Skocz do zawartości

Bramki - Odcinkowy Pomiar Prędkości

Wiking
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

O tym, że świadomi i odpowiedzialni motocykliści :ph34r: zawsze jeżdżą z bezpieczną prędkością nie trzeba (chyba) nikogo przekonywać...

W związku z pojawieniem się (i podobno uruchomieniem od 1 lipca?!!) :excl: nowego systemu - jakim jest odcinkowy pomiar prędkości

http://www.tvnwarszawa.pl/stolica,news,policja-ma-nowy-sposob-mierzenia-predkosci,62285.html

Proponuję - profilaktycznie :rolleyes: wymianę i aktualizację informacji na ten temat.

powiem tylko ze to dziala ( bynajmniej tu w uk) dodatkowym plusem tu jest to ze masz znaki gdzie te srednie pomiary sie zaczynaja a gdzie koncza . osobiscie nigdy nie doswiadczylem przyjemnosci przetestowania skutecznosci ,ale kumpel autem - tak. Inna sprawa ze ja sie trzymam przepisow tam gdzie sa one widocznie okreslone

Beznadzieja... trza teraz rowerem jeździć albo gazu przed bramką stop papierosek i dalej rura.... :D:vroom: :vroom: :vroom: :vroom:

Beznadzieja... trza teraz rowerem jeździć albo gazu przed bramką stop papierosek i dalej rura.... :D:vroom: :vroom: :vroom: :vroom:

"Odcinkowy" nie oznacza że "liczy od bramki do bramki" :lol:

A JAK LICZY/działa :pytajnik:

z resztą mniejsza o dyskusję - moją intencją jest zbieranie info o (potencjalnie) mierzących odcinkach

np. JANKI-RADOM

http://www.drogiwpolsce.pl/mapa-samochodowa/droga_krajowa/7/fotoradar-miejsce_kontroli/3726/

(dzięki Kacper za czujność)

Edytowane przez Wiking

O tym, że świadomi i odpowiedzialni motocykliści :ph34r: zawsze jeżdżą z bezpieczną prędkością nie trzeba (chyba) nikogo przekonywać...

W związku z pojawieniem się (i podobno uruchomieniem od 1 lipca?!!) :excl: nowego systemu - jakim jest odcinkowy pomiar prędkości

http://www.tvnwarszawa.pl/stolica,news,policja-ma-nowy-sposob-mierzenia-predkosci,62285.html

Proponuję - profilaktycznie :rolleyes: wymianę i aktualizację informacji na ten temat.

Witam.

Wg mojej wiedzy system ten jeszcze nie działa, a znając możliwości naszych drogowców jeszcze długo nie będzie działał... autostrady i drogi szybkiego ruchu na E2012 tez miały być gotowe... a jest jak jest :D

Tak wiec nie ma się na razie czym martwic na zapas i "tylko" uważać na fotoradary, suszarki, nieoznakowane radiowozy i krokodyle.. zapomniałem o czymś???

pozdrawiam

nezka

wg tego artykułu - widok na pojazd jest z przodu - więc... :vroom:

Ja jak to mijałem to wydawało mi się, że kamery są od tyłu. Co w sumie mnie zdziwiło, bo nie będzie widać twarzy kierowcy, ale pomyślałem, że nie zależy im na nabijaniu punktów co na zbiórce pieniędzy na lizing systemu :takaemotka:

Chyba tylko ruchoma tablica, widzisz bramkę zasłaniasz numery, miniesz bramkę odsłaniasz i na legalu jedziesz dalej.

Z drugiej strony trochę mnie śmieszy nasze (w tym moje) podejście - zamiast jechać przepisowo, to skurczybyki myślą tylko jak oszukać ten system. :D

Z drugiej strony trochę mnie śmieszy nasze (w tym moje) podejście - zamiast jechać przepisowo, to skurczybyki myślą tylko jak oszukać ten system. :D

bo są przepisy i Przepisy;)

Ograniczenia przed przejsciami dla pieszych? Ok. Tylko dlaczego na 2-pasmówce do 50 i to co kilkaset metrów?

Ograniczenia dla samych ograniczeń?

Nie ma się co dziwić, że ludzie jeżdżą nieprzepisowo, skoro połowa ograniczeń jest nieodpowiednia. Jak ktoś widzi że na prostej drodze biegnącej przez pola jest ograniczenie do 50 nie wiadomo nawet dlaczego, to potem przy następnym ograniczeniu nie zwalniają. To jak z krzyczeniem dla żartów "pali się" :>

Boże - następny świętoje... (dzisiaj!) :o

Żeby było jasne: nikt nie mówi o łamaniu przepisów czy oszukiwaniu systemu... chodzi o normalny w naszym pięknym kraju SURVIVAL drogowy B) i informację:

Działa? Nie działa? GDZIE? (w necie masę spekulacji i doniesień "że będzie...")

Bo obywatel cywilizowanego kraju ma prawo wiedzieć gdzie i jak jest kontrolowany i jakie są tego konsekwencje.

Sam wyszperałem o A1 (z RUSOCINA do NOWYCH MARZ):

http://www.trans.info/message/view/11994.html

Edytowane przez Wiking

Boże - następny świętoje... (dzisiaj!) :o

Oj tam, oj tam... Właśnie rzecz w tym, że denerwują mnie te bzdurne zasadzki na kierowców, ale śmieję sie z mojej i naszej polaczkowatości.

Tradycja narodowa zobowiązuje...

Wszystko przez te 40 lat PRL i zabory...

A w zasadzie martyrologia narodu zaczęła się już w 966 r.

:zeby3:

Na A2 już system działa! 10groszy za kilometr! ( jednoślady) Bilecik bierzesz przy wjeździe a płacisz jak zjeżdżasz z autostrady. bramek nie będzie na autostradzie tylko na zjazdach. :angry: Stryków - Konin na moto wyjdzie w granicach 10PLN

Na A2 już system działa! 10groszy za kilometr!

Znaczy, że co - jak Wiking leci 300km/h na autostradzie gdzie można 140 to zapłaci mandat 16zł? :takaemotka:

Ktoś nie uważał na zajęciach - stąd żart ;)

Edytowane przez Kruk11

Z tego co mi wiadomo to na A1 jest narazie to testowo uruchomione, tj. wydaja pouczenie (jak operator autostrady nie policja) w okieniu gdzie sie placi, w teorii ma to byc polaczone z w/w systemami i karaniem mandatami

Z tego co mi wiadomo to na A1 jest narazie to testowo uruchomione, tj. wydaja pouczenie (jak operator autostrady nie policja) w okieniu gdzie sie placi, w teorii ma to byc polaczone z w/w systemami i karaniem mandatami

Wydawali bo uz nie dają karteczek na pamiątkę :lol:

Na a4 od Szarowa na Kraków widziałem postawione...