Skocz do zawartości

Jaki Komin Proponujecie

Gość Piaggiu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zamierzam zmienić wydech do B12,5 przymierzałem się do Leo niestety kontakt do atrakcyjnej zniżki się skończył.

Moje pytanie co proponujecie zakupić do 1100zł oczywiście nowy lub w bardzo dobrym stanie (jak nowy) obowiązkowo z wyjmowanym Db killerem.

Z góry dzięki na koniec instalacji oczywiście wrzucę jakieś fotki.

Ja posiadam i POLECAM owalnego SCORPIONA :vroom: jego dzwiękiem jestem zauroczony już trzeci rok i też "zauraczam" innych :) jest nie za głośno, nie za cicho, basowo i chrapliwie :)

a cena z tego co pamiętam może być zbiżona do Twoich oczekiwań.

Ponadto DB Killer wyjmowany/wyjęty :unsure: , a mój wykres z hamowni możesz oblukać w odpowiednim dziale na forum.

Edytowane przez maru

Ja mam RM Motors. Nieskromnie powiem, że nie spotkałem osoby, która by twierdziła, że dźwięk jest brzydki, każdy wręcz się podnieca basowym brzmieniem :D

Jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać :P

No tak

RM Motros znalazłem lecz niestety obawiam się o rurę łączącą i sam wygląd bo nie mogłem znaleźć dedykowanego do B12,5 są uniwersalne więc raczej odpada.

Scorpion - no wygląda całkiem spoko muszę się tylko dowiedzieć czy są także z tą nieszczęsną rurą dolotową.

Ostatnio natknąłem się na taki dziwny wynalazek wypowiedzcie się:

http://moto.allegro.pl/wydech-dominator-tlumik-gsx-bandit-1250-elipsa-i1672207207.html

Cena więcej niż atrakcyjna wygląd ujdzie w tłoku brzmienie na youtube całkiem przyzwoite lecz czy ktoś z was natkną się na taki wynalazek o wiele mówiącej nazwie DOMINATOR.

Bez przesady,Dominator daje rade .lae skoro masz 1100 na wydanie to ponmysl nad czyms bardziej zaawansowanym .Wiadomo,nadwornym wydechem Suzuki jest Yoshimura i Yoshimura zawsze jest dobra dla Suzuki .Napewno coś trafisz w tej mamonie .

mozesz tez przerobic komin "u Edzia" -

tak wygladala moja przerobka - pierwsze podejscie -

http://www.youtube.com/watch?v=AHI8HWi4blg

dzwiek wyszedl bardzo "racingowy" i oczywiscie glosny.. jednak nie do konca mnie to podchodzilo.

teraz zrobilismy poprawke - i juz jest git, fajny pomruk, glosny, brutalny ryk... - to o co mi chodzilo. w przyszlosci wrzuce drugi filmik.

niebardzo wiem co znaczy dedykowana .Ta dedykacja to jakiś marketingowy wymysł.Wydech może być dedykowany np do pojemności .

Tak czy siak Yoshimura od wielu lat wspołpracuje z Suzuki i napewno będzie odpowiedni do Twojego sprzeta . Ja mam Yoshiego RS 3 i takiego modelu możesz szukać .

nowy pewno by ze 3000 kosztował,Tu masz carbon,"dedykowany",z dolotem .Wydech zacny .Chcesz to poszukaj ale zebyś się nie wpieprzył w jakieś kominacje potem z dolotem etc .

polecam Lasery Duo-techy, dobre brzmienie, porządne wykonanie, atrakcyjny wygląd :D

• 2 weeks later...

Zależy mi na krótkim wydechu mam dosyć tego "cygara"

I jeszcze jedno czy ktoś wycinał z was katalizator ?

Edytowane przez Piaggiu

no to zobacz za tłumikiem beowulf ;]

Do mnie właśnie leci coś takiego:

stainless%20can.jpg

:D :D

będzie wreszcie mnie słychać troche

Tego Remusa nie znam, ale ogólnie z doświadczenia wiem, że Remusy ryczą jak szalone...

moje prywatne doswiadczenia z Remusem są włąśnie takie.Najgłośniejszy wydech jaki miałem to był właśnie Remus .