Skocz do zawartości

Havana
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie o ten się rozchodzi.

Ja biję zaklad, że w zależności od położenia nawet samochód osobowy za tobą nie będziesz widział.

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• pioter

4

• nieaktywny3

7

• Gregu

4

pioter ma racje, lusterka nie pokrywaja w 100 procentach pola widzenia. trzeba troche glowe odwrocic na chwile i sprawa zalatwiona

Na szczęście dystanse do N'ki są tańsze. Robotę też robią zabawki typu riderscan

RiderScan%20bar%20mounted%20text.jpg

ale to niech Marian się wypowie, bo już sporo kilometrów z tym zrobił.

Osobiście uważam, że najlepszymi są rozwiązania najprostsze ;-)

Zarówno w puszcze jak i na moto używam dodatkowych lusterek, tzw. rybich oczek w cenie kliku złotych za sztukę i nie mam problemu z martwymi punktami.

Edytowane przez amfm

Osobiście uważam, że najlepszymi są rozwiązania najprostsze ;-)

Zarówno w puszcze jak i na moto używam dodatkowych lusterek, tzw. rybich oczek w cenie kliku złotych za sztukę i nie mam problemu z martwymi punktami.

Też ich używam są super, kupuje sobie komplet co sezon :)

http://www.youtube.com/watch?v=SmcAlYuQX1o

moim głównym problemem jest to że nie widzę linii rownoleglej do motocykla bo mam za duży korpus. jak dochodzą ochraniacze na ramionach to mam połowę lusterek wypełnionych moimi barami.

Trzeba bary obciosać, albo rozstawić szerzej lusterka :zeby:  Samochód schowany za toba i tak zobaczysz, gorzej z motocyklami, które mają zamiar cię wyprzedzić. Jedyna rada - lustrować częściej co tam się dzieje z tyłu. Albo jechać tak szybko by nie przejmować się tym co jest z tyłu (nie dać się nikomu wyprzedzić) :chytry:

Sylwek to gdzie Ty tak pakujesz :takaemotka:

Swoją drogą to gdzieś widziałem kask z wbudowanymi lusterkami czy kamerkami,gdzie

było widać wszystko z tyłu bez odwracania głowy.

@mariuszn2 - a tak serio - Tobie nie przeszkadzają ramiona?

mnie nawet jak mam luźne łokcie wiszące wzdłuż tułowia to i tak nie widzę linii równoległej do motórka

Edytowane przez syku

@mariuszn2 - a tak serio - Tobie nie przeszkadzają ramiona?

mnie nawet jak mam luźne łokcie wiszące wzdłuż tułowia to i tak nie widzę linii równoległej do motórka

Coś widzę ,że tym postem sięgasz bardzo głęboko do mojego przodka,nie chcę Cię martwić

ale to są nasi wspólni przodkowie :takaemotka:

Tak na poważnie to też mi ramiona przeszkadzają,ale jak już koledzy podnosili -pozostają ruchy głową do przodu,co pomaga

ale 100% widoczności nie daje.No i obracanie głowy też bardzo pomaga,a i siłownia się wtedy przydaje bo przy naprawdę dużych

prędkościach to trzeba mieć mocne mięśnie szyi.

A jeszcze przypomniało mi się,że nawet w telewizji pokazywali młodego człowieka, chyba z Poznania,

który opracował a nawet opatentował ,lusterka do moto,które automatycznie zmieniają położenie w reakcji

na zmianę położenia głowy,kiedy chowamy się za szybą na autostradzie.

I te automatyczne lusterka i kask z lusterkami można znależć gdzieś w necie.

Edytowane przez mariuszn2

kto bogatemu zabroni.

mnie pozostanie monitor 4,3 cala na podszybiu i kamera - ale to takie prostackie

Jak się przyjmie i skala produkcji zrobi swoje,

to może i cena będzie przystępna.