ale ten typ tak ma. Trzeba trochę poćwiczyć i wszystko jest ok. Tylko jak pierwszy raz weźmiesz cięższego pasażera, to nauka od początku.

...

Jak powyżej, grzechocze dość głośno i nieprzyjemnie od dnia zakupu do dziś.

Czy może łyknać to: HONDA

W takim malowaniu będziesz jechał przez korki jak Mojżesz przez morze.

z9428020X,Honda-CBF-1000A.jpg

W takim malowaniu będziesz jechał przez korki jak Mojżesz przez morze.

teraz to już wszytsko jasne. w zeszłym roku.Byłem w pracy i podpłynęła do mnie straż graniczna na sygnale. Jak sie później okazało szukali szybko przemieszczającego się obiektu. teraz wiem kogo szukali ;)

Edytowane przez konkl

Mnie też podeszła ta oklejona CBFka, nie dość że gotowy do turystyki, gmole tył przód, to wygląda trochę jak policyjny to i respekt będziesz budził (oczywiście wśród tych co patrzą w lusterka).

Zygzak, z twarzy podobny do pająką, a czy można do niego dokupić jeszcze kilka okrągłych lamp akcesoryjnych? :takaemotka:

I mój 650 hałasuje j.w. dodam jeszcze, że wrzucanie biegów tym bardziej stuka im cieplejszy silnik. Jak Kacper nic nie słyszy to może na dobrym oleju jeździ B)

Zapewne mało kto decyduje się przejać leasing akurat na hondę CBF 1000 w parapolicyjnym malowaniu, nie zdziwiłbym się gdyby przez rok ze 4 osoby ją oglądały.

nie zdziwiłbym się gdyby przez rok ze 4 osoby ją oglądały.

Po kurzu na przedniej szybie wnoszę, że tak właśnie było.

Albo miałem zwidy... albo Neznka jechał tą maszyną do domu przed chwilą :D:D:vroom:

Albo miałem zwidy... albo Neznka jechał tą maszyną do domu przed chwilą :D:D:vroom:

Nezka siedzi w robocie i myśli czy go kupić... :D

pozdrawiam

nezka