Skocz do zawartości

Jaki Komin Proponujecie

Gość Piaggiu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

nie do końca, też miałem Dominatora i nie narzekałem na niego, wygląd i działanie oki. Widocznie trafiłeś na kiepski egzemplarz.

Heh z tymi Dominatorami to różnie bywa jak widać, ale genialne to nie są. Z drugiej strony - czego oczekiwać za komin z dolotem nówkę za 250 PLN? Akrap czy inne Yoshi to to zdecydowanie nie jest. ;)

dokładnie, cena=jakość

Panowie ja zakładam w poniedziałek (tj. 25.07) Leona na przeglądzie to napiszę co i jak:)

Pozdro.

W końcu będę brzmiał poważnie oryginalna puszka to śmiech na sali:)

W końcu będę brzmiał poważnie oryginalna puszka to śmiech na sali:)

A i na winklach o asfalt szlifuje - wielki jak boiler.

• 2 weeks later...

witam :) jeżdżę na domonatorku jakieś pół roku i muszę przyznać, ze jak za taką cenę to jest MOC !

Radzę jeździć z db-killerem, bo bez to krew się leje :D

wklejam linka do YT z wydechem :))

• 4 months later...

Noi zmiana komina to już fakt :D zmieniłem na blue flame'a z dwóch względów po pierwsze cena tj. 900zł Po drugie to że nowy i mi pasuje wygląd.

A jak już komin zmieniony to jak radziliście włożyłem filtr KN'a z opcjonalną dziurką w airboxie :) i na dodatek wyciąłem kata ... efekt jest nie do opisania, prawdziwy bandzior zwinny, agresywny i dźwięk taki jakiego pożądałem ładny niski basowy z lekkimi strzałami przy zwalnianiu :)

Propo kata okazało się że nie trzeba omijać lambdy ponieważ sonda jest przed katem. (U mnie brak błędów).

Za wszystkie wypowiedzi i przede wszystkim podpowiedzi ogromne dzięki!

PS.

Zastanawiam się teraz czy wszystkiego nie ogarnąć Power Commanderem ... ale jak będę się za to zabierał to wrzucę w nowy temat.

(Wydaje mi się że można zamknąć temacik)

no jasne, ze ogarniaj to jakims sterownikiem. mocno zaburzyłeś mieszanke i o ile moze nie "zepsuje" Ci to silnika to szkoda potencjalu.. wywal jeszcze baterflaje, w B12,5 zajebiscie gore otworzy. to nastepnie wysterowac na rowne AFR w calym zakresie i silniczek bedzie jak nie z bandziora :)

Jako, że ktoś odgrzał kotleta... Moi znajomi w Człuchowie (woj. Pomorskie) montują LeoVince SBK za 500zł z dolotem do kolektorów. Mają kupe części z Leo i sami składają kompletne wydechy. To super okazja cenowa, sam mam wydech od nich - można zobczyć jak to wygląda w galerii albo na tym

:)

Adres do moich znajomych na stronie:

MetalMorfoza Motorcycles

ogólnie są to pasjonacji motocykli, z resztą widać wszystko na stronie.

• 2 weeks later...

no jasne, ze ogarniaj to jakims sterownikiem. mocno zaburzyłeś mieszanke i o ile moze nie "zepsuje" Ci to silnika to szkoda potencjalu.. wywal jeszcze baterflaje, w B12,5 zajebiscie gore otworzy. to nastepnie wysterowac na rowne AFR w calym zakresie i silniczek bedzie jak nie z bandziora :)

Tak jak myślałem chociaż mam pewne wątpliwości odnośnie AFRa ... w końcu na podstawowym etapie reguluje to lambda.

A odnośnie "baterflaje" co masz dokładniej na myśli?

I jeszcze jedno znacie hamownie w wawie lub okolicach?

Edytowane przez Piaggiu

• 4 months later...

Podepnę się coby nie śmiecić. A chdzi mi po głowie komin Microna na alledrogo znalazłem coś takiego

drogo jak za microna, widziałem sztuki po 300 w podobnym stanie, w tych pieniadzach leona używanego znajdziesz.

w podobnych pieniadzach wyrwalem devila carbon z dolotem, lekko rysniety ale zajefajny i jeszcze z db killerem

drogo jak za microna, widziałem sztuki po 300 w podobnym stanie, w tych pieniadzach leona używanego znajdziesz.

No właśnie. A moim atutem jest czas, bo wcale nie muszę mieć na teraz. Leoś lub Devil czemu nie.

Edytowane przez sopotnian

no to powodzenia w szukaniu i się nie martw jak przez miesiąc nic nie znajdziesz. Ja czekałem chyba 3 miesiące a potem nagle trzy oferty. Pierwszą przegrałem poważnie, drugą o jakieś 10pln i trzecia była moja, wygrałem o 5pln i to było moje maksimum :D

• 5 months later...

Jesli ktos cierpi na nadmiar gotowki, to zdecydowanie polecam Mivv GP Carbon !

Jest drogi, to fakt ale brzmi niesamowicie ! Jezdze bez dB killera, przy schodzeniu z obrotow strzela pieknie, w korkach robi miejsce, tylko sasiedzi dramatyzuja heh

Wstawie linka to sami ocenicie, a jak ktos chce uslyszec na zywo, to czesto latam po Bielsku w strone Szczyrku, lub tunelami na Makro :D