Skocz do zawartości

Naprawa Kasku

Gość Marqs
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem jak ale popsuło mi się zamknięcie czołowego wlotu powietrza. Jakimś cudem ułamał się, chyba, jeden z bolców który utrzymywał zamknięcie i teraz kręci się ono jak śmigło. Nie mam pojęcia jak to zrobić, no i nie chcę urwać do końca. Może ktoś się na tym zna, miał podobny problem albo zna serwis znający sie na rzeczy? Kask AGV Stealth. Lewy czołowy wlot powietrza.

W piątek wrzucę, ale nie wiem czy coś da. Generalnienie da się zrobić foty od spodu bo to zamknięcie przylega do kasku.

W inter motors chyba mają te elementy zamienne jeżeli mówisz o tym przesuwnym plasticzku.

Tak, mówię o tym przesuwnym plasticzku ;) Jeżeli mają to fajnie, bo ciekawi mnie w jaki sposób się to wymienia. Tomek, w ostateczności napiszę. A jak Jack pomoże to nawet po makarońsku ;)

Marqs, miałem podobny problem z XR 1000. Zawiozłem kask do sklepu, a oni wysłali do producenta - wymiana gratis.

Jest dupa. Byłem dziś w Intermotors i powiedzieli, że bez paragonu mogę ich w trąbę cmoknąć. Oczywiście nie tyle ich co producenta. Więc jestem w dupie. Oczywiście mogą zamówić "tę część" no ale po uj mi ona sokoro i tak sam tego nie zrobię. Podejrzewam, że żeby to wymienić trzeba wyjąć wypełnienie... A do tego trzeba fachowca.

A mówili mi:

"Kup se Pan AGV... Będzie Pan zadowolooony..." :lol:

oj Marqs...

pożycz sobie paragon od kogoś innego kto kupił kask AGV i po sprawie.

Paragon nie jest przecież imienny ani nie ma nawet modelu kasku.

Napisz posta w Luźnych Gadkach, może ktoś ma.

Na pewno ktoś na forum kupił taki kask.

eh ?

to jedynie Intermotors jest autoryzowanym przedstawicielem AGV na Polske ?

Napisz posta w Luźnych, a nóż widelec ktoś się trafi.

Ja mam fakturę na AGV Stealth tak za dwa miesiące :) wracam do domu to mogę ci wysłać kopie zakup w intermotors Bydgoszcz

prawdopodobnie nie.. wystarczy, że zgłosisz reklamację u dealera czyli Intermotors, a gwarancja jest ważna na terenie Polski czyli wszystko jedno gdzie ja złożysz.. jeśli się mylę to mnie poprawcie.. Pozdrawiam

Marqs ewentualnie jeśli pamiętasz kiedy dokładnie kupowałeś kask ( może płaciłeś kartą?) zawsze możesz poprosić o to by Ci zrobili duplikat - ksero z ich rolki fiskalnej. Próbować zawsze można, mi się tak kiedyś udało jakiś ciuch zwrócić - generalnie wszystko zależy od humoru sprzedawcy.

• 1 month later...

Po wymianie maili z przedstawicielem AGV, po żenującej postawia Pana z Intermotors nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Postanowiłem więc zaryzykować i samemu spróbować naprawić. Z drżącymi rękami wyjąłem śrubokręt i podważyłem to dziadostwo. Jak się okazało, zasuwka jest na dwa małe wciski. Teraz tylko muszę kupić zasuwkę... i niestety dam zarobić panom z Intermotors. :/

P.S.

Prośba do modów - można zamknąć wątek.

Po wymianie maili z przedstawicielem AGV, po żenującej postawia Pana z Intermotors nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Postanowiłem więc zaryzykować i samemu spróbować naprawić. Z drżącymi rękami wyjąłem śrubokręt i podważyłem to dziadostwo. Jak się okazało, zasuwka jest na dwa małe wciski. Teraz tylko muszę kupić zasuwkę... i niestety dam zarobić panom z Intermotors. :/

P.S.

Prośba do modów - można zamknąć wątek.

Marqs kolega ma fakturę zakupu.W Polsce jest ona podstawą do reklamacji towaru.Bierz kopie od kolegi i wysyłaj kask do serwisu.Zero stresu.

Miejsce zakupu nie ma znaczenia.Byle w PL.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.