Skocz do zawartości

Tt 2010

Gość anarcho
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie , czy jest pośród was ktoś kto planował, planuje lub już odwiedził wyspę Man ?

Osobiście chętnie bym tam pojechał nie tylko dla samych wyścigów ale i po to żeby zwiedzić trochę kraje w których jeszcze nie byłem czyli Francje i Anglię.

Sama impreza na wyspie trwa tydzień bądź dwa , dlatego myślę że można pojechac i zobaczyć maksymalnie dwa ostatnie wyścigi.

kilka miechów temu w Świecie Motocykli była relacja dwóch gości z PL którzy pojechali zobaczyć TT '09 - sporo praktycznego info tam było

Jakbyś jechał do Irlandii to polecam RRR czyli Real Road Racing.

Na tych wyścigach spotkałem ludzi którzy byli na wyspie Man i mówili, że tam jest "nuda" bo drogi po których jeżdżą są szerokie jak autostrada,

natomiast w Skerries jest też szybko i szeroko, ale momentami jest bardzo wąsko, trzeba mieć jaja żeby ścigać się w grupie na drodze, która momentami ma tylko ok. 3m szerokości.

Najlepsze jest to, że wzdłuż prawie całego toru jest mała skarpa na której siedzą ludzie i oglądają, dosłownie na wyciągnięcie ręki. Polecam siąść z nimi i pooglądać

sobie RRR, naprawdę warto.

RRR:

http://www.youtube.com/watch?v=S6jODGfrHN4

Tutaj Skerries, czyli traska niedaleko Dublina:

http://www.youtube.com/watch?v=56N7EpTngUc

Mam gdzieś filmiki które sam nagrywałem właśnie na tym wąskim odcinku, jak znajdę to zapodam.

EDIT: Wiecie że doktor też jedzie podczas wyścigu? Leci zaraz za grupą startujących i wcale nie odbiega od reszty, nawet na koło stawia na hopach ;)

Edytowane przez And'GP

Wiem że to nie wyznacznik jakości wyścigów, ale miejscowi twierdzili że na RRR co roku ginie przynajmniej 1 zawodnik.

Na wyścigu którym byłem osobiście, a było to w 2007, wyścig został przerwany bo był groźny wypadek i jednego zawieźli do szpitala, podobno nie było z nim dobrze, ale nie wiem czy przeżył.

Ogólnie to jest taki sam wyścig jak TT tylko nie jest na wyspie man ;) nawet spora część zawodników z RRR startuje w TT (klasa senior)

Ogólnie polecam TT i RRR :)

kilka miechów temu w Świecie Motocykli była relacja dwóch gości z PL którzy pojechali zobaczyć TT '09 - sporo praktycznego info tam było

Panowe z Bochni :D

Relacja z wyprawy

Zobacz

Galeria

Zobacz

Artykuł z gazety

Edytowane przez Kamil

o o o o to chodzi! w sumie racja, to było w Motycyklu a nie w ŚM;]

już samo to jak dostosowali superbajki do tak długiej jazdy jest kozackie

no to na man teraz dawaj pakuj sie jedziemy

niestety, w tym roku wszelkie wyjazdy po za granice naszego pięknego kraju odpadają

Niezłą wyprawę chłopaki sobie zafundowali , trzeba oddać przygotowani do niej też byli ok , no i pięknie opisał to Motocykl .

Dostanie sie na wyspe man normalnym-komercyjnym promem podczas zawodow graniczy z cudem nie wspominajac juz o noclegach.

Do Horic ja planuję jechać i też z Poznania, także na pewno fajnie się razem wybrać. Typko dosyć ważna kwestia: na 300 zatacek czy CTT? Ja na CTT chcę jechać.

Edytowane przez michael

Dostanie sie na wyspe man normalnym-komercyjnym promem podczas zawodow graniczy z cudem nie wspominajac juz o noclegach.

Zgadza sie lecz z tego co pamiętam jak koledzy tam jechali to juz mieli wczesniej zarezerwowane i zabezpieczone całe zaplecze dojazdu i pobytu.

Panowe z Bochni :D

Relacja z wyprawy

Zobacz

Galeria

Zobacz

Artykuł z gazety

Rewelacja. Tylko pozazdrościć.

Mam nadzieję że za parę lat będę miał wystarczająco siana, żeby chociaż zacząć marzyć o takim wypadzie bo obecnie to raczej nie jest nawet w granicach "abstrakcji finansowej" :-)

Do Horic ja planuję jechać i też z Poznania, także na pewno fajnie się razem wybrać. Typko dosyć ważna kwestia: na 300 zatacek czy CTT? Ja na CTT chcę jechać.

Ja też, to musimy się jakoś ustawić. 16 jadę na Metallicę do W-wy, stamtąd prosto do Poczdamu na konferencję i muszę jakoś to poustawiać. Kiedy chciałeś wyjeżdżać? 18 czy 19 rano?

Myślę, że wszystko do dogadania jest. 19 są treningi tylko, więc można rano wyjechać. Zawsze to jeden nocleg taniej. Jeszcze dużo czasu, a wyjazd raczej niedaleki, więc się dogadamy!

• 3 years later...

Dobra temat jest podobny, więc się podepnę pod niego, żeby nie zaczynać nowego, mianowicie - Wyścigi Drogowe! :D

Czy ktoś z tutaj obecnych był na wyścigach drogowych w Czechach tj.

pkt. A: `300 ZATACEK GUSTAVA HAVLA` w Horicach

http://www.roadracing.pl/HORICE.htm

pkt. B 'TĚRLICKÝ OKRUH' w Cierlicach

http://terlickyokruh.nolimit.cz/

Wyjazd na 300ZGH interesuje mnie od strony zakwaterowania w dniach imprezy oraz odwiedzenia pobliskiego ZOO Safari w Dvůr Králové nad Labem. Ponoć jest ekstra, może ktoś był czy trzeba wiedzieć coś więcej niż tylko cennik? :D

Wszelkie informacje jak to wygląda, czy można się ustawić gdzieś przy drodze i czatować na zawodników, ile wstęp (tutaj ustaliłem, że między 16-24zł), co i jak.

Data 18.05. - 19.05.2013.

Wyjazd na TĚRLICKÝ OKRUH Data (ktoś może potwierdzić? Pepickiego nie ogarniam. ) 31.8. - 1.9.2013? Tutaj to samo, kto był co i jak? Jest gdzie zostawić moto, czy pełno tam ludzi na moto itp. itd.

• 4 years later...

odgrzewam kotleta. 

Ktoś był na 300 Zatacek Gustava Havla?

Jak wygląda kwestia zakwaterowania? Czy wszystko jest zajęte i namiot najlepszą opcją?

Informacyjnie w tym roku wypada 19-20 maja.